Постанова
від 05.10.2015 по справі 808/6944/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2015 року об 14 год. 00 хв.Справа № 808/6944/15 м.Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Горобцової Я.В., за участю секретаря судового засідання Філоненко Ю.М., розглянувши у місті Запоріжжі у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Мелітопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області

до Приватного підприємства В«САЛЛТВ»

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_1

про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

10 вересня 2015 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Мелітопольської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області до Приватного підприємства В«САЛЛТВ» , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_1 про припинення юридичної особи.

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 14 вересня 2015 року відкрито провадження по справі та призначено судове засідання.

Представник позивача у судове засідання не прибув. 05 жовтня 2015 року через службу діловодства суду подав клопотання, в якому просить суд розглянути справу без його участі. На задоволенні позову наполягає в повному обсязі.

Представник відповідача та третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору у судове засідання не прибули. Про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, клопотань та заяв на адресу суду не надходило.

Судова повістка надсилалась відповідачу та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на адреси, наявні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, проте повернулись до суду без вручення адресатам з поштовими відмітками «за зазначеною адресою не проживає».

Відповідно до ч. 1 ст. 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Згідно із ч. 11 ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Відтак, відповідач та третя особа є такими, які належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання. За таких обставин суд приходить до висновку про можливість розгляду адміністративної справи без участі представників сторін на підставі матеріалів, які містяться в матеріалах адміністративної справи.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив наступне.

З матеріалів справи вбачається, що Приватне підприємство В«САЛЛТВ» зареєстровано, як юридичну особу, за адресою: 72318, Запорізька область, місто Мелітополь, бульвар 30-річчя ПеремогиАДРЕСА_1, ідентифікаційний код 36311630.

З Довідки від 17.08.2015 №16566/10/08-32-11-02-12 та копії податкової декларації платника єдиного податку - юридичної особи відповідача вбачається, що Приватне підприємство В«САЛЛТВ» звітність до Мелітопольської ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області останній раз надавало 01.11.2013 за три квартали 2013 року. Відповідно до Довідки від 17.08.2015 №16547/23 заборгованість перед бюджетом відсутня.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Господарського кодексу України (далі - ГК України) облік і звітність підприємства здійснюються відповідно до вимог статті 19 цього Кодексу та інших нормативно-правових актів.

Статтею 51 ГК України передбачено, що підприємницька діяльність припиняється, зокрема, на підставі рішення суду у випадках, передбачених Господарським кодексом та іншими законами.

Відповідно до ст. 59 ГК України суб'єкт господарювання ліквідується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законом.

Підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як встановлено судом, відповідач - Приватне підприємство В«САЛЛТВ» не подає протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону. Вказана обставина підтверджується Довідкою Мелітопольської ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області від 17.08.2015 №16566/10/08-32-11-02-12 та копією податкової декларації платника єдиного податку - юридичної особи відповідача від 01.11.2013.

Відповідно до пп. 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

За приписами п. 67.2, 67.3 ст. 67 Податкового кодексу України контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо: припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; відміни державної реєстрації припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців; скасування державної реєстрації змін до установчих документів. У разі припинення юридичної особи її відокремлені підрозділи підлягають зняттю з обліку в контролюючих органах.

Враховуючи вище зазначене, суд приходить до висновку, що заявлені позивачем вимоги є доведеними, обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 71, 94, 158-163 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство В«САЛЛТВ» (72318, Запорізька область, місто Мелітополь, бульвар 30-річчя ПеремогиАДРЕСА_1, ідентифікаційний код 36311630).

Постанова набирає законної сили відповідно до частини першої статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції протягом десяти днів за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України.

Суддя Я.В. Горобцова

Дата ухвалення рішення05.10.2015
Оприлюднено30.10.2015
Номер документу52756771
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/6944/15

Постанова від 05.10.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

Ухвала від 14.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Горобцова Ярослава Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні