Ухвала
від 21.10.2015 по справі 903/1081/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"21" жовтня 2015 р. Справа № 903/1081/15

Господарський суд Волинської області у складі:

головуючого судді - Гарбара Ігоря Олексійовича

секретар судового засідання - Шевчук Світлана Анатоліївна

За участю представників сторін:

від позивача: ОСОБА_1 (представник за дов. № б/н від 14.09.2015 р.)

від відповідача: ОСОБА_2 (представник за дов. №б/н від 29.07.2015 р.)

ОСОБА_3Д.(представник за дов. №31 від 26.01.2015 р.)

ОСОБА_4 (начальник Ратнівського міжрайонного управління водного господарства, наказ №6-ос від 05.03.2015 р.)

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Луцьку у приміщенні господарського суду Волинської області справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Гідротех-Плюс" до Ратнівського міжрайонного управління водного господарства про стягнення 71 652,94 грн.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Гідротех-Плюс" звернулось в суд з позовом до Ратнівського міжрайонного управління водного господарства про стягнення 71 652,94 грн.

Представник позивача в судовому засіданні позов підтримав у повному обсязі. На виконання вимог ухвали суду подав документи.

Представники відповідача позовні вимоги в судовому засіданні та в поданому відзиві на позовну заяву від 20.10.2015 р. не визнають та просили відмовити в задоволені позову.

В судовому засіданні представники відповідача подали клопотання про залучення до участі в справі в якості відповідача 2 департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Відповідно до ст. 24 ГПК України господарський суд за наявністю достатніх підстав має право до прийняття рішення залучити за клопотанням сторони або за своєю ініціативою до участі у справі іншого відповідача. У відповідності до постанови Пленуму Вищого господарського суд України від 26.12.2011 р. N 18 у "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" зазначив, що ГПК не зобов'язує господарський суд задовольняти клопотання сторони про залучення до участі у справі іншого відповідача. При вирішенні питання про задоволення клопотання щодо залучення до участі у справі іншого відповідача слід виходити з підстав клопотання та їх обґрунтованості.

З договору субпідряду № 4 вбачається, що Департамент агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації не є стороною спірних правовідносин, а тому суд відмовляє в задоволенні поданого клопотання.

В судовому засіданні судом ставилось на обговорення питання стосовно залучення до участі в справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, а саме ОСОБА_5 сільську раду, Головне управління державної казначейської служби України у Волинській області, Департамент агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації.

Представник позивача зазначив, що залучення третіх осіб, а саме ОСОБА_5 сільської ради Ратнівського району, Головного управління державної казначейської служби України у Волинській області, Департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації є не доцільним. Представники відповідача не заперечують проти залучення до участі в справі третіх осіб.

Беручи до уваги викладене, суд вважає за необхідне залучити в якості третіх особ, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_5 сільську раду Ратнівського району, Головне управління державної казначейської служби України у Волинській області, Департамент агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації, оскільки рішення господарського спору може вплинути на його права або обов'язки.

Господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу та неподання витребуваних доказів (ст. 77 ГПК України).

У зв'язку із залученням до справи третіх осіб, з метою повного та всебічного розгляду справи суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ухвалив:

1. Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_5 сільську раду Ратнівського району (44120, Волинська область, с. Залухів, вул. 8-Березня, 5, код ЄДРПОУ 04334590).

2. Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління державної казначейської служби України у Волинській області (43021, м. Луцьк, вул. Стрілецька,4а).

3. Залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Департамент агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації (43000, Волинська обл., м. Луцьк, пр. Перемоги,14).

4. Розгляд справи та відкласти на 04.11.2015р. о 11 год. 30 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Луцьк, пр. Волі, 54-а, в залі судових засідань № 103 .

5. Зобов'язати позивача надіслати на адресу третіх осіб (ОСОБА_5 сільської ради -44120, Волинська область, с. Залухів, вул. 8-Березня, 5, код ЄДРПОУ 04334590, Головного управління державної казначейської служби України у Волинській області - 43021, м. Луцьк, вул. Стрілецька,4а, Департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації - 43000, Волинська обл., м.Луцьк, пр. Перемоги,14) позовну заяву з додатками.

6. До 04.11.2015 р. подати до господарському суду із супровідним листом, через канцелярію суду

Позивачу: докази надіслання позовної заяви з додатками на адресу третіх осіб; довідку, що підтверджує суму боргу станом на день розгляду справи (банківські виписки, бухгалтерська довідка); письмові пояснення стосовно дати укладення договору № 4 субпідряду; правове обґрунтування щодо підстав нарахування пені, періоду виникнення грошового зобов'зання у відповідача; чіткий, обгрунтований розрахунки суми основного боргу з зазначенням підстав нарахувань, проплат; оригінали долучених до позовної заяви документів.

Відповідачу: за наявності письмові пояснення.

Третім особам : пояснення (обґрунтовані доводи та заперечення) по суті позовних вимог.

Попередити позивача, в разі невиконання вимог ухвали позов буде залишено без розгляду на підставі ст. 81 ГПК України.

Суддя І. О. Гарбар

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення21.10.2015
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52687797
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/1081/15

Ухвала від 24.12.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 04.12.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Рішення від 13.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 04.11.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

Ухвала від 28.09.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гарбар Ігор Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні