Ухвала
від 21.10.2015 по справі 642/7884/15-к
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

21.10.2015

Справа №642/7884/15

Провадження №1кс/642/2600/15

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Харків 21 жовтня 2015 року

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , старшого слідчого СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, в якому просить надати йому дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , які відображають взаємовідносини з банківською установою та рух коштів у період з 28.01.2015 року по 12.10.2015 року по рахунках ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), а саме:

- Карток із зразками підписів посадових осіб і відбитків печаток ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 );

- Регістрів бухгалтерського обліку руху грошових коштів по розрахунковому рахунку ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), розрахунковий рахунок № НОМЕР_4 із зазначенням назв і кодів ОКПО (ЄДРПОУ) підприємств-контрагентів, номерів МФО банків підприємств-контрагентів, дат і часу операцій, сум і призначень платежів (даний регістр надати на паперовому носії інформації і в електронному вигляді), з моменту відкриття рахунку по теперішній час.

- Чеків чекової книжки на зняття грошових коштів з вказаному рахунку ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 );

- Довіреностей на одержання грошових коштів та виписок банку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий зазначив, що в провадженні СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області перебувають матеріали кримінального провадження, 10 липня 2015 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42015220000000496 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, тобто привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Так, до прокуратури Харківської області 10.07.2015 року надійшла заява ОСОБА_4 , який повідомив, що зі слів ОСОБА_5 йому стало відомо про факти розкрадання гуманітарних надходжень у вигляді лікарських засобів посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 у змові з службовими особами громадських організацій.

Вказані відомості прокуратурою Харківської області 10.07.2015 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Під час досудового розслідування допитаний ОСОБА_4 засвідчив, що у червні 2015 року до нього звернувся ОСОБА_5 та повідомив про перевищення та зловживання посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 своїх службових обов`язків під час отримання та розпорядження лікарськими засобами, які лікарня безкоштовно отримує від держави. У вказаному лікарському закладі діє злочинна група на чолі з головним лікарем, який має зв`язки у правоохоронних органах м. Харкова, які здійснюють прикриття його злочинної діяльності. Ліки, які безкоштовно надходять для лікарні та повинні безкоштовно надаватись пацієнтам, збуваються через аптечний пункт, який розташований у вказаній лікарні, а гроші з їх реалізації незаконно надходять у власність посадових осіб лікарні. Окрім того, частина таких лікарських засобів надається пацієнтам лікарні за сплату грошових коштів до благодійного фонду « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та громадської організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Таким чином, посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_3 усупереч вимогам закону порушують права пацієнтів.

Встановлено, що на території ІНФОРМАЦІЯ_5 , та ІНФОРМАЦІЯ_6 працюють каси громадської організації « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в яких здійснюють прийняття благодійних внесків громадян. Отримані кошти громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_2 », згідно свідчень голови правління ОСОБА_6 , використовує на придбання ліків, медичного обладнання, розхідних матеріалів, будівельних матеріалів, необхідних медичним закладам м. Харкова на підставі відповідних звернень керівників лікарських закладів. Для цього громадською організацією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » укладено ряд тристоронніх договорів на придбання відповідних товарів з одночасним їх отримання лікарняними закладами.

Громадська організація « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) має банківські рахунки в філії ХОУ АТ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які використовуються саме для перерахування коштів, отриманих у якості благодійних внесків громадян, постачальникам медичних препаратів, обладнання, тощо, та лікарняним закладам для оплати придбаних ними товарів, послуг.

Слідчий зазначив, що з метою подальшого досудового розслідування та встановлення обставин, осіб, які винні у скоєні злочину, необхідно провести ряд заходів забезпечення кримінального провадження, слідчих дій та експертиз, необхідності у використанні для проведення перевірок, з метою забезпечення повноти, всебічності та об`єктивності досудового розслідування, встановлення епізодів злочинної діяльності, беручи до уваги та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також інформацію про рух коштів по рахунку зазначеної юридичної особи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, іншими способами встановити обставини, якими передбачається довести за допомогою цих документів неможливо, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » належним чином повідомлено про слухання справи, у судове засідання представник не з`явився, про причини неявки суд не повідомили. За таких обставин відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття представника не є перешкодою для розгляду клопотання.

Суд, вислухавши слідчого ОСОБА_3 , який підтримав клопотання, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Як зазначено у ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Отже, слідчим доведено, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення тяжкого кримінального правопорушення, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого та завдання, для виконання якого слідчий звертається з клопотанням, може бути виконане.

Інформація, про тимчасовий доступ до якої заявлено клопотання, перебуває або може перебувати у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 та у сукупності з іншими документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; дана інформація може бути використана у якості доказів, а іншими способами встановити достовірні дані неможливо.

Таким чином, вищезазначені обставини дають суду підстави для висновку про наявність передбачених ст. 132, ч. 5 ст. 163 та ч. 6 ст. 163 КПК України підстав для задоволення клопотання слідчого.

На підставі викладеного і керуючись ст..ст. 132, 160, 162, 163 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей и документів задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_3 , старшому оперуповноваженому УПЗСЕ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_7 , або за дорученням слідчого іншим оперативним працівникам, тимчасовий дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій, що перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », МФО НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , які відображають взаємовідносини з банківською установою та рух коштів у період з 28.01.2015 року по 12.10.2015 року по рахунках ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), а саме:

- Карток із зразками підписів посадових осіб і відбитків печаток ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 );

- Регістрів бухгалтерського обліку руху грошових коштів по розрахунковому рахунку ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), розрахунковий рахунок № НОМЕР_4 із зазначенням назв і кодів ОКПО (ЄДРПОУ) підприємств-контрагентів, номерів МФО банків підприємств-контрагентів, дат і часу операцій, сум і призначень платежів (даний регістр надати на паперовому носії інформації і в електронному вигляді), з моменту відкриття рахунку по теперішній час.

- Чеків чекової книжки на зняття грошових коштів з вказаному рахунку ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 );

- Довіреностей на одержання грошових коштів та виписок банку.

Строк дії ухвали 1 місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.10.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу52641364
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —642/7884/15-к

Ухвала від 21.10.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 21.10.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 21.10.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Скляренко С. О.

Ухвала від 16.09.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Вікторов В. В.

Ухвала від 08.09.2015

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Вікторов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні