Ухвала
від 01.08.2013 по справі 295/11661/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 295/11661/13-к

1-кс/295/4639/13

УХВАЛА

Іменем України

01.08.2013 р. м. Житомир

Богунський районний суд міста Житомира у складі:

слідчого судді Корицької В.О.,

при секретарі Зоренко Т.О.,

за участю начальника ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області - ОСОБА_1,

розглянувши клопотання слідчого з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю із можливістю їх вилучення і додані до нього матеріали в рамках кримінального провадження № 32013060000000060,

та погодженого прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами

податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному

провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_3, -

встановив:

У клопотанні слідчий зазначає, що СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області проводиться досудове слідство по кримінальному провадженню, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань 14.05.2013 р. під № 32013060000000060, за ознаками вчинення службовими особами ПП В«Під ключВ» кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 212 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що службові особи ПП В«Під ключВ» , у період 2012 року, шляхом завищення податкового кредиту від ТОВ В«ІБК В«АрконВ» та ТОВ В«ОСОБА_4М.В» , умисно ухилились від сплати податку на додану вартість на суму 1 млн. 097 тис. грн.

Постановою господарського суду Київської області № Б11/167-12 від 09.01.2013 р., ТОВ В«ІБК В«ТаланВ» визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором призначено ТОВ В«ІБК В«АрконВ» .

У ході досудового слідства встановлено, що юридичною адресою: ТОВ В«ІБК В«ТаланВ» та ТОВ В«ІБК В«АрконВ» є: Київська обл., Києво-Святошинський район, м. Боярка, вул. Богдана Хмельницького, буд. 98. Директором вищезгаданих товариств є ОСОБА_5. Головним бухгалтером ТОВ В«ІБК В«ТаланВ» є ОСОБА_6, який водночас являється одним із засновників КС В«Планет - АВ» (код ЄДР 37100888).

Слідством встановлено, що КС В«Планет - АВ» у банківській установі АТ В«Ерде БанкВ» (МФО 380667) відкрито рахунок за № 2600107096001 (українська гривня). Документи щодо обслуговування вказаного банківського рахунку, а саме: рух грошових коштів; картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка; заяви на відкриття рахунків; договори на розрахунково-касове обслуговування клієнта; фотокопії паспортів уповноважених осіб; оригінали доручень на право вчинення юридичних дій від імені директора КС В«Планет - АВ» ; договори найму чи іншого документу про призначення на посаду директора КС В«Планет - АВ» ; оригінали доручення на ім'я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками; засвідчені нотаріально заяви клієнта про встановлення системи В«клієнт-банкВ» ; договори на обслуговування вказаної системи; акти про введення даної системи в експлуатацію; документи, які підтверджують факт видачі електронних ключів та грошових чеків на отримання готівки із банківського рахунку, - зберігаються у вищезгаданій банківській установі.

Виходячи із наведеного, слідчий Кульчицька А.І. у клопотанні просить надати тимчасовий доступ з можливістю вилучення у АТ В«Ерде БанкВ» , оригіналів наведеної вище документації, яка містить охоронювану законом таємницю, за період із 01.01.2011 р. по 30.06.2013 р. В обґрунтування заявлених вимог слідчий вказав, що вилучення оригіналів документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій у ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Розгляд даного клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебувають вказані вище документи та відомості.

Заслухавши учасника судового провадження, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що дане клопотання не підлягає задоволенню, виходячи із наступного.

Відповідності до положень ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

У клопотанні зазначаються:

1) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв'язку з яким подається клопотання;

2) правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

3) речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати;

4) підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

5) значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні;

6) можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю;

7) обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Згідно норм встановлених ч.ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Подане клопотання стосується тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, що визначено п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України, проте слідчим не доведено необхідність витребовування зазначених у клопотанні відомостей і документів, зокрема, можливості їх використання як доказів, а також слідчим не надано доказів про неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою такої інформації.

За таких обставин, у задоволенні даного клопотання належить відмовити.

Керуючись статтями 93, 162, 163, 372 КПК України, слідчий суддя, -

ухвалив:

У задоволенні клопотання відмовити.

Довести до відома стороні кримінального провадження, що відмова у задоволенні клопотання не позбавляє сторону кримінального провадження звернутися із аналогічним клопотанням до слідчого судді після вчинення процесуальних дій, передбачених частиною другою статті 93 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя В.О. Корицька

Дата ухвалення рішення01.08.2013
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52631902
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —295/11661/13-к

Ухвала від 01.08.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Корицька В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні