Ухвала
від 06.11.2013 по справі 758/14271/13-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/14271/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

06 листопада 2013 року Слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва: Захарчук С.С., при секретарі: Власенко Л.В., розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві молодшого лейтенанта міліції Вінника А.О. про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві молодший лейтенант міліції Вінник А.О., за погодженням зі старшим прокурором прокуратури Подільського району м. Києва Хавіним В.О., звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначав, що у провадженні СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві перебувають матеріали кримінального провадження за фактом фіктивного підприємництва за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

Відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 205 КК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013110070006449 від 26 серпня 2013 року.

Вказане кримінальне провадження виділене старшим прокурором прокуратури Подільського району м. Києва Хавіним В.О. з матеріалів кримінального провадження № 12012110070000949 від 22 грудня 2012 року відносно ОСОБА_3 за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи за пособництвом ОСОБА_3 протягом 2012 року створили фіктивні суб'єкти підприємницької діяльності, а саме: ТОВ «Фалкон-2011», ТОВ «Дінапріс», ТОВ «Франкфурт Консалтинг», ТОВ «Кватро Мегатех», МПП "К.В.КОМ", ТОВ «Гудвілл КОМ», ТОВ «Реалпромбуд», ТОВ «Карденвол», ТОВ "Стім-А", ТОВ "Айпі-Сервіс", ТОВ "Віпбудпром", ПП "Контакт-М", ТОВ "Лізінг-Сіті", ПП "Інфініті Центр", ТОВ "ДМС Голд", ПП "Унісон Дизайн", ПП "Матрікс", ТОВ "Айсіпі", ТОВ "ГНБ Дрілл То Тренчлесс", ТОВ "Регіонметал-Захід", ТОВ "Сан Ред Манюфекчурінг", ТОВ «Даніус», ТОВ "Будрай", ТОВ "Вергус", ТОВ "Білдінг Груп Плюс", ТОВ "Спец-Маркет", ТОВ "Інтер-Аркол", ТОВ "Атлант Буд Сіті", ТОВ "Бренд Буд Плюс", ТОВ "Будрост", ТОВ "Гойдас", ТОВ "Гонза Лесс", ТОВ "Кілт Фоллс", ТОВ "Лойд Стром", ТОВ "Студер Бейкер", ТОВ "Фокрас", ТОВ "Холоста", ТОВ "Авто Безпека", ТОВ "Кращий Крам", ТОВ "Спецторгпостач", ПП"Нива Плюс", ТОВ "Ревель", ТОВ "Тру Кам", ТОВ "Л.О.С.Т.", ТОВ "Венсеремос", ТОВ "Сандел Компані", ТОВ "Дельта КЛ", ТОВ "Елбіді Груп", ТОВ "Кепітал ЛТД", ТОВ "Леонор", ТОВ "Люті Скай Мост", ТОВ "Перла-Інформ", ТОВ "Рарт", ТОВ "ТМЦ-Спецторг", ТОВ "Аделард", ТОВ "Вікейд"; ТОВ «Трейд Лайн Групп»; ТОВ «Група Фроузен»; ТОВ «Будіс Хол»; ТОВ «Актар Груп Трейд»; ТОВ «БТС Трейд Юніон»; ТОВ "Гант Лідер"; ТОВ «Грандісресурс»; ТОВ «Варгус»; ТОВ «Каргаріус»; ТОВ «ФІРМА «СЕРВІС -ТРАНС»; ТОВ «Азмалай»; ТОВ «Ламді»; ТОВ «Трейдмаркет «Інновація»; ТОВ «К.А.М. Трейд Груп»; ТОВ «Трейдоптторг»; ТОВ «Агва Лайн»; ТОВ «Промо Енд Комплект»; ТОВ «Проггарт Плюс»; ТОВ "Карденвол"; ТОВ «Київський Геммологічний Центр»; ТОВ «Юніон Констракшн»; ТОВ «АРТ-ПАРАДАЙЗ»; ТОВ «СІРІУ-С» зареєструвавши на «підставних» осіб, з метою прикриття незаконної діяльності.

24 вересня 2013 року Шевченківським районним судом м. Києва засуджено за ч. 5 ст. 27, ч.ч. 1, 2 ст. 205 КК України ОСОБА_3, який на протязі 2012 року виступав пособником невстановленим особам у створенні вище вказаних підприємств для прикриття незаконної діяльності.

За даними ДПС України, ТОВ «Варгус» користується розрахунковим рахунком, відкритим в ПАТ "ТЕРРА БАНК" №26003301067799.

23 жовтня 2013 року у приміщення відділення № 8 ПАТ «ТЕРРА БАНК» за адресою: м. Київ, бул. Дружби Народів, 28-В, згідно ухвали Подільського районного суду м. Києва від 08 жовтня 2013 року здійснено тимчасовий доступ до справи з юридичного оформлення рахунку клієнту банку ТОВ «Варгус», зокрема роздруківки руху коштів по рахунку зазначеного клієнта із зазначенням призначення платежу, контрагентів, дати та точного часу перерахунку коштів за період з моменту відкриття рахунків.

Так в ході аналізу руху коштів встановлено, що на рахунок ТОВ «Варгус» надходили грошові кошти від ТОВ «Нові Горизонти 2005».

Враховуючи викладене у органів досудового розслідування є достатні підстави вважати, що у ТОВ «Нові Горизонти 2005» наявні документи щодо фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ «Варгус», а саме: договори придбання-продажу товарів (робіт, послуг), додаткові угоди, специфікації до них; накладні, податкові накладні, розрахунки коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних; акти прийому-передачі, рахунки, рахунки-фактури, розрахунки-коригування; документи, що підтверджують розрахунки за придбаний, реалізований товар, роботи, послуги (платіжні доручення, банківські виписки, тощо); книги придбання та продажу товарів (робіт, послуг), реєстри виданих отриманих податкових накладних; журнали-ордери і відомості бухгалтерського обліку по відображенню вищевказаних операцій; документи, що стосуються операцій придбання-продажу товарів (робіт, послуг), в тому числі листи, заяви, доручення про представлення інтересів, тощо). Зазначені документи можуть містити сліди злочину та мають доказове значення у кримінальному провадженні.

З метою проведення почеркознавчої експертизи первинних фінансово-господарських документів ТОВ «Варгус» та повного, всебічного і об'єктивного розслідування даного кримінального провадження, по справі виникла необхідність у проведенні виїмки документів у службових осіб ТОВ «Нові Горизонти 2005», які мають істотне значення по справі

Посилаючись на вищевикладене, слідчий просив надати тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення, а саме: до оригіналів фінансово-господарських та бухгалтерських документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ «Нові Горизонти 2005» із ТОВ «Варгус» за період діяльності, а саме: договори придбання-продажу товарів (робіт, послуг), додаткові угоди, специфікації до них; накладні, податкові накладні, розрахунки коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних; акти прийому-передачі, рахунки, рахунки-фактури, розрахунки-коригування; документи, що підтверджують розрахунки за придбаний, реалізований товар, роботи, послуги (платіжні доручення, банківські виписки, тощо); книги придбання та продажу товарів (робіт, послуг), реєстри виданих отриманих податкових накладних; журнали-ордери і відомості бухгалтерського обліку по відображенню вищевказаних операцій; документи, що стосуються операцій придбання-продажу товарів (робіт, послуг), в тому числі листи, заяви, доручення про представлення інтересів, тощо).

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з викладених у ньому підстав та просив клопотання задовольнити.

Представник ТОВ «Нові Горизонти 2005» у судовому засіданні проти задоволення клопотання заперечував, вказавши на необґрунтованість клопотання.

Заслухавши слідчого, представника ТОВ «Нові Горизонти 2005», вивчивши матеріали клопотання, приходжу до висновку про його задоволення, виходячи з наступного.

Судом установлено, що відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 205 КК України внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013110070006449 від 26 серпня 2013 року.

Частиною 1 ст. 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з ч. 5, 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Ураховуючи те, що документи, тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий знаходяться в ТОВ «Нові Горизонти 2005» мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, які можуть сприяти розкриттю кримінального провадження, встановленню всіх учасників кримінального правопорушення, мати доказове значення по справі, приходжу до висновку про обґрунтованість та законність клопотання, у зв'язку з чим клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи наведене та керуючись ст. ст. 159-166 КПК України,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві молодшого лейтенанта міліції Вінника А.О. про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Товариству з обмеженою відповідальністю «Нові Горизонти 2005» (код ЄДРПОУ 37195681) надати тимчасовий доступ слідчим СВ Подільського РУ ГУ МВС України в м. Києві лейтенанту міліції Віннику А.О. та Леженку Є.К. до речей і документів, а саме: до оригіналів фінансово-господарських та бухгалтерських документів щодо фінансово-господарських взаємовідносин товариства з обмеженою відповідальністю «Нові Горизонти 2005» (код ЄДРПОУ 37195681) з товариством з обмеженою відповідальністю «Варгус» (код ЄДРПОУ 38292767) за період їх спільної діяльності, а саме: договорів придбання-продажу товарів (робіт, послуг), додаткових угод, специфікацій до них; накладних, податкових накладних, розрахунків коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних; актів прийому-передачі, рахунків, рахунків-фактур, розрахунків-коригування; документів, що підтверджують розрахунки за придбаний, реалізований товар, роботи, послуги (платіжних доручень, банківських виписок, тощо); книг придбання та продажу товарів (робіт, послуг), реєстрів виданих отриманих податкових накладних; журналів-ордерів і відомостей бухгалтерського обліку по відображенню вищевказаних операцій; документів, що стосуються операцій придбання-продажу товарів (робіт, послуг), в тому числі листів, заяв, доручень про представлення інтересів, тощо) з можливістю вилучення оригіналів зазначених документів.

Зобов'язати слідчого повернути оригінали зазначених документів, у разі їх вилучення, товариству з обмеженою відповідальністю «Нові Горизонти 2005» (код ЄДРПОУ 37195681) після проведення експертизи.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Ухвала виготовлена в двох примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах справи.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. КиєваС.С. Захарчук

Дата ухвалення рішення06.11.2013
Оприлюднено03.11.2015
Номер документу52902530
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/14271/13-к

Ухвала від 06.11.2013

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні