Ухвала
від 22.04.2013 по справі 757/8345/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/8345/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Бортницька В.В., при секретарі Кондратенко Т.М., за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ ДПІ у Печерському районі м. Києва Безпалова О.О., розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів та надання можливості їх вилучення,-

В С Т А Н О В И В :

18 квітня 2013 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Бортницької В.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого СВ ДПІ у Печерському районі м. Києва Безпалова О.О, погоджене старшим прокурором прокуратури Печерського району м. Києва Станковим О.П. про надання тимчасового доступу та вилучення документів, які знаходяться у державного реєстратора Оболонської районної в м. Києві державної адміністрації, а саме документи реєстраційної справи ТОВ «Вад Технолоджі Груп».

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що в провадженні СВ ДПІ у Печерському районі м. Києва ДПС перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань прокуратурою Печерського району м. Києва за № 42013110060000070 від 17.01.2013, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212 та ч. 1 ст. 205 КК України.

Для з'ясування істини у справі та з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого проведення досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, виникла необхідність у тимчасовому доступі реєстраційної справи ТОВ «Вад Технолоджі Груп»

Враховуючи те, що державний реєстратор Оболонської районної в м. Києві державної адміністрації є уповноваженою особою, яка є відповідальною за формування, ведення, облік та зберігання реєстраційних справ юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, документи, необхідність у доступі до яких порушується в клопотанні, перебувають у його володінні.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до зазначених документів не є можливим.

В судове засідання особа, у володінні якої знаходяться документи представника не направила, будучи належним чином повідомленою про час і місце розгляду клопотання.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 р. фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

При розгляді клопотання слідчий клопотання підтримав та зазначив, що відомості, які містяться у зазначених документах можуть бути використані для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, для встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення, часу, місця, способу та інших обставин його вчинення. Іншим способом довести вище зазначені обставини, ніж шляхом надання тимчасового доступу до документів та їх вилучення, неможливо.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу з наданням можливості вилучення документів, оскільки вказана слідча дія дійсно спрямована на отримання доказів та перевірку вже отриманих доказів у кримінальному провадженні і слідчому судді надано достатньо відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети - з'ясування усіх обставин, пов'язаних із незаконним заволодінням майном шляхом шахрайства для чого необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених в клопотанні речей та документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159, 163 ч.6, ст. 309, 372 КПК України 2012 р. слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання- задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ ДПІ у Печерському районі м. Києва Безпалову О.О. тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ТОВ «Вад Технолоджі Груп» (код ЄДРПОУ 37639652), що перебувають у володінні державного реєстратора Оболонської районної в м. Києві державної адміністрації з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки).

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Бортницька В.В.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/8345/13-к

Примірник 2 - наданий старшому СВ ДПІ у Печерському районі м. Києва Безпалову О.О.

Слідчий суддя Бортницька В.В.

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.04.2013
Оприлюднено28.10.2015
Номер документу52779607
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/8345/13-к

Ухвала від 22.04.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні