Рішення
від 21.10.2015 по справі 914/3150/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.10.2015р. Справа№ 914/3150/15

Суддя О.Запотічняк при секретарі М.Зубрицькій розглянула справу

за позовом: Галицької районної адміністрації Львівської міської ради, м.Львів,

до відповідача : Товариства з обмеженою відповідальністю «Королівська пивоварня», м.Львів,

про: демонтаж самочинно встановлених літніх майданчиків за адресою: м.Львів, вул. Староєврейська, 7 (у подвір'ї) та вул. Староєврейська,9.

За участю представників:

Від позивача: ОСОБА_1 - представник;

Від відповідача: не з'явився;

Суть спору: Галицька районна адміністрація Львівської міської ради звернулася в Господарський суд Львівської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Королівська пивоварня» про: демонтаж самочинно встановлених літніх майданчиків за адресою: м.Львів, вул. Староєврейська, 7 (у подвір'ї) та вул. Староєврейська,9.

Позовні вимоги позивач обґрунтовує тим, що відповідач самочинно без відповідних погоджень компетентних органів, без отримання паспортів, встановив відкриті літні майданчики біля закладу ресторанного господарства за адресою: вул. Староєврейська, 7 (у подвір'ї) та вул. Староєврейська,9, на земельній ділянці, яка перебуває у власності територіальної громади міста Львова, в особі Львівської міської ради.

Розпорядженням голови Галицької районної адміністрації від 01.07.2015р. №260 було зобов'язано Товариство з обмеженою відповідальністю «Королівська пивоварня» демонтувати самочинно встановлені літні майданчики на вул. Староєврейська, 7 (у подвір'ї) та вул. Староєврейська,9 в термін до 09.07.2015р. Однак відповідачем в добровільному порядку не демонтовано самочинно встановлені літні майданчики, що підтверджується актом від 13.07.2015р.

Обставини справи: Розглянувши подані матеріали суд визнав їх достатніми для прийняття заяви до розгляду і ухвалою від 04.09.2015 року порушив провадження у справі та призначив судове засідання на 22.09.2015року.

Оскільки позовна заява містить дві вимоги немайнового характеру, щодо демонтажу двох самочинно встановлених літніх майданчиків за різними адресами, а позивачем сплачено судовий збір лише за одну вимогу в сумі 1218,00 грн., суд зобов'язав позивача доплатити судовий збір та докази оплати надати суду до 21.09.2015р.

Представники сторін в судове засідання 22.09.2015р. не з'явилися, вимог ухвали суду від 04.09.2015р. не виконали. Позивач подав клопотання про відкладення розгляду справи у зв'язку із перебуванням уповноваженого представника у відпустці. Відповідач причин неявки не повідомив, хоча належним чином про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений, що підтверджується поштовим повідомленням про вручення № 7901410044733.

У зв'язку з неявкою представників сторін в судове засідання, розгляд справи було відкладено на 13.10.2015р.

В судове засідання 13.10.2015р. з'явилися представники сторін, надали пояснення по суті спору.

Представник позивача підтримав позовні вимоги в повному обсязі, просив суд їх задоволити. Пояснив, що відповідач самочинно без відповідних погоджень компетентних органів встановив відкриті літні майданчики за адресою: вул. Староєврейська, 7 (у подвір'ї) та вул. Староєврейська,9, на земельній ділянці, яка перебуває у власності територіальної громади міста Львова, в особі Львівської міської ради. Розпорядження голови Шевченківської районної адміністрації від 01.07.2015р. №260 про демонтаж даних літніх майданчиків не виконав, самочинно встановлені літні майданчики не демонтував.

Надав суду докази доплати судового збору в сумі 1 218,00 грн.

Представник відповідача не виконав вимог ухвал суду, письмового відзиву не подав, в усних поясненнях не заперечив факту розміщення літніх майданчиків без відповідних паспортів за адресою: вул. Староєврейська, 7 (у подвір'ї) та вул. Староєврейська,9. Просив суд відкласти розгляд справи для надання можливості демонтувати літні майданчики в добровільному порядку.

В судовому засіданні 13.10.2015р. було оголошено перерву до 21.10.2015р.

В судове засідання 21.10.2015р. з'явився представник позивача, позовні вимоги підтримав в повному обсязі, просив суд винести рішення яким зобов'язати відповідача демонтувати самочинно встановлені літні майданчики, оскільки останній їх в добровільному порядку не демонтував.

Відповідач не забезпечив явки уповноваженого представника в судове засідання, причин неявки не повідомив, хоча належним чином про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся.

Враховуючи, що відповідач був належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду справи, а матеріалів справи достатньо для її розгляду по суті, у відповідності до ст. 75 ГПК України суд вважає за можливе розглянути справу за наявними в ній матеріалами.

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини рішення.

Суд заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, встановив наступне:

Відповідно до п.1.10 «Правил благоустрою м.Львова» затверджених ухвалою Львівської міської ради від 21.04.2011р. №376, відкритий літній майданчик - стаціонарний або тимчасовий (щоденного демонтажу) пункт ресторанного господарства, який розташовується виключно біля стаціонарного закладу (ресторану, кафе, бару, їдальні) у теплий період року з 1 квітня по 1 листопада і не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей; самочинне встановлення (малої архітектурної форми, відкритого літнього майданчика, засобу зовнішньої реклами) - це встановлення малої архітектурної форми, відкритого літнього майданчика, засобу зовнішньої реклами, дозвіл на встановлення яких не видавався або закінчився і не був продовжений у передбачені терміни або був скасований у встановленому порядку;

Правові підстави набуття дозволів (паспортів) на розміщення літніх майданчиків біля стаціонарних закладів ресторанного господарства визначені Порядком отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків у м. Львові біля об'єктів ресторанного господарства для здійснення підприємницької діяльності, затвердженим ухвалою міської ради № 2452 від 05.03.2009 року з наступними змінами та доповненнями.

Згідно із п.1.3 даного Порядку, дозволи на встановлення відкритих літніх майданчиків видає управління архітектури департаменту містобудування на підставі позитивних висновків комісії з видачі дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків, склад якої затверджується ухвалою міської ради.

Відповідно до п.4.1 зазначеного Порядку, контроль за його дотриманням здійснюють районні адміністрації за місцем знаходження літнього майданчика.

22 квітня 2015 року працівниками Галицької районної адміністрації Львівської міської ради в ході проведення обстеження території Галицького району м.Львова на предмет наявності паспортів відкритих літніх майданчиків біля закладів ресторанного господарства, було зафіксовано влаштування літнього майданчика без відповідного паспорта на вул. Староєврейська, 7 (у подвір'ї).

Приписом від 22.04.2015р. №31-вих-569 зобов'язано Товариство з обмеженою відповідальністю «Королівська пивоварня» у термін до 01.05.2015р. провести демонтаж літнього майданчика.

22.05.2015р. працівниками Галицької районної адміністрації було проведено обстеження на предмет наявності відкритого літнього майданчика за адресою : вул. Староєврейська,7 (у подвір'ї), що належить ТзОВ «Королівська пивоварня». В ході обстеження було встановлено, що припис Галицької районної адміністрації від 22.04.2015р. №31-вих-569 щодо демонтажу даного літнього майданчика не виконано. Літній майданчик продовжує функціонувати.

02 червня 2015 року працівниками Галицької районної адміністрації Львівської міської ради в ході проведення обстеження території Галицького району м.Львова на предмет наявності паспортів відкритих літніх майданчиків біля закладів ресторанного господарства, було зафіксовано влаштування літнього майданчика без відповідного паспорта на вул. Староєврейська, 9.

Приписом від 02.06.2015р. №31-вих-819 зобов'язано Товариство з обмеженою відповідальністю «Королівська пивоварня» у термін до 10.06.2015р. провести демонтаж літнього майданчика на вул. Староєврейська, 9.

18.06.2015р. працівниками Галицької районної адміністрації було проведено обстеження на предмет наявності відкритого літнього майданчика що належить ТзОВ «Королівська пивоварня» та розташований за адресою: вул. Староєврейська,9,. В ході обстеження було встановлено, що припис Галицької районної адміністрації від 02.06.2015р. №31-вих-819 щодо демонтажу даного літнього майданчика не виконано. Літній майданчик продовжує функціонувати.

Відповідно до пп.6.4.1 Порядку отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків у м. Львові біля об'єктів ресторанного господарства для здійснення підприємницької діяльності, самочинно встановлені літні майданчики підлягають демонтажу.

Розпорядженням голови Галицької районної адміністрації від 01.07.2015р. №260 було зобов'язано Товариства з обмеженою відповідальністю «Королівська пивоварня» демонтувати самочинно встановлені літні майданчики на вул. Староєврейська, 7 (у подвір'ї) та Староєврейська,9 в термін до 09.07.2015р.

Дане розпорядження було скеровано відповідачу поштою 02.07.2015р.

13.07.2015р. комісією яка складалась із працівників Галицької районної адміністрації Львівської міської ради було виявлено, що літні майданчики на вул. Староєврейська, 7 (у подвір'ї) та вул. Староєврейська,9 відповідачем не демонтовано, вони продовжують функціонувати. Розпорядження голови Галицької районної адміністрації від 01.07.2015р. №260 відповідачем не виконано. За результатами огляду було складено акт від 13.07.2015р.

Відповідачем не надано суду доказів отримання паспортів на розміщення літніх майданчиків за адресами: вул. Староєврейська, 7 (у подвір'ї) та вул. Староєврейська,9 чи демонтажу даних літніх майданчиків.

Відповідно до п. 4.2.3 Порядку отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків у м. Львові біля об'єктів ресторанного господарства для здійснення підприємницької діяльності, районні адміністрації забезпечують демонтаж літніх майданчиків на підставі рішення суду.

Відповідно до статті 4-3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності. Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обґрунтовують свої вимоги і заперечення поданими суду доказами.

Згідно ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Відповідно до ст. 34 ГПК України, господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи.

Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Суд, заслухавши пояснення представників сторін, оглянувши та дослідивши подані сторонами докази по справі, оцінив їх в сукупності та прийшов до висновку, що позов є документально та нормативно обґрунтований, відповідачем не спростований, а відтак підлягає до задоволення повністю.

Витрати по сплаті судового збору у відповідності до ст. 49 ГПК України суд покладає на винну сторону відповідача в сумі 2436,00 грн.

Керуючись Правилами благоустрою м.Львова, затвердженими ухвалою Львівської міської ради від 21.04.2011р. №376, Порядком отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків у м. Львові біля об'єктів ресторанного господарства для здійснення підприємницької діяльності, затвердженим ухвалою Львівської міської ради № 2452 від 05.03.2009 року, ст. ст.28, 33 ,43, 44, 48, 49, 82-85 ГПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

1. Позовні вимоги задоволити повністю.

2. Зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Королівська

пивоварня» (79008, м.Львів, вул. Староєврейська,9, код ЄДРПОУ 38583124)

демонтувати самочинно встановлені літні майданчики за адресою: м.Львів, вул.

Староєврейська, 7 (у подвір'ї) та вул. Староєврейська,9.

Стягувач: Галицька районна адміністрація Львівської міської ради (79000, м.Львів, вул. Ф.Ліста,1 код ЄДРПОУ 20847537).

3. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Королівська пивоварня»

(79008, м.Львів, вул. Староєврейська,9, код ЄДРПОУ 38583124) на користь Галицької районної адміністрації Львівської міської ради (79000, м.Львів, вул. Ф.Ліста,1 код ЄДРПОУ 20847537) - 2436,00 грн. судового збору.

4. Наказ видати згідно ст.116 ГПК України.

5. Рішення суду може бути оскаржено згідно ст.ст. 91-95 ГПК України.

Повний текст рішення складено 23.10.2015р.

Суддя Запотічняк О.Д.

Дата ухвалення рішення21.10.2015
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52688314
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3150/15

Рішення від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 04.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні