Ухвала
від 28.10.2015 по справі 127/24849/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/24849/15-к

Провадження 1-кс/127/10365/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 жовтня 2015 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Вінницького міського суду Вінницької області клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області майора податкової міліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать гр. ОСОБА_4 , за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування судового процесу, -

ВСТАНОВИВ:

27.10.2015, слідчий ОСОБА_3 звернувся до Вінницького міського суду Вінницької області з клопотанням, яке погоджено з прокурором ОСОБА_5 ..

Клопотання мотивовано тим, що слідчим здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32015020000000081 від 28 серпня 2015 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України, у зв`язку із чим у органу досудового розслідування постала необхідність у отриманні дозволу на проведення обшуку.

Під час розгляду, з матеріалів клопотання встановлено, що у провадженні СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені старшим слідчим з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області ОСОБА_6 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32015020000000081 від 28.08.2015, щодо перевірки фактів, викладених у заяві гр. ОСОБА_7 , згідно якої 06.08.2015 року останній будучи у власних справах в Бершадському районі, с. Війтівка, у магазині «Фаворит», який розташований по вул. Леніна, 7-б, придбав по ціні 25 грн. за одну пляшку для власних потреб три скляних пляшки ємкістю 0,5 л. незаконно виготовлених алкогольних напоїв із етикетками «Пшенична» Олександрія та на яких наклеєні підроблені марки акцизного податку (підтверджується висновком експерта Вінницького відділення КНДІСЕ № 1477/15-21 від 12.08.2015 року).

В ході проведення досудового розслідування було призначено та проведено судово-технічну та судово-хімічну експертизи даних незаконно виготовлених алкогольних напоїв та марок акцизного податку.

Відповідно рапорту співробітників оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області від 22.09.2015 року встановлено, що брати ОСОБА_8 та ОСОБА_9 є основними постачальниками алкогольної продукції до магазину «Фаворит», в тому числі і фальсифікованої продукції із підробленими марками акцизного податку торгової марки «Олександрія Пшенична». Постачання даної продукції здійснюється вище вказаними особами з складських приміщень, які розташовані за адресою: АДРЕСА_1 .

Додатково встановлено, що за вказаною адресою: АДРЕСА_1 знаходиться приватне підприємство «Де Люкс» (код за ЄДРПОУ 32835348, основний вид діяльності за КВЕД _47.11 роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами), засновником якого являється гр. ОСОБА_8 , який також є приватним підприємцем із основним видом діяльності за КВЕД _47.11 роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Також, відповідно рапорту співробітників оперативного управління ГУ ДФС у Вінницькій області від 07.10.2015 року встановлено, що за вище вказаною адресою здійснюється зберігання та реалізація алкогольних напоїв значними партіями, торгової марки ТОВ «Олександрія БЛіГ», різних об`ємів (0,5 л., 10 л. тетра-пакети) з наклеєними на них марками акцизного податку, що мають візуальні ознаки підробки. Розрахунки за вище вказані алкогольні напої здійснюється безпосередньо в приміщенні магазину оптової бази. Відвантаження роздрібним покупцям алкогольних напоїв, здійснюється зі складських приміщень, що розташовані на території ПП «Де Люкс», за адресою: м. Бершадь, вул. Леніна 70, а оптовим покупцям відвантажується з приміщення, що розташоване напроти вище вказаної торгівельної оптової бази, за адресою: АДРЕСА_2 .

Вжитими заходами встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись незаконно виготовленні алкогольні напої, знаряддя для незаконного виготовлення алкогольних напоїв, документи, записні книжки, зошити з адресами осіб причетних до скоєння кримінального правопорушення, документів, що стосуються придбання, перевезення та реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв, а також інші документи та предмети, які мають значення доказової бази по даному кримінальному провадженні.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що за місцем здійснення господарської діяльності СПД ОСОБА_4 та ПП «Де Люкс», а саме: Вінницька область, м. Бершадь, вул. Леніна 70, можуть знаходитись знаряддя злочину та з метою вжиття заходів щодо швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення і відшукання знарядь кримінального правопорушення, керуючись ст. 234 КПК України, слідчий просив суд клопотання задовольнити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав за обставин викладених у ньому.

Слідчий суддя вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали в їх сукупності, дійшов наступного висновку.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 7 ст. 236 КПК України, при обшуку слідчий, прокурор має право проводити вимірювання, фотографування, звуко - чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення обшуканого житла чи іншого володіння особи чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, які не входять до переліку, щодо якого прямо надано дозвіл на відшукання в ухвалі про дозвіл на проведення обшуку, та не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Слідчим суддею з матеріалів клопотання встановлено, що Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна від 08.10.2015 року № 45353404, об`єкт нерухомого майна комплекс будівель та споруд за адресою: АДРЕСА_1 на правах приватної власності належить гр. ОСОБА_4 (ідент. код НОМЕР_1 ), який також є приватним підприємцем із основним видом діяльності за КВЕД _46.90 неспеціалізована оптова торгівля.

З огляду на вищевикладене, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення незаконно виготовлених алкогольних напоїв, необхідно надати слідчому дозвіл на проведення санкціонованого обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ОСОБА_4 .

Таким чином, клопотання, заявлене до суду, є необхідним для розкриття кримінального правопорушення, а також встановлення причетних осіб до нього, тому дане клопотання є обґрунтованим та доведеним.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 233, 234, 235, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області майора податкової міліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Вінницькій області майору податкової міліції ОСОБА_3 , на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , які на праві приватної власності належать ОСОБА_4 , з метою виявлення та вилучення незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Ухвала діє протягом тридцяти днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.10.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу52818941
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів фіксування судового процесу

Судовий реєстр по справі —127/24849/15-к

Ухвала від 28.10.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні