Постанова
від 15.04.2010 по справі 2а-490/10/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"15" квітня 2010 р. Справа № 2a-490/10/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Басай О.В.

при секретарі Короташ О.Б.

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1;

представника відповідача - не з'явився;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу

за позовом: Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Тисменицької міжрайонної виконавчої дирекції, вул. А. Мельника, 11, м. Івано-Франківськ, 76000

до відповідача: Приватного підприємства "Гринком", вул. Лучко, 108, с. Драгомирчани, Тисменицький район, Івано-Франківська область,77454

про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків в сумі 506,48 грн.,- ВСТАНОВИВ:

Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Тисменицької міжрайонної виконавчої дирекції звернулося в суд із адміністративним позовом та просить стягнути з Приватного підприємства "Гринком" заборгованість по сплаті страхових внесків в сумі 506,48 грн.

Представник позивача в судовому засіданні заявлені вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з»явився, хоча про час, дату і місце слухання справи був належним чином повідомлений про що свідчить повідомлення про вручення поштового відправлення (рекомендоване).

Розглянувши позовну заяву, заслухавши думку представника позивача, дослідивши письмові докази, судом встановлено, що Приватне підприємство "Гринком" 16.04.1999 року зареєстроване Тисменицькою районною державною адміністрацією, як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа, про що свідчить свідоцтво №129 (а.с.8).

На підставі заяви про реєстрацію №1296 являється страхувальником Тисменицької міжрайонної виконавчої дирекції Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та ознайомлена з порядком нарахування, сплати та витрачання страхових внесків до Фонду і відповідальністю за несвоєчасну та неповну сплату страхових внесків (а.с.6).

Крім того, судом встановлено, що згідно поданого відповідачем до Тисменицької міжрайонної виконавчої дирекції Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звіту про нарахування і перерахування страхових внесків Ф4-ФССзТВП за 2009 рік прострочена заборгованість Приватного підприємства "Гринком" станом на 11.01.2010 року складала 506,48 грн. (а.с.5).

Вказана заборгованість визнана відповідачем і відображена ним у поданому звіті, який підписаний керівником, головним бухгалтером та скріплений печаткою 11.01.2010 року.

Відповідно до ст.9 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, провадить збір і акумуляцію страхових внесків та інших коштів, призначених для фінансування матеріального забезпечення та соціальних послуг, види яких передбачені статтею 34 цього Закону, та забезпечує їх надання, а також здійснює контроль за викоританням цих коштів. Фонд належить до цільових позабюджетних страхових фондів.

Згідно вимог п.2.ст.23 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням", платники страхових внесків зобов'язані сплачувати страхові внески до Фонду в повному розмірі в порядку та в строки, визначені Страховиком (Фондом)

Порядок надходження, обліку та витрачання страхових коштів Фонду встановлено Інструкцією про Порядок надходження, обліку та витрачання коштів, затвердженої Постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 26.06.2001року №16.

Статтею 23 вищевказаного Закону та пунктом 4.6. зазначеної Інструкції встановлено, що страхові внески до Фонду сплачуються юридичними особами -страхувальниками, які здійснюють виплату заробітної плати своїм працівникам, в день встановлений для одержання в установах банку коштів на оплату праці за відповідний період.

Відповідно до ст.28 Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності здійснює контроль за правильним нарахуванням, своєчасною сплатою страхувальником страхових внесків, а також обгрунтованістю проведених ним витрат страхових коштів.

Доказів погашення простроченої заборгованості у вказаному розмірі, відповідач суду не подав. За таких обставин позов підлягає задоволенню.

На підставі ст.124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167, 258 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з приватного підприємства "Гринком", 77454, вул. Лучко, 108, с. Драгомирчани, Тисменицький район, Івано-Франківська область, код ЄДРПОУ 30362077 на користь Тисменицької міжрайонної виконавчої дирекції Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, вул. А.Мельника, 11, м. Івано-Франківсь, р/р 2560462 в ІФ ОД "ОСОБА_2 Аваль", МФО 336462, код ЄДРПОУ 33427278 заборгованість по сплаті страхових внесків в сумі 506, 48 грн. (П'ятсот шість гривень 48 копійок).

Відповідно до ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України постанова може бути оскаржена протягом 10 днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України - з дня складення в повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до суду апеляційної інстанції через суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя /підпис/ ОСОБА_3

Постанова складена в повному обсязі 19.04.2010 року.

Дата ухвалення рішення15.04.2010
Оприлюднено03.11.2015
Номер документу52873149
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-490/10/0970

Постанова від 15.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 15.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 17.02.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Постанова від 15.04.2010

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні