Ухвала
від 11.12.2014 по справі 373/3347/14-к
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/3347/14-к

У Х В А Л А

про надання дозволу на проведення позапланової ревізії

м. Переяслав-Хмельницький 11 грудня 2014 року

Слідчий суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , за участю сторін кримінального провадження:

прокурора Переяслав-Хмельницької міжрайонної прокуратури Київської області, старшого радника юстиції ОСОБА_2 ,

при секретарі ОСОБА_3

розглянув клопотання прокурора Переяслав-Хмельницької міжрайонної прокуратури Київської області, старшого радника юстиції ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Переяслав-Хмельницького звіроплемгоспу Київської регіональної спілки споживчої кооперації, код ЄДРПОУ 03769178.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах та кримінальному провадженню, заслухавши думку учасників судового провадження,

в с т а н о в и в :

11.08.2014 року Переяслав-Хмельницькою міжрайонною прокуратурою Київської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за № 42014110240000019 за фактом невиплати керівництвом Переяслав-Хмельницького звіроплемгоспу Київської регіональної спілки споживчої кооперації найманим працівникам заробітної плати на загальну суму 702 786 грн., за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України. Проведення досудового розслідування доручено СВ Переяслав-Хмельницького МВ ГУМВС України в Київській області.

Обґрунтовуючи заявлене клопотання, прокурор Переяслав-Хмельницької міжрайонної прокуратури Київської області ОСОБА_2 зазначив, що Переяслав-Хмельницькою міжрайонною прокуратурою в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів на підставі постанови № 128 від 29.07.14 р. проведено перевірку діяльності Переяслав-Хмельницької РДА та Переяслав-Хмельницького звіроплемгоспу Київської регіональної спілки споживчої кооперації, код 03769178, щодо додержання вимог Кодексу законів про працю України, Закону України «Про оплату праці» та іншого законодавства.

Відповідно до інформації, витребуваної в ході проведення перевірки з Переяслав-Хмельницького звіроплемгоспу, заборгованість по заробітній платі в період з квітня по липень 2014 року становить 702786 гривень 73 копійки.

Враховуючи вищевикладене, в органу досудового розслідування виникла необхідність у проведенні позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Переяслав-Хмельницького звіроплемгоспу Київської регіональної спілки споживчої кооперації, код ЄДПРОУ 03769178, юридична адреса: с. Велика Каратуль Переяслав-Хмельницького району Київської області, вул. Перемоги, 110, за період з квітня по липень 2014 року щодо невиплати працівникам заробітної плати.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши думку прокурора, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Частиною 2 статті 93 КПК України стороні обвинувачення надано право витребовувати та отримувати від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, службових та фізичних осіб висновків ревізій та актів перевірок.

Статтею 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» визначено, що позапланова виїзна ревізія може здійснюватись лише за наявності підстав її проведення та на підставі рішення суду.

Позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені вказаним вище законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Цією ж статтею встановлено, що тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів.

На підставі викладеного та керуючись п. 6 ч. 5, ч. 6 ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», ст.ст. 9, 309 КПК України, ?

у х в а л и в :

Клопотання прокурора Переяслав-Хмельницької міжрайонної прокуратури Київської області, старшого радника юстиції ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Переяслав-Хмельницького звіроплемгосп Київської регіональної спілки споживчої кооперації задовольнити.

Надати дозвіл на проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Переяслав-Хмельницького звіроплемгоспу Київської регіональної спілки споживчої кооперації, код ЄДПРОУ 03769178, юридична адреса: с. Велика Каратуль Переяслав-Хмельницького району Київської області, вул. Перемоги, 110, за період з квітня по липень 2014 року щодо невиплати заробітної плати працівникам зазначеного господарства, терміном 15 (п`ятнадцять) робочих днів, з 22 грудня 2014 року по 13 січня 2015 року.

У випадку прийняття Урядом України відповідного нормативно-правового акта про перенесення у 2015 році робочих днів для святкування новорічних та різдвяних свят, термін такої позапланової ревізії підлягає корегуванню відповідно до встановленого графіку робочих днів у 2015 році господарюючого суб`єкта та контролюючого органу, що здійснюватиме проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності.

Проведення ревізії доручити фахівцям Державної фінансової інспекції в Київській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.12.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу52722587
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Переяслав-Хмельницького звіроплемгоспу Київської регіональної спілки споживчої кооперації, код ЄДРПОУ 03769178.

Судовий реєстр по справі —373/3347/14-к

Ухвала від 11.12.2014

Кримінальне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні