Постанова
від 20.10.2015 по справі 812/1299/15
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

8.4.3

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

20 жовтня 2015 рокуСєвєродонецькСправа № 812/1299/15

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є. О., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Лисичанську ГУ ДФС України у Луганській області до Приватного підприємства "Індустрія Плюс" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

31 серпня 2015 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Лисичанську ГУ ДФС України у Луганській області до Приватного підприємства "Індустрія Плюс" про припинення юридичної особи, в якому позивач зазначив, що відповідач зареєстрований у якості суб'єкта підприємницької діяльності виконавчим комітетом Лисичанської міської ради 10.06.2005 року, перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у м. Лисичанську, як платник податків та зборів, з 22.06.2005 року.

Ухвалою від 02 вересня 2015 року справу призначено до розгляду у порядку скороченого провадження.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що відповідач зареєстрований у якості юридичної особи виконавчим комітетом Лисичанської міської ради Луганської області 10.06.2005 року, перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у м. Лисичанську, як платник податків та зборів, з 22.06.2005 року.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 04.08.2015 державним реєстратором 16.08.2012 була внесена інформація щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою.

У зв'язку із чим позивач просить суд припинити юридичну особу відповідача.

Відповідачу було направлено ухвалу про відкриття скороченого провадження на адресу, яка зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців, але на адресу суду повернувся конверт з відміткою «за заявою відравника». Таким чином, відповідач вважається належним чином повідомленим про призначення справи до розгляду у скороченому провадженні.

За таких обставин справа розглядається за наявних доказів в матеріалах справи.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини, суддя вважає, що достатньо наявних обставин для розгляду справи у скороченому провадженні та задоволення позову.

Встановлено та підтверджується матеріалами справи, що Приватне підприємство "Індустрія Плюс" зареєстрований у якості юридичної особи виконавчим комітетом Лисичанської міської ради Луганської області 10.06.2005 року, перебуває на обліку в Державній податковій інспекції у м. Лисичанську, як платник податків та зборів, з 22.06.2005 року (а. с. 12, 13).

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 04.08.2015 року державним реєстратором 16.08.2012 була внесена інформація щодо відсутності юридичної особи за вказаною адресою.

Згідно п.п. 16.1.11 п. 16.1 ст. 16 ПКУ платник податків зобов'язаний повідомляти контролюючі органи про зміну місцезнаходження юридичної особи та зміну місця проживання фізичної особи - підприємця.

Відповідно до п. п. 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України податковий орган має право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Згідно п. 5 ч. 2 статті 38 Закону України від 15.05.2003 р. № 755 «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставою для постановлення судового рішення про припинення діяльності юридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Оскільки у судовому засіданні було встановлено, що відповідач - Приватне підприємство "Індустрія Плюс" відсутній за місцезнаходженням, а саме за адресою: 93100, Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. Краснофлотська, буд. 47, то це є підставою припинення діяльності юридичної особи.

Питання по судових витратах не вирішується, оскільки позивач звільнений від їх сплати у встановленому порядку, а ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено їх стягнення у даних випадках.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України суд -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Лисичанську ГУ ДФС України у Луганській області до Приватного підприємства "Індустрія Плюс" про припинення юридичної особи задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Приватного підприємства "Індустрія Плюс", код ЄДРПОУ 33537780, яке зареєстровано виконавчим комітетом виконавчим комітетом Лисичанської міської ради Луганської області 10.06.2005 року за адресою 93100, Луганська обл., м. Лисичанськ, вул. Краснофлотська, буд. 47:

Копію даної постанови направити реєстраційній службі Лисичанського міського управління юстиції Луганської області (вул. Леніна, 53, м. Лисичанськ, Луганська область, 93100), після набрання постановою законної сили.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною і підлягає негайному виконанню.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

Постанова складена та підписана 20 жовтня 2015 року о 14 годині 30 хвилин.

Суддя ОСОБА_1

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.10.2015
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52711264
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/1299/15

Постанова від 20.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні