Постанова
від 23.10.2015 по справі 820/9169/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

23 жовтня 2015 р.                                                                                                     № 820/9169/15

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кучма Ю.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Красноградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПЛАСТ-ІНДАСТРІ" про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Красноградська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Харківській області звернулася до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПЛАСТ-ІНДАСТРІ" з вимогою про припинення юридичної особи відповідача.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що в ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців наявний запис про відсутність відповідача за місцезнаходженням.

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження була надіслана на юридичну адресу відповідача рекомендованою кореспонденцією з повідомленням про вручення, однак не була ним отримана з незалежних від суду причин, що підтверджується конвертом з відміткою "за закінченням терміну зберігання", який міститься в матеріалах справи.

Відповідно до ч.11 ст. 35 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином. Таким чином, відповідач є належним чином повідомлений про наслідки неподання заперечень проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову до суду.

Відповідно до ч.4 ст. 183– 2 КАС України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Об'єктивно оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Матеріалами справи підтверджено, що відповідач, Товариство з обмеженою відповідальністю "ПЛАСТ-ІНДАСТРІ" (код 35587566, адреса: 64400, Харківська область, смт. Зачепилівка вул.. Радянська, 80) перебуває на обліку як платник податків в Красноградській ОДПІ Головного управління Міндоходів у Харківській області.

Судовим розглядом встановлено, що в ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців наявний запис про відсутність відповідача за місцезнаходженням.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Матеріалами справи підтверджено, що в ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців наявний запис про відсутність відповідача за місцезнаходженням, заборгованості перед бюджетом відповідач не має.

Крім того, суд зазначає, що відповідач доказів на спростування вимог позивача суду не надав.

Враховуючи викладене вище та беручи до уваги той факт, що відповідно до ч.1 ст. 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, а відповідач належними доказами не довів факт подачі до податкових органів фінансової звітності, суд вбачає достатньо підстав для задоволення позову.

Відповідно до ч.4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Згідно з ч.1 ст. 256 КАС України, негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Керуючись ст. ст. 94, 160-163, 167, 183-2, 186, 254, 256 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Красноградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПЛАСТ-ІНДАСТРІ" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "ПЛАСТ-ІНДАСТРІ" (код 35587566, адреса: 64400, Харківська область, смт. Зачепилівка вул.. Радянська, 80).

Постанова суду підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в Харківський апеляційний адміністративний суд через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

          Суддя                                                                                 Кучма Ю.В.

Дата ухвалення рішення23.10.2015
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52688954
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/9169/15

Постанова від 23.10.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кучма Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні