Ухвала
від 13.10.2015 по справі 757/37801/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/37801/15-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 жовтня 2015 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

13.10.2015 в провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку приміщення, а саме оф. № 120, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Драгомирова, 4, де розташовано ТОВ «Лемтранс Транзит» (ЄДРПОУ 38865713) та ТОВ «Укр-Ток» (ЄДРПОУ 32515792), з метою відшукання та вилучення фінансових та бухгалтерських документів (в тому числі договорів, додаткових угод, додатків до специфікацій, актів виконаних робіт, платіжних доручень, банківських виписок та інших розрахункових документів, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, податкових накладних, рахунків-фактур, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів, ліцензій, довіреностей, тендерної документації, чорнових записів із вказаних питань) щодо взаємовідносин із ТОВ «Каргологістик», ТОВ «Укр-Ток», ТОВ «Лемтранс Транзит» та іншими юридичними особами, які надають експедиторські послуги на залізницях України із Укрзалізницею та її структурними підрозділами, щодо взаємовідносин ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» із ТОВ «Нікатрансгруп» та ВАТ «Житомирський комбінат силікатних виробів» за 2009-2012 роки, протоколів тарифних комісій ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» за 2009-2012 роки та Державної адміністрації залізничного транспорту України за 2014 рік, документів щодо листування з підприємствами, які надають експедиторські послуги щодо вантажних перевезень на залізницях України та щодо економічного обґрунтування надання знижок на тарифи вантажних перевезень на вказаних залізницях, грошових коштів, цінностей здобутих внаслідок вчинення вказаного кримінального правопорушення, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, магнітних та електронних цифрових носіїв із вказаною інформацією, документи подвійної бухгалтерії, чорнові записи, записники, інші речі та документи, які можуть містити відомості, що встановлюються під час кримінального провадження і мати доказове значення для розслідування вказаного кримінального правопорушення.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що Генеральною прокуратурою України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42015000000000177 від 17.02.2015, за фактами зловживання службовим становищем колишніми службовими особами Державної адміністрації залізничного транспорту України (Укрзалізниця) та службовими особами ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство залізничного транспорту» (далі по тексту ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ»), які спричинили істотну шкоду та тяжкі наслідки державним інтересам за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 364 КК України, в ході якого отримано дані, що за адресою місця знаходження офісних приміщеннях ТОВ «Лемтранс Транзит» (ЄДРПОУ 38865713) та ТОВ «Укр-Ток» (ЄДРПОУ 32515792), яке зареєстроване за ТОВ «Адолін» (ЄДРПОУ 13677046) на праві власності, можуть зберігатись вищезазначені речі та документи, які слідчий має намір відшукати та вилучити як такі, що мають доказове значення у даному кримінальному провадженні.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи, просив клопотання задовольнити.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вислухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши надані в його обґрунтування матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що вчинено кримінальне правопорушення, відшукувані слідчим речі і документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду і можуть знаходитися у вказаному володінні особи.

Разом з тим, в задоволені клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку з метою виявлення та вилучення грошових коштів, цінностей здобутих внаслідок вчинення вказаного кримінального правопорушення та інші речі та документи, які можуть містити відомості, що встановлюються під час кримінального провадження і мати доказове значення для розслідування вказаного кримінального правопорушення, відмовити у зв`язку з необґрунтованістю. Таке формулювання не відповідає вимогам ст.ст.234-235 КПК України і виключає можливість встановити передбачені законом підстави для входження у володіння особи та обшуку з метою їх виявлення та вилучення. У разі виявлення під час обшуку майна, яке має значення для даного кримінального провадження, його огляд і вилучення регламентовано ч.7 ст.236 КПК України.

Відтак, клопотання підлягає частковому задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , за погодженням із прокурором другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , або іншим слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 42015000000000177, а також працівникам оперативного підрозділ за відповідним дорученням, наданим слідчим у кримінальному провадженні на проведення обшуку приміщення, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Драгомирова, 4, оф. 120, де розташовано ТОВ «Лемтранс Транзит» (ЄДРПОУ 38865713) та ТОВ «Укр-Ток» (ЄДРПОУ 32515792), яке зареєстроване за ТОВ «Адолін» (ЄДРПОУ 13677046) на праві власності, з метою відшукання та вилучення фінансових та бухгалтерських документів (в тому числі договорів, додаткових угод, додатків до специфікацій, актів виконаних робіт, платіжних доручень, банківських виписок та інших розрахункових документів, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, податкових накладних, рахунків-фактур, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, сертифікатів, ліцензій, довіреностей, тендерної документації, чорнових записів із вказаних питань) щодо взаємовідносин із ТОВ «Каргологістик», ТОВ «Укр-Ток», ТОВ «Лемтранс Транзит» та іншими юридичними особами, які надають експедиторські послуги на залізницях України із Укрзалізницею та її структурними підрозділами, щодо взаємовідносин ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» із ТОВ «Нікатрансгруп» та ВАТ «Житомирський комбінат силікатних виробів» за 2009-2012 роки, протоколів тарифних комісій ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» за 2009-2012 роки та Державної адміністрації залізничного транспорту України за 2014 рік, документів щодо листування з підприємствами, які надають експедиторські послуги щодо вантажних перевезень на залізницях України та щодо економічного обґрунтування надання знижок на тарифи вантажних перевезень на вказаних залізницях, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, магнітних та електронних цифрових носіїв із вказаною інформацією, документи подвійної бухгалтерії, чорнові записи, записники.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/37801/15-к

Примірник 2 та завірена копія надано старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1 .

13.10.2015

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.10.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу52846651
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/37801/15-к

Ухвала від 13.10.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Москаленко К. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні