Ухвала
від 14.08.2013 по справі 295/12904/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/12904/13-к

1-кс/295/5296/13

УХВАЛА

Іменем України

14.08.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира Корицька В.О.,

при секретарі Зоренко Т.О.,

за участю слідчого СУ УМВС України у Житомирській області підполковника міліції ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні винесене у кримінальному провадженні № 12013060380000395 слідчим СУ УМВС України у Житомирській області Вольським В.Д., погоджене прокурором у кримінальному провадженні прокуратури м. Житомира ОСОБА_2, клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів та додані до клопотання матеріали, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м. Житомира з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів посилаючись на те, що дане кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 04.02.2013 р. за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2002-2012 років службові особи ТОВ В«ТРК РІА В«Медіа РегіонВ» , зловживаючи службовим становищем вчинили привласнення грошових коштів за виконання послуг у сфері радіомовлення та телебачення.

Дане підприємство надавало послуги суб’єктам господарювання Житомирської області по розміщенню реклами на телеканалі В«ЖитомирВ» та на радіо В«Житомирська хвиляВ» , отримуючи від останніх кошти, які відповідно до чинного законодавства повинні надходити на спеціальний рахунок Житомирської обласної державної телерадіокомпанії у вигляді плати за послуги, що надаються бюджетними установами.

В порушення вказаних норм, кошти отримані від підприємств за надані рекламні послуги ТОВ В«ТРК В«РІА В«Медіа-РегіонВ» на користь Житомирської обласної державної телерадіокомпанії не перераховувались.

Також досудовим розслідуванням встановлено, що в 2002 році гр. ОСОБА_3 спільно з гр-м ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 з метою здійснення фінансово-господарської діяльності створили ТОВ В«ТРК РІА В«Медіа РегіонВ» , керівником якого було призначено ОСОБА_3 Крім того, ОСОБА_3 у вказаний час обіймав посаду редактора відділу реклами Житомирської обласної державної телерадіокомпанії.

Так, починаючи з 2002 року вищевказане підприємство займалось виготовленням відеопродукції, співпрацюючи з телеканалами В«ІнтерВ» , В«СТБВ» та В«ТонісВ» .

Однак в результаті перевірки діяльності ТОВ В«ТРК РІА В«Медіа РегіонВ» встановлено, що дане підприємство надавало послуги по розміщенню рекламного продукту за рахунок ефіру Житомирської обласної державної телерадіокомпанії, не спрямовуючи кошти на рахунок телерадіокомпанії.

Щорічно Житомирська обласна державна телерадіокомпанія проводила закупівлю за рахунок бюджетних коштів ефіру у Національної телерадіокомпанії України, а тому всі кошти за розміщення реклами та телевізійних каналах Житомирської обласної державної телерадіокомпанії повинні були надходити на рахунки останньої установи.

Крім того встановлено, що в період з 2002-2012 років Житомирська обласна державна телерадіокомпанія не мала фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ В«ТРК В«РІА В«Медіа-РегіонВ» .

Таким чином, службовими особами вищевказаного підприємства були привласнені кошти в сумі понад 100 тис. грн.

Аналізом руху коштів по розрахункових рахунках у банках, що належать ТОВ В«ТРК РІА В«Медіа РегіонВ» , встановлено фінансово-господарські взаємовідносини з АТ В«ІмексбанкВ» , ПАТ КБ В«МегабанкВ» , ПАТ В«ОСОБА_7 ДімВ» , ТОВ В«фабрика В«КласумВ» , ТОВ В«ЕкомедВ» , ПАТ В«Новоград-Волинський хлібозаводВ» . Оплата від вищевказаних підприємств надходила за розміщення реклами на телеканалі В«ЖитомирВ» .

Враховуючи те, що на НВ ТОВ В«ЕкомедВ» знаходяться документи, що можуть мати значення для встановлення істини по кримінальному провадженню, у ході досудового розслідування виникла необхідність у дослідженні документів та речей, які знаходяться у володінні вищезазначеного товариства, а тому отримання тимчасового доступу до цих документів та речей являється єдиним способом з'ясувати обставини, що встановлюються у даному провадженні.

Слідчий у клопотанні просить надати тимчасовий доступ та розпорядження про вилучення (виїмку) у НВ ТОВ В«ЕкомедВ» оригіналів документів, які фіксують факти здійснення господарських операцій між НВ ТОВ В«ЕкомедВ» та ТОВ В«ТРК РІА В«Медіа РегіонВ» за період з 2006 по 2012 років.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебувають документи, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Заслухавши учасника судового провадження, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 159 тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотання доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

У вищезазначених документах, які знаходяться у НВ ТОВ В«ЕкомедВ» , наявна інформація, яка не містить охоронюваної законом таємниці, є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Вилучення зазначених у клопотанні документів необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по даному кримінальному провадженню з метою встановлення істини у справі, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 132, 159, 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СУ УМВС України в Житомирській області підполковнику міліції ОСОБА_1 тимчасовий доступ до оригіналів документів (накладні, рахунки, акти виконаних робіт, виписки по банківських рахунках, договори, податкові накладні, тощо) щодо фінансово-господарських взаємовідносин НВ ТОВ В«ЕкомедВ» , код ЄДРПОУ 23732912, з ТОВ В«ТРК РІА В«Медіа РегіонВ» , код ЄДРПОУ 31888713, за період з 2006 по 2012 років, що знаходяться в НВ ТОВ В«ЕкомедВ» , код ЄДРПОУ 23732912, яке розташоване за адресою: м. Київ, пр-т Правди, 80-А, шляхом їх вилучення.

Встановити строк дії ухвали до 12.09.2013 р.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.О. Корицька

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення14.08.2013
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52631710
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —295/12904/13-к

Ухвала від 14.08.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Корицька В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні