Ухвала
від 27.10.2015 по справі 5/229б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Леніна, 5

У Х В А Л А

27.10.2015р. Справа №5/229б

За заявою кредитора (заявника) Державної податкової інспекції в м. Краматорську

до боржника ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ

арбітражний керуючий ОСОБА_2

про банкрутство

Суддя господарського суду Донецької області Чорненька І.К.

Представники:

від кредиторів ОСОБА_3, за довіреністю

від боржника

арбітражний керуючий не з'явився

Розпорядженням Вищого господарського суду України №21р від 24.04.2015 «Про відновлення роботи господарського суду Донецької області» відновлено роботу господарського суду Донецької області з 27.04.2015р. за адресою: м. Харків, проспект Леніна, 5.

12.06.2015р. до господарського суду Донецької області надійшло клопотання ліквідатора про залучення Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області до управління державним майно, що на балансі банкрута.

Судом встановлено, що справа №5/229б про банкрутство ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ, зареєстрована в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 14.11.2005р. порушена справа про банкрутство ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 14.12.05р. за результатами підготовчого засідання, введена процедура розпорядження майном, розпорядником майна боржника призначений арбітражний керуючий ОСОБА_4

Ухвалою господарського суду Донецької області від 18.04.2006р. затверджено реєстр вимог кредиторів боржника.

Постановою господарського суду Донецької області від 22.05.2006р. Колективне сільськогосподарське підприємство «Ясногорівський», м. Краматорськ, визнано банкрутом, відкрита ліквідаційна процедура та ліквідатором призначено арбітражного керуючого ОСОБА_4

Ухвалою господарського суду 21.09.2006р. припинені повноваження ліквідатора ОСОБА_4 та ліквідатором ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ, призначено арбітражного керуючого ОСОБА_5

Ухвалою господарського суду 08.04.2008р. припинені повноваження ліквідатора ОСОБА_5 та ліквідатором ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ, призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2

Дана справа перебувала на стадії ліквідаційної процедури і розгляд її не завершено.

При цьому, у зв'язку з проведенням антитерористичної операції, справа №5/229б про банкрутство ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ, втрачена.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 17.06.2015р. розгляд клопотання призначено на 06.07.2015р., у тому числі для вирішення питання про його розгляд за наявними документами і матеріалами чи відновлення втраченої справи повністю або в певній частині, зобов'язано ліквідатора надати суду додаткові документи, явка усіх кредиторів, ліквідатора та представника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області визнана обов'язковою.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 06.07.2015р. розгляд справи відкладено на 14.09.2015р., у зв'язку з неявкою у судове засідання представників кредиторів, ліквідатор та представник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області та невиконанням ліквідатором вимоги ухвали господарського суду Донецької області від 17.06.2015р., явка усіх кредиторів, ліквідатора та представника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області визнана обов'язковою.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 14.09.2015р. розгляд питання щодо можливості відновлення втраченої справи відкладено на 27.10.2015р., ліквідатора та усіх кредиторів зобов'язано надати суду додаткові документи, явка усіх кредиторів, ліквідатора та представника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області визнана обов'язковою.

До господарського суду Донецької області 06.10.2015р. надійшов супровідний лист управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську, на виконання ухвали суду від 14.09.2015р., з доданими до нього документами, та клопотанням про розгляд справи у відсутності свого представника.

27.10.2015р. до господарського суду Донецької області ОСОБА_6 компанією «Газ України» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», м. Київ, надане клопотання про доручення копій документів.

У судове засідання 27.10.2015р. представники кредиторів (крім ОСОБА_6 компанії «Газ України» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»), ліквідатор та представник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області не з'явилися, про причини поважності неявки у судове засідання не повідомили (крім управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську). Про дату, час та місце проведення судового засідання 27.10.2015р. повідомлені належним чином ухвалою суду від 14.09.2015р. та шляхом публікації інформації про проведення судового засідання на сторінці господарського суду Донецької області офіційного веб-порталу «Судова влада України» в мережі Інтернет.

За результатами розгляду 27.10.2015р. питання щодо можливості відновлення втраченої справи, наявних в матеріалах справи документів, заслухавши пояснення представника кредитора, суд встановив:

Справа №5/229б про банкрутство ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ, зареєстрована в автоматизованій системі документообігу господарського суду Донецької області, перебувала на стадії ліквідаційної процедури та розгляд її не завершено. При цьому, у зв'язку з проведенням антитерористичної операції, справа №5/229б про банкрутство ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ, втрачена.

Відповідно до п. 7 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 №18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» , у разі втрати з будь-яких причин матеріалів справи (наприклад, при пересиланні їх поштою) господарському суду слід виходити з такого.

ГПК не містить положень щодо відновлення втраченої справи.

Втрачена (у тому числі частково, - наприклад, окремі томи) справа

може бути відновлена за заявою особи (осіб), що була учасником відповідного судового процесу і звернулася до того місцевого господарського суду, який розглянув справу по суті або припинив провадження в ній чи залишив позов без розгляду,а також зазначеним господарським судом з своєї ініціативи.

Відновлення втраченої справи здійснюється місцевим господарським судом, незалежно від того, на якій стадії розгляду (в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанцій) вона перебувала.

У розгляді заяви про відновлення справи господарський суд бере до уваги:

а) частину справи, яка збереглася у даному суді (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду і т.ін.);

б) документи, надіслані (видані) господарським судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів;

в) матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи;

г) будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи;

ґ) відомості Єдиного державного реєстру судових рішень;

д) дані, вміщені в автоматизованій системі документообігу суду.

Господарський суд може на підставі статті 30 ГПК викликати для дачі пояснень посадових осіб та інших працівників підприємств, установ, організацій державних та інших органів і/або зобов'язати зазначених осіб подати відповідні пояснення в письмовій формі. За необхідності господарський суд вчиняє також дії, зазначені в пунктах 3-7 статті 65 ГПК, або витребовує необхідні документи і матеріали в порядку, передбаченому статтею 38 названого Кодексу.

За результатами дослідження даних автоматизованої системи документообігу господарського суду Донецької області, 27.10.2015р. господарським судом роздруковані та долучені до матеріалів справи всі судові рішення, які містились по даній справі.

До супровідного листа управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську, який надійшов суду 06.10.2015р., кредитором надані копії: заяв про визнання поточних грошових вимог, відзивів ліквідатора, скарги на дії ліквідатора, відзиву ліквідатора, ухвали господарського суду Донецької області від 02.04.2009р.

Кредитором ОСОБА_6 компанією «Газ України» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», м. Київ, до клопотання, наданого суду 27.10.2015р., додані копії: постанови господарського Донецької області від 22.05.2006р., ухвали господарського суду Донецької області від 18.04.2006р., відзиву розпорядника майна на заяву, заяви про грошові вимоги до боржника з деякими обґрунтовуючими документами.

Інші кредитори у судове засіданні 27.10.2015р. не з'явилися, вимоги ухвали господарського суду від 14.09.2015р. не виконали, витребувані судом документи не представили.

Таким чином, матеріали справи №5/229б про банкрутство ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ , містять:

· клопотання ліквідатора про залучення Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області до управління державним майном, що на балансі банкрута з доданими до нього протоколом засідання комітету кредиторів від 26.05.2015р., доказами повідомлення комітету кредиторів про проведення засідання, звітом ліквідатора про діяльність у ліквідаційній процедурі на дату 26.05.2015р., реєстром вимог кредиторів станом на 01.05.2015р.,

· супровідний лист управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську, на виконання ухвали суду від 14.09.2015р., з доданими до нього документами,

· клопотання ОСОБА_6 компанії «Газ України» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», м. Київ, про долучення копій документів,

· ухвали та постанова господарського суду Донецької області, які містяться в автоматизованій систем документообігу суду по справі №24/201б.

При цьому, матеріали справи №5/229б не містять жодних первинних документів, які стали підставою для прийняття відповідних судових рішень, зокрема: копії заяви про порушення провадження у справі про банкрутство, копії заяв всіх кредиторів, копії всіх відзивів боржника, аналіз фінансово-господарської діяльності, акти інвентаризації, відомості щодо оцінки та реалізації майна боржника, звіти ліквідатора тощо.

Відсутність вказаних документів позбавляє суд можливості з'ясувати наявний матеріальний стан боржника, склад його майнових активів, склад та розмір кредиторських вимог, тобто вирішити основне питання процедури банкрутства - задоволення вимог кредиторів за рахунок майнових активів боржника.

У зв'язку з вищевикладеним, за відсутністю документів неодноразово витребуваних від ліквідатора та кредиторів, необхідних для відновлення даної справи, у господарського суду Донецької області відсутня можливість відновити справу №5/229б про банкрутство ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ, та, відповідно, розглянути клопотання ліквідатора про залучення Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області до управління державним майно, що на балансі банкрута.

З огляду на наведене, враховуючи відсутність можливості відновлення втраченої справи, суд дійшов висновку клопотання ліквідатора про залучення Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області до управління державним майно, що на балансі банкрута - залишити без розгляду.

Зазначене не позбавляє заявника можливості повторного звернення із заявою про відновлення справи за наявності необхідних документів.

Керуючись ст.ст. 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, беручи до уваги постанову пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 №18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції», суд -

У Х В А Л И В:

Визнати неможливим відновлення втрачених матеріалів справи №5/229б про банкрутство ОСОБА_1 сільськогосподарського підприємства «Ясногорівський», м. Краматорськ.

Клопотання ліквідатора про залучення Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області до управління державним майно, що на балансі банкрута - залишити без розгляду.

Суддя І.К. Чорненька

Вик: ОСОБА_7 (057)7020780

Надруковано примірників - 11

господарському суду Донецької області - 1

ліквідатору - 1

кредитору - 7

Регіонального відділення Фонду державного майна України по Донецькій області - 1

ДОУПБ - 1

СудГосподарський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення27.10.2015
Оприлюднено04.11.2015
Номер документу52953425
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/229б

Ухвала від 27.10.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 19.06.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 17.06.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 21.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 06.07.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 13.03.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 12.11.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 23.11.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Чорненька І.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні