Ухвала
від 27.10.2015 по справі 815/4824/15
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/4824/15

У Х В А Л А

27 жовтня 2015 року

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого - судді Аракелян М.М.

розглянувши в порядку письмового провадження питання виправлення описки в постанові від 02.10.2015р. в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю “ЛЕМАКС ТРАНС” до Державної податкової інспекції у Київському районі м. Одеси Головного управління ДФС в Одеській області про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

У судовому засіданні 02.10.2015р. судом було оголошено вступну та резолютивну частину постанови суду по справі №815/4824/15.

05.10.2015р. складено та підписано повний текст постанови суду від 02.10.2015р.

У вступній частині повного тексту вказаної постанови від 02.10.2015р. судом допущено технічну описку, а саме після слів «Одеський окружний адміністративний суд у складі: Головуючого - судді Аракелян М.М.» втрачено частину тексту «За участю секретаря – Торубка М.А. За участю сторін: Від позивача: не з'явився Від відповідача: не з'явився», та помилково зазначено: «Розглянувши у порядку письмового провадження» . Крім того, судом встановлено, що в описовій частині постанови від 02.10.2015р. помилково зазначено: «Відповідно до ч.6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.»

Відповідно до ст.169 КАС України суд може з власної ініціативи або за заявою особи, що брала участь у справі, чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні. Питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження. У разі якщо для внесення виправлень суд визнає за необхідне провести судове засідання за присутності осіб, які беруть участь у справі, ці особи повідомляються про день, час і місце засідання. Неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Ухвалу суду про внесення виправлень у судове рішення чи відмову у внесенні виправлень може бути оскаржено.

Приймаючи до уваги те, що у вступній частині та в описовій частині повного тексту постанови Одеського окружного адміністративного суду від 02.10.2015р. судом допущено технічну описку, суд вважає за необхідне з власної ініціативи виправити цю описку шляхом доповнення замість помилкових відомостей: «За участю секретаря – Торубка М.А. За участю сторін: Від позивача: не з'явився Від відповідача: не з'явився»; заміни у вступній частині постанови речення «Розглянувши у порядку письмового провадження» на «Розглянувши у відкритому судовому засіданні», та виключення з описової частини постанови абзацу «Відповідно до ч.6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.».

Керуючись ст.ст.160,165,169 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Виправити описки в постанові Одеського окружного адміністративного суду від 02.10.2015р. по справі №815/4824/15 шляхом доповнення, замість помилкових, відомостей: «За участю секретаря – Торубка М.А. За участю сторін: Від позивача: не з'явився Від відповідача: не з'явився»; заміни у вступній частині постанови речення «Розглянувши у порядку письмового провадження» на «Розглянувши у відкритому судовому засіданні», та виключення з описової частини постанови абзацу «Відповідно до ч.6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.».

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали через суд першої інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                                                           М.М. Аракелян

Дата ухвалення рішення27.10.2015
Оприлюднено03.11.2015
Номер документу52870022
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/4824/15

Ухвала від 24.11.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 24.11.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 27.10.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Постанова від 02.10.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

Ухвала від 01.10.2015

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Аракелян М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні