Ухвала
від 29.10.2015 по справі 583/3494/15-а
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/3494/15-а

2-а/583/86/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" жовтня 2015 р. м. Охтирка

Охтирський міськрайонний суд Сумської області у складі головуючого - Мовчан Н.В., за участі секретаря - Мороз О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Охтирського міськрайонного суду Сумської області адміністративну справу за позовом Територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» в Охтирському районі Сумської області до дільничної виборчої комісії № 590412 з місцевих виборів, про зобов'язання вчинити певні дії, -

встановив :

27.10.2015р. Територіальна організація політичної партії «Опозиційний блок» в Охтирському районі Сумської області звернулася до суду з адміністративним позовом до дільничної виборчої комісії № 590412 з місцевих виборів, в якому просить суд зобов'язати відповідача прийняти рішення, яким визнати недійсним голосування по даній виборчій дільниці.

29.10.2015р. від Територіальної організації політичної партії « Опозиційний блок» в Охтирському районі Сумської області надійшло клопотання про відмову від позовної заяви

Представник позивача ОСОБА_1 Територіальної організації політичної партії « Опозиційний блок» в Охтирському районі Сумської області ОСОБА_2 в судовому засіданні заяву про відмову від позову підтримав.

Представник відповідача ОСОБА_1 ДВК № 590412 ОСОБА_3 в судовому засіданні проти задоволення заяви про відмову від позову не заперечувала.

Відповідно до статті 11 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Частиною першою статті 112 КАС України встановлено, що позивач може відмовитися від адміністративного позову повністю.

Згідно ч.ч. 2, 4 ст. 112 КАС Українипро прийняття відмови від адміністративного позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. Суд не приймає відмови від адміністративного позову, визнання адміністративного позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси

З огляду на викладене, враховуючи, що позивач, згідно із приписами ст.ст. 49 , 51 КАС України, має право на власний розсуд розпоряджатися своїми процесуальними правами та обов'язками, у тому числі, щодо відмови від адміністративного позову, такі дії не суперечать закону та не порушують чиї-небудь права, свободи та інтереси, суд вважає за можливе прийняти відмову Територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» в Охтирському районі Сумської області від позовних вимог.

Вирішуючи питання судового збору, суд враховує, що відповідно до ч.9 ст. 172 КАС України суд приймає позовну заяву щодо рішення, дії чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму або члена відповідної комісії до розгляду незалежно від сплати судового збору. У разі несплати судового збору на момент вирішення справи суд одночасно вирішує питання про стягнення судового збору відповідно до правил розподілу судових витрат, встановлених цим Кодексом.

Статтею 95 КАС України встановлено порядок розподілу судових витрат у разі відмови позивача від адміністративного позову, а саме: у разі відмови позивача від адміністративного позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються.

Суд зазначає, що при зверненні з позовом до адміністративного суду позивач не надав доказу сплати ним судового збору у розмірі, встановленому нормами діючого законодавства.

Відповідно до підпункту 1 пункту 3 частини другої статті 4 Закону України "Про судовий збір" ставки судового збору за подання до адміністративного суду позову немайнового характеру становить для юридичної особи - 1 розмір мінімальної заробітної плати.

Згідно ст. 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» розмір мінімальної заробітної плати станом на січень 2015 року становить 1218,00 грн.

З огляду на викладене, враховуючи, що Територіальна організація політичної партії «Опозиційний блок» в Охтирському районі Сумської області є структурним утворенням Регіональної організації політичної партії «Опозиційний блок» в Сумської області та не має статусу юридичної особи, суд вважає за необхідне стягнути з Регіональної організації політичної партії «Опозиційний блок» в Сумської області, яка є юридичною особою, судовий збір у розмірі 1218,00 грн. на користь Державного бюджету України.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст . 11, 49, 51, 95, 112, 172 КАС України , суд -

ухвалив :

Заяву ОСОБА_1 Територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» в Охтирському районі Сумської області про відмову від адміністративного позову задовольнити.

Прийняти відмову від позову Територіальної організації політичної партії «Опозиційний блок» в Охтирському районі Сумської області до дільничної виборчої комісії № 590412 з місцевих виборів, про зобов'язання вчинити певні дії, провадження в адміністративні справі - закрити.

Роз'яснити позивачу, що повторне звернення з тією ж самою позовною заявою не допускається.

Стягнути з Регіональної організації політичної партії «Опозиційний блок» в Сумської області (пров. Лікаря Зиновія Красовського, б. 12/2, м. Суми, 40004, ЄДРПОУ 39673391) на користь Державного бюджету України судовий збір в розмірі 1218 (одна тисяча двісті вісімнадцять) грн.. 00 коп..

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Охтирський міськрайонний суд Сумської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошенняї ухвали.

Суддя

Охтирського міськрайонного суду

Сумської області ОСОБА_4

СудОхтирський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення29.10.2015
Оприлюднено04.11.2015
Номер документу52917621
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —583/3494/15-а

Ухвала від 29.10.2015

Адміністративне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Мовчан Н. В.

Ухвала від 27.10.2015

Адміністративне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Мовчан Н. В.

Ухвала від 27.10.2015

Адміністративне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Мовчан Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні