Ухвала
від 02.10.2015 по справі 554/12837/15-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 02.10.2015 Справа № 554/12837/15-к

Справа № 554/12837/15-к

Провадження № 1-кс/554/6267/2015

УХВАЛА

Іменем України

2 жовтня 2015 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави у складі:

слідчого судді Шевської О.І.,

при секретарі Коробковій О.О.,

за участю слідчого - Корнійчука А.С.,

розглянувши клопотання слідчого слідчого відділу Октябрського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області капітана міліції Корнійчука А.С. про проведення обшуку, -

встановила:

Слідчий звернувся до суду із вищезазначеним клопотанням, яке обґрунтовує наступним.

Слідчим відділом Октябрського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015170040002366 від 01.09.2015 року за ч. 1 ст. 366 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що комітетом з конкурсних торгів КП «Полтавська міська ШЕД» (код ЄДРПОУ 03351987) за результатами відкритих торгів на закупівлю «Виготовлення павільйонів для зупинок громадського транспорту в м. Полтава» у червні 2015 року обрано переможцем ПОГ «Інватех» (код ЄДРПОУ 35295257). Із виконавцем робіт укладено договір підряду на суму 4 млн. грн.

Після чого службові особи КП «Полтавська міська ШЕД» та ПОГ «Інватех» вступили у злочинну змову та умисно, з корисливих мотивів, всупереч державним інтересам, внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів - актів виконаних робіт форми № КБ-2в та № КБ-3 по роботам, які фактично виконані не були або виконані не в повному об'ємі з використанням матеріалів, які не передбачені умовами тендерної документації. В подальшому отримані бюджетні кошти посадові особи ПОГ «Інватех» перевели у готівку через підприємства з ознаками фіктивності тим самим привласнивши їх, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді збитків державному бюджету на суму близько 200 тис. грн.

В ході виконання доручення співробітниками УПЗСЕ УМВС України в Полтавській області було встановлено, що посадові особи КП «Полтавська міська ШЕД» (код ЄДРПОУ 03351987) зловживаючи свої службовим становищем, всупереч інтересам держави, з порушенням вимог чинного законодавства України провели у червні 2015 року процедуру закупівлі з виготовлення павільйонів для зупинок громадського транспорту на загальну суму близько 4 млн. грн.

За результатами торгів переможцем визнано ПОГ «Інватех» (код ЄДРПОУ 35295257). Службові особи вказаного підприємства подали для участі у торгах інформацію та документи, що містило завідомо неправдиві відомості стосовно наявності у них необхідної техніки, обладнання для виконання робіт та працівників, які будуть залучені до робіт згідно документації конкурсних торгів.

Крім того встановлено, службові особи КП «Полтавська міська ШЕД» та ПОГ «Інватех» вступили у злочинну змову та умисно, з корисливих мотивів, вносять актів виконаних робіт форми № КБ-2в та № КБ-3 завідомо неправдиві відомості, які у подальшому стають підставою для перерахування бюджетних коштів на розрахунковий рахунок ПОГ «Інватех» за роботи, які фактично виконані не були або виконані не в повному об'ємі з використанням матеріалів, які не передбачені умовами тендерної документації. В подальшому отримані бюджетні кошти посадові особи суб'єкту господарювання - виконавця робіт переводять у готівку через підприємства з ознаками фіктивності та привласнюють.

Також досудовим слідством встановлено, що в послідуючому службових осіб ПОГ «Інватех» вступивши у злочинну змову з керівниками фіктивних підприємств на території Полтавської області, використовуючи печатки вказаних ФСПД, внесли недостовірні відомості у первинні фінансові, банківські документи та документи податкової звітності, з метою надання їх банківським установам, зняття готівки та подальшого прикриття незаконної діяльності із ухилення суб'єктами господарської діяльності (вигодонабувачами), у тому числі ПОГ «Інватех» (код ЄДРПОУ 35295257), від сплати податків та обов'язкових платежів у наслідок незаконного формування податкового кредиту за рахунок фінансово-господарських операцій, які фактично місця не мали.

В ході виконання доручення працівниками УПЗСЕ УМВС України в Полтавській області було встановлено факт систематичного розкрадання бюджетних коштів службовими особами ТОВ «Інватех», які в подальшому систематично перераховуються на рахунки ФСПД.

Відповідно відомостей у Єдиному Державному реєстрі юридичних осіб та фізичних - осіб підприємців, ТОВ «Інватех» (ЄДРПОУ 35295257), зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1, що підтверджується даними, викладеними в зазначеному реєстрі. Директором вказаного підприємства є ОСОБА_2, основним видом діяльності підприємства являється виробництво медичних і стоматологічних інструментів і матеріалів.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно житлова будівля за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_3 (ІПН НОМЕР_1).

За наявною інформацією за вищевказаною адресою зберігаються оригінали первинних фінансово - господарських та бухгалтерських документів ПОГ «Інватех», а також оргтехніка, печатки підприємств «транзитно - конвертаційної» спрямованості, не обліковані грошові кошти, а також чорнові записи, які ведуться ОСОБА_2 в процесі своєї повсякденної незаконної фінансово - господарської діяльності та будуть містити реальні об'єми такої діяльності.

В зв'язку з вищевикладеним, з метою викриття злочинної діяльності ОСОБА_2 та беручи до уваги те, що вилучення вище переліченого має суттєве значення для повного всебічного та об'єктивного розслідування кримінального провадження, постала необхідність провести обшук за адресою юридичного та фактичного місцезнаходження підприємство об'єднання громадян (ПОГ) «Інватех» (код ЄДРПОУ 35295257, АДРЕСА_1), так як службові особи підприємства в разі отримання ухвали слідчого судді на проведення тимчасового доступу до речей та документів підконтрольного йому підприємства мають намір знищити оригінали первинних фінансово - господарських та бухгалтерських документів ПОГ «Інватех», оргтехніку, на якій містяться відомості незаконної діяльності, печатки підприємств «транзитно-конвертаційної» спрямованості, а також чорнові записи, які ними ведуться в процесі повсякденної незаконної фінансово - господарської діяльності.

Із огляду на викладене, встановлено, що до вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, обставини якого викладені вище, можуть бути причетними службові особи ТОВ «Інватех». Службові приміщення філії є іншим володінням особи та перебувають у фактичному володінні її службових осіб.

Із урахуванням вищевикладеного, у ході досудового розслідування виникло достатньо підстав вважати, що у приміщеннях, які займає ТОВ «Інватех» (ЄДРПОУ 35295257), юридичне та фактичне місцезнаходження якого є АДРЕСА_1, зберігаються первинно фінансово - господарські документи по виконанню робіт на замовлення КП «Полтавської міської ШЕД», договір підряду між КП «Полтавська міська ШЕД» та ПОГ «Інватех» на закупівлю «Виготовлення павільйонів для зупинок громадського транспорту в м. Полтава», проектно-кошторисна документація в повному обсязі затвердженої та узгодженої відповідним чином з виконання робіт по договору підряду, а також додаткових до нього угод, загальні, спеціальні журнали робіт та іншу виконавчу документацію складену за результатами виконання робіт у вказаному договорі підряду, платіжні доручення, підтвердження виконання договорів, актів виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3 щодо укладених договорів, довідки про вартість виконаних будівельних робіт, товарно-транспортні накладні за період 2015р., акти на закриті роботи, технічні паспорти будівель по яким проводились роботи за вказаним договором, регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку ТОВ «Інватех» по рахунках, на яких оприбутковані будівельні матеріали та на яких відображені їх витрати на проведення робіт в розрізі об'єкта «Виготовлення павільйонів для зупинок громадського транспорту в м. Полтава» з первинними документами до них, журнали обліку виконаних робіт (форма КБ-6), загальний журнал робіт, декларацію про початок будівельних робіт, а також документів, що підтверджують подальше використання (реалізацію) зазначених, придбаних у СГД товарів (робіт, послуг), зокрема: договори, дефектні акти, акти виконаних робіт, прибуткові (видаткові) накладні, акти прийому-передачі, довіреності, податкові накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, банківські виписки, товарно-транспортні накладні, в тому числі комп'ютерна техніка (комп'ютери, ноутбуки та інші магнітні носії інформації), на яких можуть зберігатися файли з вказаними бухгалтерськими документами, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини по провадженню.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст. 107 КПК України.

Слідчий клопотання підтримав, прохав задовольнити з підстав, що у ньому наведені.

Відповідно до ч.1, ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб; обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з нормою ч. 3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв'язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Враховуючи викладене, слідчий суддя приходить до висновку про можливість задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 107, 233-235 КПК України, слідчий суддя,-

ухвалила:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділу Октябрського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області Корнійчуку А.С. дозвіл на проведення обшуку іншого володіння осіб - приміщення, яке належить ОСОБА_3, та яким фактично користується ТОВ «Інватех» (ЄДРПОУ 35295257), юридичне та фактичне місцезнаходження якого є АДРЕСА_1, зберігаються первинно фінансово - господарські документи по виконанню робіт на замовлення КП «Полтавської міської ШЕД», договір підряду між КП «Полтавська міська ШЕД» та ПОГ «Інватех» на закупівлю «Виготовлення павільйонів для зупинок громадського транспорту в м. Полтава», проектно-кошторисна документація в повному обсязі затвердженої та узгодженої відповідним чином з виконання робіт по договору підряду, а також додаткових до нього угод, загальні, спеціальні журнали робіт та іншу виконавчу документацію складену за результатами виконання робіт у вказаному договорі підряду, платіжні доручення, підтвердження виконання договорів, актів виконаних робіт форми КБ-2в та КБ-3 щодо укладених договорів, довідки про вартість виконаних будівельних робіт, товарно-транспортні накладні за період 2015р., акти на закриті роботи, технічні паспорти будівель по яким проводились роботи за вказаним договором, регістри синтетичного та аналітичного бухгалтерського обліку ТОВ «Інватех» по рахунках, на яких оприбутковані будівельні матеріали та на яких відображені їх витрати на проведення робіт в розрізі об'єкта «Виготовлення павільйонів для зупинок громадського транспорту в м. Полтава» з первинними документами до них, журнали обліку виконаних робіт (форма КБ-6), загальний журнал робіт, декларацію про початок будівельних робіт, а також документів, що підтверджують подальше використання (реалізацію) зазначених, придбаних у СГД товарів (робіт, послуг), зокрема: договори, дефектні акти, акти виконаних робіт, прибуткові (видаткові) накладні, акти прийому-передачі, довіреності, податкові накладні, рахунки-фактури, платіжні доручення, банківські виписки, товарно-транспортні накладні, в тому числі комп'ютерна техніка (комп'ютери, ноутбуки та інші магнітні носії інформації), на яких можуть зберігатися файли з вказаними бухгалтерськими документами, а також інші предмети і документи, які мають значення для встановлення істини по провадженню.

Зобов'язати слідчого слідчого відділу Октябрського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області перед початком виконання ухвали слідчого судді надати особі, яка володіє приміщенням, а за її відсутності - іншій присутній особі її копію.

У разі відсутності осіб у житлі чи іншому володінні копія ухвали повинна бути залишена на видному місці у житлі чи іншому володінні особи.

Контроль за виконанням ухвали покласти на слідчого, у провадженні якого знаходиться кримінальне провадження.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали - 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя О.І. Шевська

Дата ухвалення рішення02.10.2015
Оприлюднено04.11.2016
Номер документу53074212
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —554/12837/15-к

Ухвала від 01.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 15.01.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 15.01.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 18.01.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 02.10.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 02.10.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 02.10.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні