Постанова
від 21.10.2015 по справі 922/3075/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"21" жовтня 2015 р.Справа № 922/3075/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Дзюби О.А.

при секретарі судового засідання

розглянувши заявуТОВ "Аттика-2007", м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа", м. Харків , код ЄДРПОУ 36032681 за участю :

Представника кредитора - Тимошенко О.В., довіреність від 08.07.15р.

Розпорядника майна - арбітражного керуючого Черкасова С.А.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 10 серпня 2015 року порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа", м. Харків; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Черкасова С.А.; зобов'язано учасників процесу виконати всі необхідні дії, відповідно до ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"; призначено попереднє засідання суду.

Ухвалою господарського суду 06 жовтня 2015 року затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа"; визначено, що особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Призначено проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів на 15 жовтня 2015 року.

Зобов'язано розпорядника майна протягом 10 днів письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів та боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Зобов`язано розпорядника майна надати суду протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

Призначено підсумкове засідання суду 21 жовтня 2015 року.

До канцелярії суду від розпорядника майна супровідним листом (вх№ 42518) надійшли витребувані судом документи.

Через канцелярію суду від голови комітету кредиторів надійшло клопотання (вх№ 42519) про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, а також про призначення ліквідатора у справі.

В судовому засіданні розпорядник майна пояснив, що ним на виконання вимог суду скликані та проведені збори кредиторів та засідання комітету кредиторів від 15 жовтня 2015 року. На яких прийняті рішення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, а також про призначення арбітражного керуючого Черкасова С.А. ліквідатором у справі.

Присутній у засіданні суду представник кредитора підтвердив зазначені розпорядником майна обставини та просив суд визнати боржника банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Черкасова С.А.

Заслухавши присутніх у засіданні суду учасників процесу, розглянувши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Згідно п.1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до п. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - Протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Учасниками зборів кредиторів боржника з правом вирішального голосу є конкурсні кредитори, визнані господарським судом та внесені до реєстру вимог кредиторів.

Відповідно до п.2 ст. 26 вказаного Закону України - Перші збори кредиторів вважаються повноважними, якщо на них присутні кредитори, що мають не менше ніж дві треті голосів. Наступні збори вважаються повноважними у разі присутності на них кредиторів, що мають більше половини голосів.

Кількість голосів кредиторів на зборах визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Згідно із п.3 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - Збори кредиторів у провадженні у справі про банкрутство скликаються арбітражним керуючим за його ініціативою, за ініціативою комітету кредиторів чи інших кредиторів, сума вимог яких становить не менше ніж третину всіх вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, або за ініціативою однієї третини кількості голосів кредиторів.

Збори кредиторів проводяться за місцезнаходженням боржника.

Згідно п.п. 5- 9 вказаного Закону, до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів; дострокове припинення повноважень комітету кредиторів або окремих його членів; схвалення плану санації боржника в процедурі розпорядження майном; інші питання, передбачені цим Законом.

На час дії процедур банкрутства збори кредиторів обирають комітет кредиторів у складі не більше ніж сім осіб. Під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону. Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подається до господарського суду.

До компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про обрання голови комітету; скликання зборів кредиторів; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора); підготовку та укладення мирової угоди; схвалення плану санації боржника, змін та доповнень до нього у випадках, передбачених цим Законом; інші питання, передбачені цим Законом.

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Враховуючи, що всіх кредиторів у даній справі повідомлено про час і місце проведення зборів кредиторів належним чином, заперечень з боку кредиторів до розпорядника майна щодо скликання та проведення зборів кредиторів не висловлено, суд дійшов висновку що загальні збори кредиторів та засідання комітету кредиторів, що відбулися 15 жовтня 2015 року є повноважними.

Господарським судом встановлено, що розпорядником майна в повному обсязі виконані вимоги Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та попередніх ухвал суду, а саме представлені суду акти інвентаризації майна боржника, а також аналіз фінансового становища підприємства, інвестиційного положення, та положення на товарному ринку.

Відповідно до п. 2 ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - До закінчення процедури розпорядження майном боржника збори кредиторів зобов'язані прийняти одне з таких рішень:

схвалити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і затвердження плану санації;

відхилити план санації та подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації;

подати до господарського суду клопотання про введення процедури санації і зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі його неподання боржником;

подати до господарського суду клопотання про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури;

подати до господарського суду клопотання про укладення мирової угоди.

Як вбачається з матеріалів справи, розпорядником майна доведено до відома кредитора результати здійснених заходів щодо виявлення активів боржника. Після заслуховування звіту розпорядника майна кредитором прийнято рішення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, а також про призначення арбітражного керуючого Черкасова С.А. ліквідатором у справі.

Зважаючи на незадовільний фінансовий стан підприємства, а також на те, що заяв від інвесторів не надходило, пропозицій щодо укладання мирової угоди ані від боржника ані від кредиторів не надходило, кредиторами прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури згідно вимогам Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до п.1 ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". у підсумковому засіданні суду у процедурі розпорядження майном боржника здійснюється перехід до наступної судової процедури (процедури санації, ліквідації, мирової угоди) або припиняється провадження у справі.

Згідно п.3 ст. 27 зазначеного Закону, у підсумковому засіданні господарський суд за пропозицією розпорядника майна боржника та на підставі рішення зборів кредиторів приймає одне з таких судових рішень:

ухвалу про введення процедури санації та затвердження плану санації у разі схвалення плану санації боржника зборами кредиторів та погодження його забезпеченими кредиторами в порядку, встановленому статтею 30 цього Закону;

ухвалу про введення процедури санації та зобов'язання керуючого санацією підготувати план санації у разі відхилення плану санації боржника зборами кредиторів або неподання його боржником;

постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури;

ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство;

ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду в межах граничного строку, визначеного цим Законом.

Згідно п. 6 ст. 27 зазначеного Закону, з дня визнання господарським судом боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури або введення процедури санації, або затвердження мирової угоди процедура розпорядження майном та повноваження розпорядника майна припиняються.

Відповідно до п. 1 ст. 37 Закону, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Враховуючи викладене і те, що фінансовий стан підприємства за час, який пройшов з моменту порушення провадження по справі і введення мораторію, не поліпшується, господарська діяльність боржника не поновлена, кредитором прийнято рішення стосовно необхідності визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, при таких обставинах суд вважає за необхідне припинити процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна, визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Відповідно до п.1 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Враховуючи, що рекомендований кредитором в якості ліквідатора арбітражний керуючий (розпорядник майна боржника) Черкасов С.А. не заперечує проти призначення його ліквідатором боржника, та подав до суду відповідну заяву, суд дійшов висновку призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Черкасова С.А.

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, суд дійшов висновку у відповідності до п. 3 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №16 від 17 грудня 2013 року, здійснити офіційне оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора у справі.

Керуючись ст.ст. 2, 23, 26, 27, 37-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, Положенням про порядок офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Припинити процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна.

2. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгівельне підприємство "Нова торгівельна мережа", код 36032681 адреса: пров. Титаренківський 8, м. Харків, 61064 - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. З дня прийняття постанови підприємницька діяльність банкрута припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших видів економічних санкцій по усіх видах заборгованості банкрута, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повноваження органів управління банкрута, ліквідатора і повноваження власника майна. Скасовуються арешти, накладені на майно боржника та інші обмеження щодо розпорядження майном боржника (в тому числі, усі податкові застави, застави рухомого та нерухомого майна). Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

4. Призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Черкасова Станіслав Андрійович (свідоцтво №979 від 23.05.13, адреса вул. Жовтнева, 4, Лозівський р-н, Харківська обл., Україна, 64662).

5. Зобов'язати ліквідатора відповідно до приписів Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст.ст. 41-48 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" і надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, про фінансове становище і майно боржника станом на день відкриття ліквідаційної процедури, використання коштів боржника.

6. Зобов'язати ліквідатора вжити заходів по оцінці та реалізації активів банкрута, представити суду реєстр грошових вимог кредиторів, повідомлення про результати розгляду вимог кредиторів банкрута, надавати суду щомісячно звіти про хід ліквідаційної процедури, в строк до 21 жовтня 2016 року виконати ліквідаційну процедуру, надати суду звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, копії повідомлення органу державної податкової служби, пенсійного фонду та центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури; акт знищення печатки, штампа, докази розшуку майна банкрута, довідки органів, що в обов'язковому порядку реєструють право власності на нерухоме та цінне рухоме майно; докази, що свідчать про стягнення дебіторської заборгованості, або докази що свідчать про неможливість стягнення дебіторської заборгованості, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс, реєстр непогашених вимог кредиторів, інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

7. Здійснити офіційне оприлюднення на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатора у справі.

8. Постанову суду надіслати ліквідатору, кредиторам, боржнику, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ДВС.

Суддя Дзюба О.А.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення21.10.2015
Оприлюднено02.11.2015
Номер документу52860593
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/3075/15

Постанова від 09.08.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 30.06.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 13.06.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 07.06.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Постанова від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 10.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 27.07.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 24.06.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 10.06.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні