Постанова
від 02.11.2015 по справі 808/6573/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2015 року (09 год. 15 хв.)Справа № 808/6573/15 м.Запоріжжя Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Шари І.В. розглянув у порядку скороченого провадження адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області до Приватного підприємства В«Травниця ПлюсВ» про припинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

07 вересня 2015 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов позов від Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області (далі - позивач) до Приватного підприємства В«Травниця ПлюсВ» (далі - відповідач), в якому позивач просить припинити юридичну особу відповідача.

Ухвалою суду від 08 вересня 2015 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі №808/6573/15.

Рекомендовані поштові відправлення, які містили зазначену ухвалу та надсилались позивачу, відповідачу та засновнику за їх місцезнаходженням, внесеним до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Позивач та засновник отримали вказану ухвалу, про що свідчать підписи уповноважених осіб на рекомендованих повідомленнях про вручення поштового відправлення.

Від відповідача до суду повернувся конверт з відміткою відділення поштового зв'язку «за закінченням терміну зберігання», а відтак на підставі ст.ст. 33, 167 КАС України поштове відправлення вважається таким, що було вручено.

Станом на 02 листопада 2015 року до суду не надійшли заперечення проти позову.

Суддя, оцінивши повідомлені позивачем обставини та наявні у справі докази у їх сукупності, вирішив продовжити розгляд справи у порядку скороченого провадження і встановив наявність достатніх підстав для прийняття законного та обґрунтованого рішення.

Розглянувши матеріали та з'ясувавши обставини адміністративної справи, дослідивши інші наявні у справі докази у їх сукупності, судом встановлено наступне.

Відповідно до копії Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №20961903 від 31.07.2015 Приватне підприємство В«Травниця ПлюсВ» (код ЄДРПОУ 30608628) зареєстроване як юридична особа 23.11.1999 за адресою: 69014, АДРЕСА_1.

Згідно зазначеного Витягу засновником відповідача є ОСОБА_1.

Згідно Довідки ДПІ у Шевченківському районі м. Запоріжжя №16880-64/710880-11-01-03 від 21.07.2015, відповідач не звітував до податкового органу протягом останніх трьох років.

Відповідно до довідки позивача від 10.08.2015 у Приватного підприємства В«Травниця ПлюсВ» не має заборгованості з платежів до бюджету, контроль за справлянням яких здійснюється органами Міндоходів України.

Оцінивши надані документи та матеріали, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню з огляду на наступне.

Згідно з п.15.1 ст.15 ПК України платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п.16.1.3 п.16.1 ст.16 ПК України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно з пп. 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб - підприємців регулює Закон 755-ІV.

Так, ч.1. ст.33 Закону 755-ІV встановлено, що юридична особа припиняється, зокрема, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

За правилами ч.2 ст.38 Закону №755-ІV підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Із матеріалів справи встановлено, що відповідач не звітував до податкового органу протягом року, що перевищує встановлений законом строк та є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності відповідача.

Згідно з п.п. 67.2 п. 67 ст. 67, 20.1.12 п.20.1. ст.20 ПК України органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Проаналізувавши вищезазначені норми законодавства та всебічно розглянувши матеріали справи суд дійшов висновку, що позовні вимоги є такими, що підлягають задоволенню.

На підставі ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15.05.2003 №755-ІV та керуючись ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Шевченківському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області до Приватного підприємства В«Травниця ПлюсВ» про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу Приватного підприємства В« Травниця Плюс В» (код ЄДРПОУ 30608628).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня отримання постанови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя І.В.Шара

Дата ухвалення рішення02.11.2015
Оприлюднено06.11.2015
Номер документу53059463
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/6573/15

Постанова від 02.11.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 08.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні