Ухвала
від 08.10.2015 по справі 202/7986/15-к
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/7986/15-к

УХВАЛА

Іменем України

08 жовтня 2015 року м. Дніпропетровськ м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю слідчого СВ Індустріального РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ Індустріального РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 погоджене з прокурором прокуратури Індустріального району м. Дніпропетровська ОСОБА_3 про призначення проведення позапланової виїзної перевірки, -

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СВ Індустріального РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про призначення проведення позапланової ревізії фінансово - господарської діяльності відділу освіти Індустріальної районної у м. Дніпропетровську ради (код ЄДРПОУ 02142170), зареєстрованого за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. ім. Газети «Правда», 46а.

В Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження №42015040660000028 від 07.07.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що внаслідок неналежного виконання службовими особами відділу освіти Індустріальної районної у м. Дніпропетровську ради своїх службових обов`язків, державним інтересами, в особі Відділу освіти Індустріальної районної у м. Дніпропетровську ради, завдано матеріальних збитків на загальну суму 95574, 78 грн. Встановлено, що 05.02.3015 Відділом освіти Індустріальної районної у м. Дніпропетровську ради проведені торги щодо організації харчування учнів загальноосвітніх шкіл та пришкільних таборах. До участі у торгах було допущено три учасника: ТОВ «Контракт Продрезерв 5» (код ЄДРПОУ 35601826), ТОВ «Регіональна кейтерингова компанія» (код ЄДРПОУ 37213401) та КП «Шкільне харчування «Райдуга»» ДМР (код ЄДРПОУ 19086895). Переможцем даних торгів було визнано ТОВ «Контракт Продрезерв 5» (код ЄДРПОУ 35601826).

Відповідно до абз. 3 п. 4 Порядку проведення перевірок державних закупівель Державною фінансовою інспекцією та її територіальними органами, затвердженою Кабінетом міністрів України від 01.08.2013 №631, проведено перевірку державних закупівель Відділу освіти за період з 01.01.2015 по 31.03.2015 за процедурою закупівлі «56.29.2 Послуги їдалень (послуги з організації харчування учнів загальноосвітніх шкіл та пришкільних таборах)».

Слідчим в обґрунтування клопотання зазначено, що з метою встановлення реальної матеріальної збитків, заподіяної державі, для повного, всебічного та об`єктивного проведення досудового розслідування, встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, виникла необхідність в проведені позапланової ревізії фінансово - господарської діяльності відділу освіти Індустріальної районної у м. Дніпропетровську ради (код ЄДРПОУ 02142170) з питань додержання бюджетного законодавства за період часу з 23.02.2015 року по 01.10.2015 року.

Слідчий клопотання підтримав та просив задовольнити.

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності хоча б однієї з таких обставин:

- підконтрольною установою подано у встановленому порядку скаргу про порушення законодавства посадовими особами органу державного фінансового контролю під час проведення планової чи позапланової виїзної ревізії, в якій міститься вимога про повне або часткове скасування результатів відповідної ревізії;

- у разі виникнення потреби у перевірці відомостей, отриманих від особи, яка мала правові відносини з підконтрольною установою, якщо підконтрольна установа не надасть пояснення та їх документальні підтвердження на обов`язковий письмовий запит органу державного фінансового контролю протягом десяти робочих днів з дня отримання запиту;

- проводиться реорганізація (ліквідація) підконтрольної установи;

- у разі надходження доручення щодо проведення ревізій у підконтрольних установах від Кабінету Міністрів України, органів прокуратури, органів доходів і зборів, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, в якому містяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними установами законів України, перевірку додержання яких віднесено законом до компетенції органів державного фінансового контролю;

- у разі, коли вищестоящий орган державного фінансового контролю в порядку контролю за достовірністю висновків нижчестоящого органу державного фінансового контролю здійснив перевірку актів ревізії, складених нижчестоящим органом державного фінансового контролю , та виявив їх невідповідність вимогам законів. Позапланова виїзна ревізія в цьому випадку може ініціюватися вищестоящим органом державного фінансового контролю лише у тому разі, коли стосовно посадових або службових осіб нижчестоящого органу державного фінансового контролю, які проводили планову або позапланову виїзну ревізію зазначеної підконтрольної установи, розпочато службове розслідування або у випадку повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал.

Позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Відповідно до статті 11 ЗУ «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки виникла необхідність в проведені позапланової ревізії (тривалість якої не може перевищувати 15 робочих днів) фінансово - господарської діяльності відділу освіти Індустріальної районної у м. Дніпропетровську ради (код ЄДРПОУ 02142170) з питань додержання бюджетного законодавства за період часу з 23.02.2015 року по 01.10.2015 року.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою слідчого судді не здійснювалося, що відповідає вимогамст. 107 КПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 309 КПК України, ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», суд,-

УХВАЛИВ :

Клопотання ОСОБА_2 погоджене з прокурором прокуратури Індустріального району м. Дніпропетровська ОСОБА_3 про призначення проведення позапланової виїзної перевірки задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення позапланової виїзної перевірки фінансово - господарської діяльності відділу освіти Індустріальної районної у м. Дніпропетровську ради (код ЄДРПОУ 02142170), зареєстрованого за адресою: м. Дніпропетровськ, пр. ім. Газети «Правда», 46а з питань додержання бюджетного законодавства за період часу з 23.02.2015 року по 01.10.2015 року, протягом 15 робочих днів, починаючи з 20 жовтня 2015 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення08.10.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу52676837
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —202/7986/15-к

Ухвала від 08.10.2015

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні