Ухвала
від 15.11.2013 по справі 757/25185/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25185/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 листопада 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Бортницька В.В., при секретарі Клименко О.І., за участю сторони кримінального провадження слідчого СГ ГСУ МВС України підполковника міліції Коновалової Т.С., розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого СГ ГСУ МВС України підполковника міліції Коновалової Т.С. про тимчасовий доступ до речей і документів, при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження № 42013000000000345 від 19.09.2013 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 361 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

14 листопада 2013 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Бортницької В.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження слідчого СГ ГСУ МВС України підполковника міліції Коновалової Т.С., погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України старшим радником юстиції Березіним М.Г. про тимчасовий доступ до реєстраційної справи ТОВ Фірма « 3-Т», код ЄДРПОУ 21493294, у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом'янського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, що розташований за адресою: м.Київ, пр-т. Повітрофлотський, 41.

В судовому засіданні слідчий Коновалова Т.С. посилалась на достатність підстав вважати, що отримання вказаної інформації має суттєве значення для кримінального провадження, без встановлення якої неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

На судовий виклик представник відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом'янського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві не прибув. Оскільки, відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України 2012 р. вказані обставини не є перешкодою для розгляду клопотання слідчий суддя ухвалив проводити розгляд клопотання у відсутність представника відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом'янського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 р. фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України розслідується кримінальне провадження від 19.09.2013 № 42013000000000345 за фактом зловживання службовим становищем службовими особами ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, що спричинило тяжкі наслідки, заволодіння і розтрати державного майна, а також несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин і комп'ютерних мереж ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 361 КК України.

При розгляді клопотання слідчий зазначив, що на підставі доручення Міністра юстиції України аудиторською групою Міністерства юстиції України в період з 12.08.2013 року по 18.09.2013 року проведено внутрішній аудит ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, відповідно до якого службові особи ДП «Інформаційний центр», зловживаючи службовим становищем, вчинили розтрату майна, яке перебувало у їх віданні шляхом безпідставного нарахування та виплати премій працівникам зазначеного підприємства, безпідставного завищення собівартості реалізованих послуг тощо.

З 01.09.2013 по 01.10.2013 невстановлені особи здійснили несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин та комп'ютерних мереж ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, внаслідок чого 01.10.2013 відбулося блокування інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації, що призвело до припинення функціонування 12-ти державних реєстрів.

Також установлено, що програмне забезпечення ведення реєстрів інформаційної мережі ДП «Інформаційний центр» розроблено та поставлено працівниками ТОВ «Арт-мастер» та ТОВ « 3-Т», службові особи яких упродовж 2000-2013 років у якості роялті та винагороди безпідставно отримували значні суми коштів, що значно перевищують фактичну вартість програмних продуктів, чим спричинили державі значних матеріальних збитків.

Крім цього установлено, що директор ТОВ « 3-Т» ОСОБА_3 був директором в ТОВ Фірма « 3-Т».

Також, один з засновників ТОВ «Арт-мастер» - ОСОБА_4 був одним із засновників в ТОВ «Фірма « 3-Т».

Реєстраційна справа ТОВ Фірма « 3-Т», код ЄДРПОУ 21493294, зберігається у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом'янського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві.

Враховуючи викладене, та те, що на даний час виникла необхідність в отриманні копій документів, які містяться в реєстраційній справі ТОВ Фірма « 3-Т», код ЄДРПОУ 21493294, що мають суттєве значення в кримінальному провадженні, але вказані копії документів можливо отримати лише за умови надання судом тимчасового доступу до них.

Тимчасовий доступ до речей і документів, у відповідності до ч. 1 ст. 159 КПК України полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу з наданням можливості вилучення документів, оскільки вказана слідча дія дійсно спрямована на отримання доказів та перевірку вже отриманих доказів у кримінальному провадженні і слідчому судді надано достатньо відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети - з'ясування усіх обставин, щодо розтрати майна та несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин і комп'ютерних мереж ДП «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України майном в особливо великих розмірах.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159-164 ,ст. 309, 372 КПК України 2012 р. слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СГ ГСУ МВС України підполковника міліції Коновалової Т.С. про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчому СГ ГСУ МВС України підполковнику міліції Коноваловій Т.С. тимчасовий доступ до реєстраційної справи ТОВ Фірма « 3-Т», код ЄДРПОУ 21493294, у відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Солом'янського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, що розташований за адресою: м. Київ, пр-т. Повітрофлотський, 41 з можливістю зробити копії з реєстраційної справи.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Бортницька В.В.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/25185/13-к

Примірник 2- наданий слідчому СГ ГСУ МВС України підполковнику міліції Коноваловій Т.С.

Слідчий суддя Бортницька В.В.

Дата ухвалення рішення15.11.2013
Оприлюднено30.10.2015
Номер документу52901818
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження № 42013000000000345 від 19.09.2013 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 361 КК України

Судовий реєстр по справі —757/25185/13-к

Ухвала від 15.11.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні