Ухвала
від 03.01.2013 по справі 757/551/13- к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/551/13- к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 січня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Ільєва Т.Г., при секретарі Хлуд А.Ю., за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Павлія Д.В., розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Павлія Д.В. про тимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю та їх вилучення, -

В С Т А Н О В И В :

03 січня 2013 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Ільєвої Т.Г. надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Павлія Д.В., за погодженням із старшим прокурором відділу нагляду Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України А.Е. Уздемиром, про надання тимчасового доступу до документів та здійснення їх виїмки, які знаходяться у АТ «Сбербанк Росії» у м. Києві (МФО 320627), і становлять банківську таємницю ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549: копій документів юридичної справи ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549, на відкриття розрахункових рахунків, в тому числі договорів на обслуговування банківських рахунків, та всіх платіжних доручень та інших документів по операціях з гривною і валютою по розрахункових рахунках зазначеного підприємства; виписок (в тому числі на електронному носію) про рух грошових коштів по поточному рахунку № 26004013002616 (російський рубль, долар США, українська гривня, євро), що належить ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549, з інформацією про: точний час надходження, включаючи години, хвилини та секунди та перерахування грошових коштів по вказаному рахунку за період з моменту відкриття рахунку по теперішній час; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб - контрагентів ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549, та банківські установи, в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб - контрагентів ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549, їх коди ЄДРПОУ; документів щодо депонування та списання коштів по векселям, актів прийому-передачі, реєстрів пред'явлення до оплати векселів, цінних паперів та векселів з іменним індосаментом, повідомлень банку суб'єктів господарської діяльності про списання коштів по пред'явленим до оплати векселів, цінних паперів та векселів з іменним індосаментом та депонування коштів по спеціальних рахунках, грошових чеків за період з часу відкриття рахунку по дату оголошення ухвали.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, що Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42012000000000024, про зловживання службовим становищем службовими особами Аграрного фонду, ТОВ «Украгро - 5», ТОВ «ЦРК «Володимирцукор», ТОВ «Агромаркетінвест» тощо, за ознаками злочинів, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України; розтрату службовими особами Аграрного фонду, ДП «Харківцукорзбут», ВАТ «Володимирцукор» та ВАТ «Горохівський цукровий завод» державного майна у особливо великих розмірах за ч.5 ст.191 КК України; виготовлення завідомо підроблених офіційних документів, за ч.1 ст.358 КК України та заволодіння службовими особами ДП «Харківцукрозбут» коштами в особливо великих розмірах, за ч.5 ст.191 КК України; ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Оіл Рівер», за ч.3 ст.212 КК України, а також щодо ОСОБА_3 за ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК України.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що для встановлення подальшого руху незаконно здобутих коштів, встановлення розміру незаконно здобутого посередниками прибутку, характеру розпорядження вказаним прибутком, зокрема, шляхом встановлення юридичних та фізичних осіб, на рахунки яких він перераховувався виникла необхідність з'ясування усіх обставин, пов'язаних із перерахуванням коштів по рахунку №26004013002616 відкритому у АТ «Сбербанк Росії» у м. Києві (МФО 320627), який належить ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549, для чого необхідно отримати тимчасовий доступ до банківських документів та провести їх виїмку у АТ «Сбербанк Росії» у м. Києві (МФО 320627).

В іншій спосіб неможливо довести обставини у кримінальному провадженні, так як вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів та здійснення їх виїмки, які знаходяться у АТ «Сбербанк Росії» у м. Києві (МФО 320627), і становлять банківську таємницю ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549, так як зазначені документи мають значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження.

На підставі викладеного, ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції Павлія Д.В. - задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС Генеральної прокуратури України старшому раднику юстиції Павлію Д.В. доступ до документів, які становлять банківську таємницю та здійснення їх виїмки, які знаходяться у АТ «Сбербанк Росії» у м. Києві (МФО 320627), і становлять банківську таємницю ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549:

- копій документів юридичної справи ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549, на відкриття розрахункових рахунків, в тому числі договорів на обслуговування банківських рахунків, та всіх платіжних доручень та інших документів по операціях з гривною і валютою по розрахункових рахунках зазначеного підприємства;

- виписок (в тому числі на електронному носію) про рух грошових коштів по поточному рахунку №26004013002616 (російський рубль, долар США, українська гривня, євро), що належить ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549, з інформацією про: точний час надходження, включаючи години, хвилини та секунди та перерахування грошових коштів по вказаному рахунку за період з моменту відкриття рахунку по теперішній час; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб - контрагентів ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549, та банківські установи, в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб - контрагентів ТОВ «Солодка Країна - К», код ЄДРПОУ 37322549, їх коди ЄДРПОУ;

- копій документів щодо депонування та списання коштів по векселям, актів прийому-передачі, реєстрів пред'явлення до оплати векселів, цінних паперів та векселів з іменним індосаментом, повідомлень банку суб'єктів господарської діяльності про списання коштів по пред'явленим до оплати векселів, цінних паперів та векселів з іменним індосаментом та депонування коштів по спеціальних рахунках, грошових чеків за період з часу відкриття рахунку по дату винесення ухвали.

Визначити строк дії ухвали тривалістю чотирнадцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Т.Г. Ільєва

Дата ухвалення рішення03.01.2013
Оприлюднено27.10.2015
Номер документу52727382
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які становлять банківську таємницю та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/551/13- к

Ухвала від 03.01.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні