Ухвала
від 22.11.2013 по справі 757/25898/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25898/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 листопада 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Бортницька В.В., при секретарі Клименко О.І., за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України майора міліції Крупки А.О., розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України майора міліції Крупки А.О. про проведення обшуку, при проведені досудового розслідування у кримінальному провадження № 12013000000000511 від 03.09.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченогоч. 5 ст. 143 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

22 листопада 2013 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Бортницької В.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України майора міліції Крупки А.О., погоджене старшим прокурором Третього відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання держаного обвинувачення Генеральної прокуратури України старшим радником юстиції Татауровим А.М. про проведення обшуку в службових кабінетах та приміщеннях ТОВ «Інститут клітинної терапії» (код за ЄДРПОУ 32379957), розташованого в нежилих приміщеннях загальною площею 2279,0 кв. м. по проспекту Космонавта Комарова, 3-В в місті Києві, які на праві власності зареєстровані за ТОВ «Медінвест-консалтинг» (код за ЄДРПОУ 32453698).

В судовому засіданні слідчий Крупка А.О. посилався на достатність підстав вважати, що у вказаних приміщеннях можуть знаходитися речі та знаряддя вчинення кримінального правопорушення.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 р. фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2012-2013 років посадові особи з числа ТОВ "Інститут клітинної терапії" (код за ЄДРПОУ 32379957), що зареєстроване за адресою: м. Київ, вул. С. Скляренка, 4-А, в порушення Закону України "Про трансплантацію органів та інших анатомічних матеріалів людини", не являючись суб'єктом провадження діяльності з трансплантації, шляхом обману, не отримуючи згоди у громадян України і іноземців, які лікуються в зазначеному закладі, та не маючи право розпоряджатися зданим ними анатомічним матеріалом, з корисливих мотивів умисно вчинили дії, пов'язані з трансплантацією стовбурових клітин, виділенні з пуповинної крові та плаценти пацієнтів, а також їх торгівлею.

Основними видами легальної діяльності ТОВ "Інститут клітинної терапії" є послуги із забору та зберігання пуповинної крові та плаценти, а також репродуктивних клітин та тканин людини; послуги з лікування; наукова діяльність та клінічні дослідження тощо.

З метою здійснення вказаної діяльності ТОВ "Інститут клітинної терапії" отримано ліцензію Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань на провадження діяльності банків пуповинної крові, інших тканин і клітин людини серії АГ № 579626 від 22.11.2011.

Анатомічний матеріал зберігається в Кріобанку - підрозділі ТОВ "Інститут клітинної терапії" за адресою: м. Київ, проспект Космонавта Комарова, 3, літ. В.

Встановлено, що у ТОВ "Інститут клітинної терапії" здійснюється лікування стовбуровими клітинами (трансплантація стовбурових клітин), виділеними з пуповинної крові та плаценти людей, які користуються послугами банку пуповинної крові.

Вказане лікування здійснюється в порушення ст. 8 Закону України "Про трансплантацію", якою передбачено, що діяльність, пов'язану з трансплантацією можуть здійснювати акредитовані в установленому законодавством України порядку державні та комунальні заклади охорони здоров'я і державні наукові установи за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до Переліку державних та комунальних закладів охорони здоров'я і державних наукових установ, які мають право провадити діяльність, пов'язану з трансплантацією органів та інших анатомічних матеріалів людині, ТОВ "Інститут клітинної терапії" не є суб'єктом провадження діяльності з трансплантації.

Приймаючи до уваги викладене, слідство вважає, що в службових кабінетах та приміщеннях ТОВ «Інститут клітинної терапії» можуть знаходитися: документація щодо обліку анатомічного матеріалу, що надходить і використовується у ТОВ «Інститут клітинної терапії»; анатомічний матеріал клієнтів Кріобанку товариства, який може використовуватися не за призначенням; оброблений анатомічний матеріал, що містить стовбурові клітини, призначений для незаконного лікування (трансплантації) громадян України та іноземців; документація щодо забору, обліку, обробки та тестування зазначеного анатомічного матеріалу; документація щодо проведення та результати клінічних досліджень трансплантації стовбурових клітин; документація щодо посадових осіб та персоналу товариства про призначення їх на посади та функціональні обов'язки; документація щодо клієнтів ТОВ «Інститут клітинної терапії», які проходили в товаристві лікування стовбуровими клітинами, зокрема їх установчі дані, історії хвороб, укладання угод, їх розрахунки як готівкові так і безготівкові; комп'ютерна техніка та електронні носії інформації із зазначеними відомостями.

ТОВ «Інститут клітинної терапії» фактично знаходиться за адресою: м. Київ, проспект Космонавта Комарова, 3-В. Нежитлова будівля за вказаною адресою загальною площею 2279,0 кв. м на праві власності зареєстрована за ТОВ «Медінвест-консалтинг» (код за ЄДРПОУ 32453698), зареєстроване за адресою: м. Київ, вул. Новокостянтинівська, 22/15.

ТОВ «Медінвест-консалтинг» являється афілійованою до ТОВ «Інститут клітинної терапії» компанією, засноване тими ж фізичними та юридичними особами, що й останнє товариство, та провадить діяльність під керівництвом однієї особи.

Обшук, у відповідності до ст. 234 ч.1 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, дійшов висновку про наявність підстав для надання дозволу на проведення обшуку в службових кабінетах та приміщеннях ТОВ «Інститут клітинної терапії» (код за ЄДРПОУ 32379957), розташованого в нежилих приміщеннях загальною площею 2279,0 кв. м. по проспекту Космонавта Комарова, 3-В в місті Києві, які на праві власності зареєстровані за ТОВ «Медінвест-консалтинг» (код за ЄДРПОУ 32453698).

На підставі викладеного і керуючись ст. 159,162,163 ч.6, 234, 235, ст. 309, 372 КПК України 2012 р. слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ МВС України майора міліції Крупки А.О. про проведення обшуку - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України майору міліції Крупці А.О. на проведення обшуку в службових кабінетах та приміщеннях ТОВ «Інститут клітинної терапії» (код за ЄДРПОУ 32379957), розташованого в нежилих приміщеннях загальною площею 2279,0 кв. м. по проспекту Космонавта Комарова, 3-В в місті Києві, які на праві власності зареєстровані за ТОВ «Медінвест-консалтинг» (код за ЄДРПОУ 32453698), з метою відшукання та вилучення: документації щодо обліку анатомічного матеріалу, що надходить і використовується у ТОВ «Інститут клітинної терапії»; анатомічного матеріалу клієнтів Кріобанку товариства, який може використовуватися не за призначенням; обробленого анатомічного матеріалу, що містить стовбурові клітини, призначеного для незаконного лікування (трансплантації) громадян України та іноземців; документації щодо забору, обліку, обробки та тестування зазначеного анатомічного матеріалу; документації щодо проведення та результати клінічних досліджень трансплантації стовбурових клітин; документації щодо посадових осіб та персоналу товариства про призначення їх на посади та функціональні обов'язки; документації щодо клієнтів ТОВ «Інститут клітинної терапії», які проходили в товаристві лікування стовбуровими клітинами, зокрема їх установчі дані, історії хвороб, укладання угод, їх розрахунки як готівкові так і безготівкові; комп'ютерної техніки та електронних носіїв інформації із зазначеними відомостями.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Бортницька В.В.

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/25898/13-к.

Примірник 2 - наданий старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України майору міліції Крупці А.О.

Слідчий суддя Бортницька В.В.

Дата ухвалення рішення22.11.2013
Оприлюднено31.10.2016
Номер документу52933720
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/25898/13-к

Ухвала від 22.11.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні