Ухвала
від 06.02.2015 по справі 755/2762/15-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/2762/15-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" лютого 2015 р. Слідчий - суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , за участю слідчого ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 та підозрюваного ОСОБА_6 , розглянувши клопотання слідчого СВ Дніпровського РУГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_4 , розглянувши матеріали кримінального провадження внесеного до ЄРДР за № 12014100040013495 від 07.10.2014 року, за ознаками злочину передбаченому ч. 1 ст. 358, ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України,

ВСТАНОВИВ:

04 лютого 2015 року до Дніпровського районного суду м. Києва надійшло клопотання слідчого СВ Дніпровського РУГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_4 про накладення арешту на майно, яке було вилучено у нежитловому приміщенні, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, де фактично знаходиться офіс ТОВ НВПБО Укртеплобуд.

Клопотання слідчий обґрунтовує тим, що директор ТОВ НВПБО Укртеплобуд (ЄДРПОУ 33884354) ОСОБА_6 , повіряв паспорти лічильників холодної та гарячої води завідомо підробленим повірочним тавром, не маючи свідоцтва про уповноваження (атестацію), що видається Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Також, допитаний як свідок начальник сектора по повірці лічильників води ДП Укрметртестстандарт (ЄДРПОУ 02568182) ОСОБА_7 повідомив, що відповідно до наказу Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 29 березня 2005 року № 71, проводити повірку лічильників води уповноважено ДП Укрметртестстандарт (ЄДРПОУ 02568182).

Крім того, встановлено, що незаконно повіряючи паспорти лічильників холодної та гарячої води завідомо підробленим повірочним тавром, ОСОБА_6 незаконно видавав акт на опломбування лічильників води, який завіряв печаткою ТОВ НВПБО Укртеплобуд (ЄДРПОУ 33884354).

Крім того в ході розслідування даного кримінального провадження встановлено, що ОСОБА_6 , для здійснення своєї злочинної діяльності використовував як офіс в нежитлове приміщення, що розташоване за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4 та перебуває на балансі управління освіти Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації.

Нежитлове приміщення, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, де фактично знаходиться офіс ТОВ НВПБО Укртеплобуд, відповідно до договору оренди нерухомого майна № 1893/1 від 18.10.2010 року, додаткового договору від 25.02.2012 до Договору оренди нерухомого майна № 1893/1 від 18.10.2010 та показів потерпілих.

Нежитлове приміщення, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, де фактично знаходиться офіс ТОВ НВПБО Укртеплобуд відповідно до інформації, наданої Київським міським бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об`єкти нерухомого майна на праві власності не зареєстровано. Відповідно до листа Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, спеціалізована школа 1-3 ступенів № 137, що розташована на вулиці Ентузіастів, 7/4, перебуває на балансі управління освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації. В свою чергу на виконання розпорядження Дніпровської районної у місті Києві ради від 20 серпня 2010 року № 395-Р між комунальним підприємством Фінансово-розрахунковий центр Дніпровський було укладено договір оренди від 18 жовтня 2010 року № 1893/1 з ТОВ НВПБО Укртеплобуд на нежитлове приміщення СШ № 137 на вулиці Ентузіастів, 7/4, загальною площею 39,30 кв.м., для розміщення складу технічних матеріалів.

03.02.2015 у нежитловому приміщенні, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, де фактично знаходиться офіс ТОВ НВПБО Укртеплобуд, згідно ухвали слідчого судді Дніпровського районного суду м. Києва проведено обшук в ході якого у нежитловому приміщенні за адресою: м. Київ вул. Ентузіастів, 7/4, де фактично знаходився офіс ТОВ НВПБО Укртеплобуд, було вилучено майно, що знаходилось в приміщенні, а саме: телефон-факс чорного кольору марки Panasonic KX-FC966 разом з двома телефонними трубками; принтер-ксерокс марки Brother DCP-70700WR; монітор чорного кольору марки Philips; монітор чорного кольору марки Asus разом з клавіатурою та комп`ютерною мишкою марки Togitech; принтер чорного кольору марки Laser Jet M1132 MFP; телефон сірого кольору Panasоnic; ксерокс НР марки Laser Jet Pro CM 1415 fnw cdor MFP; колонки коричневого кольору марки Kondos; кава-машина сірого кольору марки Saeco; 29 ключів; грамоту; візитки; деталі для печаток; два диски; фотоапарат чорного кольору марки Nikon Coolpix, два стелажі на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 40 шт.; кулер; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 10 шт.; кондиціонер марки Honda; два дерев`яні столи світло коричневого кольору; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 15 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 90 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 50 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 40 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 50 шт.; стіл дерев`яний світло коричневого кольору; дві картини; крісло чорного кольору та крісло коричневого кольору; глобус з підставкою коричневого кольору; шафа дерев`яна світло коричневого кольору з приладдям; музикальний центр з двома колонками сірого кольору; кондиціонер білого кольору марки Honda; велосипед дитячий рожевого кольору; диван світло коричневого кольору; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 250 шт.; картонні коробки з приладдям в кількості 40 шт.; стелаж на якому знаходяться дрібні деталі для ремонту водопровідних систем; чорні металеві ящики з дрібними деталями в кількості 7 шт.; картонні ящики з деталями в кількості 14 шт.; чорні металеві ящики з деталями в кількості 3 шт.; картонні ящики з деталями в кількості 2 шт..

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, вислухавши прокурора, який підтримав клопотання та просив накласти арешт на зазначене майно, захисника та цивільного відповідача, суд приходить до наступного.

Згідно статті 171 КПК України клопотання про арешт майна подається за погодженням з прокурором, з відповідними підтверджуючими документами щодо права власності.

Як вбачається зі змісту клопотання слідчим наведено правові підстави для арешту майна за узгодженням з прокуратурою району, приведено достатньо доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення. Таким чином, враховуючи вимоги Кримінального процесуального кодексу України, відповідно до яких саме на слідчого, прокурора покладається обов`язок доведення наявності достатніх підстав для арешту майна. Оскільки, дане приміщення являється предметом злочину вважаю, що клопотання слідчого СВ Дніпровського РУ ГУМВС України в м. Києві ОСОБА_4 про накладення арешту на майно, яке було вилучено у нежитловому приміщенні, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, де фактично знаходиться офіс ТОВ НВПБО Укртеплобуд - підлягає задоволенню частково.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст.ст. 170, 171, 172, 173 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Дніпровського РУГУ МВС України в м. Києві ОСОБА_4 про накладення арешту на майно, яке було вилучене 03.02.2015 року у нежитловому приміщенні, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Ентузіастів, 7/4, яке належить ТОВ НВПБО Укртеплобуд задовольнити частково.

Накласти арешт на майно, що знаходилось в приміщенні, а саме: телефон-факс чорного кольору марки Panasonic KX-FC966 разом з двома телефонними трубками; принтер-ксерокс марки Brother DCP-70700WR; монітор чорного кольору марки Philips; монітор чорного кольору марки Asus разом з клавіатурою та комп`ютерною мишкою марки Togitech; принтер чорного кольору марки Laser Jet M1132 MFP; телефон сірого кольору Panasоnic; ксерокс НР марки Laser Jet Pro CM 1415 fnw cdor MFP; колонки коричневого кольору марки Kondos; 29 ключів; грамоту; візитки; деталі для печаток; два диски; фотоапарат чорного кольору марки Nikon Coolpix, два стелажі на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 40 шт.; кулер; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 10 шт.; кондиціонер марки Honda; два дерев`яні столи світло коричневого кольору; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 15 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 90 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 50 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 40 шт.; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 50 шт.; стіл дерев`яний світло коричневого кольору; крісло чорного кольору та крісло коричневого кольору; шафа дерев`яна світло коричневого кольору з приладдям; кондиціонер білого кольору марки Honda; стелаж на якому знаходяться деталі для ремонту водопровідних систем в кількості 250 шт.; картонні коробки з приладдям в кількості 40 шт.; стелаж на якому знаходяться дрібні деталі для ремонту водопровідних систем; чорні металеві ящики з дрібними деталями в кількості 7 шт.; картонні ящики з деталями в кількості 14 шт.; чорні металеві ящики з деталями в кількості 3 шт.; картонні ящики з деталями в кількості 2 шт., яке належить ТОВ НВПБО Укртеплобуд.

В іншій частині відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва.

Слідчий суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення06.02.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу52987317
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/2762/15-к

Ухвала від 06.02.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Чаус М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні