Ухвала
від 22.10.2015 по справі 820/10742/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

про повернення подання

11-15 год.

22 жовтня 2015 р. Справа № 820/10742/15

Cуддя Харківського окружного адміністративного суду Панченко О.В., розглянувши подання Державної податкової інспекції у Московському районі м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Стройхимторг ЛТД" про стягнення податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Московському районі м.Харкова Головного управління ДФС у Харківській області звернулась до Харківського окружного адміністративного суду з поданням, в якому просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Стройхимторг ЛТД" (код ЄДРПОУ 38475954) кошти за податковим боргом у розмірі 84693,75 грн. з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника.

Ухвалою судді Харківського окружного адміністративного суду від 21.10.2015 року подання Державної податкової інспекції у Московському районі м.Харкова Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Стройхимторг ЛТД" про стягнення податкового боргу - залишено без руху.

Представнику заявника засобами факсимільного зв'язку повідомлено про необхідність виправити недоліки подання до 11 години 00 хвилин 22.10.2015 року та надати суду оригінал платіжного доручення про сплату судового збору за вимоги майнового характеру в повному обсязі.

Заявником недоліки подання не усунені, замість цього надано суду заяву про звільнення від сплати судового збору, яке обґрунтоване тим, що у кошторису видатків заявника витрати на сплату судового збору на 2015 рік не передбачено.

Відповідно до статті 88 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк. Якщо у строк, встановлений судом, судові витрати не будуть оплачені, позовна заява залишається без розгляду або витрати розподіляються між сторонами відповідно до судового рішення у справі, якщо оплату судових витрат розстрочено або відстрочено до ухвалення судового рішення у справі.          

В даному випадку заявником не надано доказів відсутності достатніх коштів на рахунках для оплати судових витрат.

Крім того, суд зазначає, що відповідно до роз'яснень, що містяться в Науково - практичному коментарі КАС України (2-е видання, перероблене і доповнене - Київ, Юрінком Інтер, 2013) повне звільнення від оплати усіх судових витрат застосовується судом до тих осіб, рівень статків яких не дозволяє взагалі робити будь - які судові витрати, інакше вони неспроможні будуть забезпечити свої найнеобхідніші життєві потреби (житло, харчування тощо).

          Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про необхідність відмовити Державній податковій інспекції у Московському районі м.Харкова Головного управління ДФС у Харківській області у задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору.

          Відповідно до положень ст. 183-3 КАС України, невиконання вимог суду в установлений строк тягне за собою повернення заявнику подання та доданих до нього документів (абз.2 ч. 4 ст.183-3 КАС України).

З огляду на викладене та відповідно до вимог абз.2 ч. 4 ст. 183-3 КАС України подання має бути повернуто заявникові.

          Повернення подання не є перешкодою для повторного звернення з ним до суду після усунення його недоліків, але не пізніше ніж протягом 48 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду (абз.3 ч. 4 ст. 183-3 КАС України).

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 106, 165, 186, 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

УХВАЛИВ:

Подання Державної податкової інспекції у Московському районі м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області про стягнення податкового боргу - повернути заявнику.

          Роз'яснити заявнику, що повернення подання не позбавляє його права повторного звернення з ним до суду після усунення його недоліків, але не пізніше ніж протягом 48 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі протягом 24 годин з моменту її винесення апеляційної скарги, з подачею її копії до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя О.В. Панченко

Дата ухвалення рішення22.10.2015
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52682762
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу

Судовий реєстр по справі —820/10742/15

Ухвала від 14.12.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

П’янова Я.В.

Ухвала від 22.10.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

Ухвала від 21.10.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні