Ухвала
від 30.10.2015 по справі 914/3707/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

          

30.10.2015 р.                                                                       Справа № 914/3707/15

Суддя господарського суду Львівської області Гутьєва В.В.,

розглянувши матеріали справи за позовом: Державної установи «Львівська обласна фітосанітарна лабораторія», м. Львів

до відповідача: Державного підприємства проектно-конструкторський технологічний інститут «Львівхарчопроект», м. Львів

про стягнення 13 982,42 грн. заборгованості

Керуючись ст.ст. 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суддя -

Ухвалив:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

2. Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на: 30.11.15 р. на 11:20. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Львівської області, 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2 поверх, зал судового засідання.

3. При направленні відзиву посилання на номер справи обов'язкове.

4. Зобов'язати:

4.1. Сторони: - висловити у письмовому вигляді свою позицію щодо розгляду справи у відкритому чи закритому судовому засіданні (ст.4-4 ГПК України);

- повідомити суд про наявність чи відсутність у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, справи зі спору між сторонами цієї справи, про цей же предмет і з тих же підстав;

- повідомити суд чи не вирішувався раніше такий спір між сторонами цієї справи, про цей же предмет і з тих же підстав;

- визначитися про необхідність участі у розгляді справи посадових осіб та інших працівників підприємств, установ та організацій для дачі ними пояснень з питань, пов'язаних з вирішенням цього спору, про що повідомити суд письмово із зазначенням конкретних осіб та організацій;

- пояснення у справі надавати в письмовому вигляді.

4.2. Позивача: надати довідку державного реєстратора про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; надати оригінали документів, копії яких додані до позовної заяви (для огляду); надати всі докази в обґрунтування правової позиції щодо суті спору та інші докази, які мають значення для вирішення спору; участь повноважного представника у судовому засіданні обов'язкова.

4.3. Відповідача: надати довідку державного реєстратора про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; документально та нормативно обґрунтований письмовий відзив по суті позовних вимог; всі докази в обґрунтування правової позиції щодо суті спору та інші докази, які мають значення для вирішення спору; участь повноважного представника у судовому засіданні обов'язкова.

5. Звернути увагу сторін на необхідність дотримання ними вимог ст.ст. 33, 34 ГПК України.

6. Попередити сторони, що у випадку невиконання вимог ухвали господарського суду, справа буде розглядатись відповідно до вимог статті 75 ГПК України, а при прийнятті рішення до винної сторони буде застосовано санкції передбачені п.5.ст. 83 ГПК України.

Повноваження представників сторін підтверджуються довіреністю встановленої форми. У разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівником або засновником – наказом, рішенням зборів, розпорядженням, протоколом і т.і., які підтверджують службовий статус представника.

Учасникам процесу разом з оригіналами письмових доказів, які подаються до суду, надати належно засвідчені їх копії.

У разі невідповідності наданих суду копій документів вимогам до їх засвідчення вони не вважаються належними і допустимими доказами і не беруться судом до уваги у вирішенні спору (п. 2.2 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 р. № 18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції»).

Звертаємо увагу сторін на те, що відповідно до п. 3.9.2 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 18 від 26.12.2011р. "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" у випадку нез'явлення в засідання господарського суду представників обох сторін або однієї з них справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору. Господарський суд з урахуванням обставин конкретної справи може відхилити доводи учасника судового процесу - підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи, державного чи іншого органу щодо відкладення розгляду справи у зв'язку з відсутністю його представника (з причин, пов'язаних з відпусткою, хворобою, службовим відрядженням, участю в іншому судовому засіданні і т. п.). При цьому господарський суд виходить з того, що у відповідних випадках такий учасник судового процесу не позбавлений права і можливості забезпечити за необхідності участь у судовому засіданні іншого представника згідно з частинами першою - п'ятою статті 28 ГПК, з числа як своїх працівників, так і осіб, не пов'язаних з ним трудовими відносинами. Неможливість такої заміни представника і неможливість розгляду справи без участі представника підлягає доведенню учасником судового процесу на загальних підставах (статті 32 - 34 ГПК), причому відсутність коштів для оплати послуг представника не може свідчити про поважність причини його відсутності в судовому засіданні.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви, клопотання, пояснення та інші документи у письмовому вигляді сторони повинні подати за 3 дні до початку судового засідання та зареєструвати в канцелярії суду.

          Суддя                                                                                 Гутьєва В.В.

Дата ухвалення рішення30.10.2015
Оприлюднено04.11.2015
Номер документу53022826
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 13 982,42 грн. заборгованості Керуючись ст.ст. 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України,

Судовий реєстр по справі —914/3707/15

Рішення від 21.12.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

Ухвала від 30.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Гутьєва В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні