Ухвала
від 21.10.2015 по справі 161/16314/15-ц
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/16314/15-ц

Провадження № 2/161/5018/15

У Х В А Л А

21 жовтня 2015 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Суддя Луцького міськрайонного суду Івасюта Л.В., вивчивши позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Стир Агро-М» до ОСОБА_1 та інших, третя особа - Головне територіальне управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Локачинського районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Горохівського районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Луцького районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Нововолинського міського управління юстиції , про визнання недійсними правочинів та визнання права оренди, -

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Стир Агро-М» 20.10.2015року звернулося в суд із позовом до ОСОБА_1 та інших, третя особа - Головне територіальне управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Локачинського районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Горохівського районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Луцького районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Нововолинського міського управління юстиції, про визнання недійсними правочинів та визнання права оренди.

Відповідно до ст.32 ЦПК України участь у справі кількох відповідачів допускається, якщо: предметом спору є спільні права чи обов'язки кількох відповідачів; права і обов'язки кількох відповідачів виникли з однієї підстави; предметом спору є однорідні права і обов'язки.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що права та обов'язки відповідачів виникли з різних договорів оренди земельних ділянок, кожен із яких є окремою підставою виникнення окремих прав чи обов'язків сторін договору. Усі договори укладені в різний час, у різних місцях, і жоден з них не встановлює спільних прав та обов'язків усіх відповідачів, а тому розгляд усіх позовів в одному провадженні є недопустимим.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 109 ЦПК України, позови до фізичних осіб пред'являються в суд за місцем їх проживання. Вказані у позовній заяві відповідачі є жителями різних населених пунктів Волинської області, а тому, позови до них повинні бути пред'явлені за правилами загальної територіальної підсудності.

Частиною 1 ст.120 ЦПК України установлено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх доданих до неї документів, відповідно до кількості відповідачів.

Крім того, дана позовна не відповідає вимогам ч.5 ст. 119 ЦПК України, а саме: позивачем до позовної заяви не додано документи, які підтверджують оплату судового збору в повному розмірі відповідно до Закону України «Про судовий збір» та кількості заявлених позовних вимог.

На підставі наведеного, приходжу до висновку, що позовну заяву слід залишити без руху.

Керуючись ст.ст. 119 , 121 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в :

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Стир Агро-М» до ОСОБА_1 та інших, третя особа - Головне територіальне управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Локачинського районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Горохівського районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Луцького районного управління юстиції у Волинській області, реєстраційна служба Нововолинського міського управління юстиції, про визнання недійсними правочинів та визнання права оренди - залишити без руху .

Надати позивачу строк для усунення недоліків протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

В разі невиконання вимог ухвали в зазначений термін позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу.

Ухвала не оскаржуються.

Суддя Луцького міськрайонного суду Л.В.Івасюта

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення21.10.2015
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52676745
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —161/16314/15-ц

Ухвала від 17.02.2016

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Ухвала від 13.11.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

Ухвала від 21.10.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Івасюта Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні