Постанова
від 16.07.2010 по справі 6410/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

"16" липня 2010 р. № 2а- 6410/10/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді - Піскун В.О.,

при секретарі судового засідання - Мараєвій О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції в Червонозаводському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мєсона" , третя особа - Виконавчий комітет Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Харківської міської ради про припинення підприємницької діяльності ,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю "Мєсона".

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Мєсона" починаючи з 2008 року та до теперішнього часу не подає податкову звітність до Державної податкової інспекції у Червонозаводському районі м. Харкова. Заборгованість перед бюджетом відсутня. Відповідно до п.2 ст. 38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб - підприємцівВ» - підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Представник позивача у судове засідання не з’явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, надав до суду клопотання про розгляд даної справи без його участі та позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

Представник третьої особи у судове засідання не з’явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, надав до суду клопотання про розгляд даної справи без його участі.

Відповідач у судове засідання не з’явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, до суду повернуто конверт з відміткою, що за зазначеною адресою адресат не знаходиться. У відповідності до ст. 35 КАС України відповідач є належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання. Таким чином, суд вважає, за можливе розглянути справу без участі представника позивача, представника третьої особи та відповідача за наявними в ній матеріалами.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Мєсона", ідентифікаційний код 35244553, зареєстрованого як юридична особа розпорядженням Виконавчого комітету Харківської міської ради від 15.08.2007 року № 1 480 102 0000 037294. Місцезнаходження ТОВ "Мєсона" є АДРЕСА_1.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Мєсона" починаючи з 2008 року та до теперішнього часу не подає податкову звітність до Державної податкової інспекції у Червонозаводському районі м. Харкова, що підтверджується актом від 24.02.2010 року № 5-15-113/35244553 та свідчить про систематичне і грубе порушення відповідачем діючого законодавства України. Відповідно до наданої довідки ТОВ "Мєсона" відсутня заборгованість перед бюджетом.

Статтею 19 Конституції України передбачено, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 10 Закону України В«Про державну податкову службу в УкраїніВ» Державні податкові інспекції в районах, містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонні та об'єднані державні податкові інспекції виконують такі функції: контролюють своєчасність подання платниками податків бухгалтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов’язаних з обчисленням податків, інших платежів, а також перевіряють достовірність цих документів щодо правильності визначення об’єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Згідно зі ст. 9 Закону України В«Про систему оподаткуванняВ» платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані:

- подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів);

- сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни.

Відповідно до п.2 ст. 46 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб - підприємцівВ» - підставами для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно зі ст. 38 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є:

- визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створенні юридичної особи, які не можна усунути;

- провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом;

- невідповідність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону;

- неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону;

- наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Припинення державної реєстрації суб’єкта господарювання провадиться за рішенням суду, що є підставою для ліквідації даного суб’єкта господарювання відповідно до приписів Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємцівВ» .

Відповідач не надав до суду доказів, які підтверджували надання податкової та фінансової звітності Товариство з обмеженою відповідальністю "Мєсона" починаючи з 2008 року та до теперішнього часу.

Виходячи з вищевикладеного суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, доведеними та таким, що підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 94, 160, 161, 162, 163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, Харківський окружний адміністративний суд -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції в Червонозаводському районі м. Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мєсона", третя особа - Виконавчий комітет Харківської міської ради в особі Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Харківської міської ради про припинення підприємницької діяльності - задовольнити у повному обсязі.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю "Мєсона" (ідентифікаційний код 35244553, АДРЕСА_1, зареєстрованого як юридична особа розпорядженням Виконавчого комітету Харківської міської ради від 15.08.2007 року № 1 480 102 0000 037294).

Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору Виконавчого комітету Харківської міської ради для внесення до Єдиного державного реєстру запису про припинення юридичної особи.

Постанова може бути оскаржена в Харківський апеляційний адміністративний суд через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження постанови суду в десятиденний строк з дня виготовлення повного тексту постанови та поданням після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, або без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Повний текст постанови виготовлено 16.07.2010 року.

Суддя Піскун В.О.

Дата ухвалення рішення16.07.2010
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52682951
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —6410/10/2070

Постанова від 16.07.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

Ухвала від 21.05.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні