Ухвала
від 08.05.2014 по справі 757/11044/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/11044/14-к

Примірник № ___

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 травня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України капітана міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, які становлять банківську таємницю та їх вилучення,

ВСТАНОВИВ:

06.05.2014 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання слідчого слідчої групи ГСУ МВС України капітана міліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , на тимчасовий доступ до документів щодо відкриття та обслуговування рахунків №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , які містять охоронювану законом таємницю (банківську таємницю), та зберігаються в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МФО НОМЕР_4 (юридична адреса АДРЕСА_1 ), з можливістю їх вилучення в оригіналах.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала, просила його задовольнити.

В судове засідання особа у володінні якої знаходяться документи не з`явилася, про місце і час розгляду клопотання повідомлявся належним чином.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З матеріалів клопотання вбачається, що Головним слідчим управлінням МВС України провадиться досудове розслідування в кримінальному провадженні № 42014000000000128 від 18.03.2014 за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ВМО № 1 митного поста « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ІНФОРМАЦІЯ_4 , що спричинило тяжкі наслідки за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

У ході розслідування встановлено, що 04.10.2013 службові особи відділу митного оформлення № 1 митного посту « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ІНФОРМАЦІЯ_5 в порушення ч. 5 ст. 255, ч. 2 ст. 305 Митного кодексу України, п. 4.2 Порядку виконання митних формальностей при здійсненні транзитних переміщень, затвердженого наказом Міністерства фінансів України № 1066 від 09.102012, зловживаючи своїм службовим становищем, умисно, з метою одержання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » неправомірної вигоди у вигляді несплати митних платежів, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, без надання забезпечення сплати митних платежів, погодили та здійснили митне оформлення товарів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » в режимі «реекспорт» за митною декларацією № 100270000/2013/569545. У подальшому зазначені товари до митниці призначення не були доставлені, а незаконно залишились на митній території України без сплати митних платежів на загальну суму 500383,8 гривень, що більше ніж в двісті п`ятдесят разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян та є тяжкими наслідками.

Відповідно до рапорту старшого о/у в ОВС ГУБОЗ МВС України ОСОБА_5 встановлено, що товар, який повинен був повернутий ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » відправнику « ІНФОРМАЦІЯ_7 » перевезено на склади ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » АДРЕСА_2 .

Згідно з інформацією ІНФОРМАЦІЯ_9 від 15.03.2014 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 перейменовано 16.01.2014 в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 .

Встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 має(мало) відкриті в банківських установах банківські рахунки які використовувало для ведення фінансово-господарської діяльності, а саме: НОМЕР_5 (російський рубль), НОМЕР_5 (долар США), НОМЕР_5 (ЄВРО), НОМЕР_5 (українська гривня), відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » МФО НОМЕР_6 ; НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », МФО НОМЕР_4 ; НОМЕР_7 , НОМЕР_8 (російський рубль), НОМЕР_8 (долар США), НОМЕР_8 (ЄВРО), НОМЕР_8 (українська гривня) в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », МФО НОМЕР_9 .

Слідчий вказує, що на вказаних рахунках відображається інформація щодо оплати товару, поставленого « ІНФОРМАЦІЯ_7 », сплати митних платежів тощо.

Згідно зі ст. 62 Закону України Про банки та банківську діяльність інформація щодо юридичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів та можливості їх вилучення у копіях, які містять охоронювану законом банківську таємницю та зберігаються в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МФО НОМЕР_4 , так як зазначені документи мають значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин кримінального провадження.

Разом з тим, слідчий суддя вважає, що слідчим в судовому засіданні не доведено необхідності надання тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МФО НОМЕР_4 з можливістю вилучення їх оригіналів, а тому для встановлення обставин справи, вилучення оригіналів документів не є доцільним, а клопотання в цій частині не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, ст. 108, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження слідчого слідчого слідчої групи ГСУ МВС України капітана міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів, які становлять банківську таємницю та їх вилучення задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому СВ Подільського РУ ГУМВС України в місті Києві ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до документів щодо відкриття та обслуговування рахунків №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , які містять охоронювану законом таємницю (банківську таємницю), та зберігаються в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » МФО НОМЕР_4 (юридична адреса АДРЕСА_1 ), з можливістю їх вилучення в копіях, а саме:

·справ з юридичного оформлення рахунків зазначеного підприємства №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 в повному обсязі, зокрема, заяви на відкриття рахунків, договори з додатковими угодами, картки зі зразками підписів і відбитків печатки, доручення, статут, накази про призначення посадових осіб, договори на обслуговування рахунків за системою «Клієнт-банк», інші документи, які стали підставою для відкриття цих рахунків, видачі платіжних карток по рахункам, чекових книжок;

·інформацію (на паперовому та електронному носії) про рух коштів по рахункам №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 зазначеного підприємства за період з 24.01.2014 по дату винесення ухвали слідчим суддею із зазначенням всіх обов`язкових реквізитів, а саме: назви контрагенту, коду ЄДРПОУ контрагента, номера рахунку контрагента, назви банку з МФО, в якому обслуговується контрагент, дати та часу здійснення трансакції, суми та призначення платежів, підстави руху коштів (вид та номер платіжного документу);

·платіжні документи підприємства (на паперовому носії, в разі відсутності на електронному), які стали підставою для руху коштів по рахунках №№ НОМЕР_1 , НОМЕР_2 : платіжні доручення, чеки на зняття готівки тощо за період з 24.01.2014 по дату винесення ухвали слідчим суддею.

·Інформації про «IP-адреси» комп`ютерів з яких здійснювався доступ на сервер(и) банку, що обслуговує абонента ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 з період з 21.01.2014 по теперішній час.

В іншій частині клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/11044/14-к.

Примірник № 2 наданий старшому слідчому СВ Подільського РУ ГУМВС України в місті Києві ОСОБА_3 .

Слідчий суддя Печерського

районного суду міста Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.05.2014
Оприлюднено13.01.2023

Судовий реєстр по справі —757/11044/14-к

Ухвала від 08.05.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні