Ухвала
від 18.01.2013 по справі 757/1478/13- к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

справа № 757/1478/13-ц

(Пр. 1-кс-402/13)

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 січня 2013 року Печерський районний суд м. Києва в складі:

слідчого судді: Кирилюк І.В., при секретарі:Гурніку А.І., за участю: слідчого:Додатко О.О., розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клоп отання старшого слідчого СВ ДПІ у Печерському районі м. Києва ДПС капітана податкової міліції Додатко О.О. про тимчасовий доступ до речей та документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ ДПІ у Печерському районі м. Києва ДПС капітан податкової міліції Додатко О.О. за погодженням з Старшим прокурором прокуратури Печерського району м. Києва Станкова О.П. звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів, які знаходяться у провайдера телекомунікацій - власника домену meta.ua - ЗАТ «Мета».

В обґрунтування вказаного клопотання слідчий зазначає, що Прокуратурою Печерського району м. Києва проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 32012110060000017 від 28.11.2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України, за фактом фіктивного підприємництва шляхом створення та перереєстрації на підставних осіб ТОВ «В.І.Н.Н.Е.Р.»(код ЄДРПОУ 37702755), ТОВ «Хелп Трейд»(код ЄДРПОУ 30021564), ТОВ «Укр-грейт-груп»(код ЄДРПОУ 37702818) та ТОВ «Бізнес-мастер»(код ЄДРПОУ 37702776) з метою прикриття незаконної діяльності. Під час досудового розслідування встановлено, що податкова звітність зазначених підприємств до ДПІ Печерського району м. Києва надавалася в електронному вигляді за допомогою мережі Інтернет. З метою встановлення ІР-адрес (адрес вузлів в комп'ютерній мережі -Інтернет протоколів), з яких здійснювався доступ до електронних поштових скринь ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 для подачі протягом 2012 -2013 років податкової звітності до ДПІ Печерського району м. Києва від імені ТОВ "Укр-грейт-груп", ТОВ "В.І.Н.Н.Е.Р." і ТОВ "Бізнес-ін-мастер" та подальшого отримання інформації щодо точних адрес розташування персональних комп'ютерів з яких безпосередньо відправлялася податкова звітність необхідний доступ до інформації, що знаходиться у провайдерів.

В судове засідання з'явився слідчий. Представник ЗАТ «Мета»в судове засідання не з'явився, про день, час та місце розгляду клопотання повідомлений належним чином, причини неявки суду невідомі.

Оскільки, згідно ч. 4 ст. 163 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання, суд визнав можливим розглянути клопотання за відсутності представника ЗАТ «Мета».

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий Додатко О.О. підтримала клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів з викладених у ньому підстав та просила його задовольнити.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, суд дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, зважаючи на наступне.

Судом встановлено, що Прокуратурою Печерського району м. Києва проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 32012110060000017 від 28.11.2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України, за фактом фіктивного підприємництва шляхом створення та перереєстрації на підставних осіб ТОВ «В.І.Н.Н.Е.Р.»(код ЄДРПОУ 37702755), ТОВ «Хелп Трейд»(код ЄДРПОУ 30021564), ТОВ «Укр-грейт-груп»(код ЄДРПОУ 37702818) та ТОВ «Бізнес-мастер» (код ЄДРПОУ 37702776) з метою прикриття незаконної діяльності.

Під час досудового розслідування встановлено, що податкова звітність зазначених підприємств до ДПІ Печерського району м. Києва надавалася в електронному вигляді за допомогою мережі Інтернет з наступних електронних поштових адрес - E-mail:

ТОВ "Укр-грейт-груп" (код 37702818) - ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

ТОВ "В.І.Н.Н.Е.Р." (код 37702755 ) - ІНФОРМАЦІЯ_2;

ТОВ "Бізнес-ін-мастер" (код 37702776) - ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

ТОВ "Хелп трейд" (код 30021564) -ІНФОРМАЦІЯ_4 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ІНФОРМАЦІЯ_7.

Безпосередньо власником домену meta.ua є ЗАТ «Мета».

Інформація щодо встановлення ІР-адрес (адрес вузлів в комп'ютерній мережі -Інтернет протоколів), з яких здійснювався доступ до електронних поштових скринь ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 для подачі протягом 2012 -2013 років податкової звітності до ДПІ Печерського району м. Києва від імені ТОВ "Укр-грейт-груп", ТОВ "В.І.Н.Н.Е.Р." і ТОВ "Бізнес-ін-мастер" та подальше отримання інформації щодо точних адрес розташування персональних комп'ютерів з яких безпосередньо відправлялася податкова звітність має значення для розслідування кримінального провадження, у зв'язку із чим слідчий просить надати доступ до такої інформації.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 8 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Аналізуючи викладене, беручи до уваги, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, мають значення для розслідування кримінального провадження, та не є такими, доступ до яких заборонено, суд вважає, що клопотання є обґрунтованим, та підлягає задоволенню.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 108, 159, 160, 163, 164, 166, 309 Кримінального процесуального кодексу України 2012 р. слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ ДПІ у Печерському районі м. Києва ДПС капітана податкової міліції Додатко О.О. про тимчасовий доступ до речей та документів -задовольнити повністю.

Надати старшому слідчому СВ ДПІ у Печерському районі м. Києва ДПС капітану податкової міліції Додатко О.О. дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів та дозвіл на отримання інформації на паперових та електронних носіях, яка знаходиться у провайдера телекомунікацій - власника домену meta.ua - ЗАТ «Мета», (61002, м. Харків, вул. Артема, 4) щодо сеансів доступу за період з 01.01.2012 року по 15.01.2013 року (реєстраційні данні при створені електронної адреси, дати, часу виходу та ІР адрес) до поштових скринь ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 і ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Визначити строк дії ухвали тривалістю двадцять календарних днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя І.В.Кирилюк

Дата ухвалення рішення18.01.2013
Оприлюднено30.10.2015
Номер документу52901359
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/1478/13- к

Ухвала від 18.01.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Кирилюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні