Ухвала
від 14.02.2014 по справі 761/5003/14-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/5003/14-к

Провадження №1-кс/761/1893/2014

У Х В А Л А

іменем України

14 лютого 2014 року

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1

за участі слідчого ОСОБА_2

при секретарі ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у м. Києві лейтенанта податкової міліції ОСОБА_2 за матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 32013110000000278 від 14.11.2013року за ознаками ч.1 ст. 212 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 у якому зареєстрований та проживає засновник та директор ТОВ «Стрікт» ОСОБА_4 ,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у м. Києві лейтенант податкової міліції ОСОБА_2 за погодженням із прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_5 , вніс до суду клопотання про надання дозволу на проведення обшуку у жилому приміщенні за адресою АДРЕСА_1 у якому зареєстрований та проживає засновник та директор ТОВ «Стрікт» ОСОБА_4 за матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за № 32013110000000278 від 14.11.2013року за ознаками ч.1 ст. 212 КК України.

Клопотання обґрунтовано тим, що дослідженням обставин кримінального правопорушення встановлено, що ДПІ у Печерському районі ГУ Міндоходів у м. Києві складено акт позапланової невиїзної перевірки ТОВ «Стрікт» по взаємовідносинах з ПП «Бумакс», ТОВ «Асгільдія» та встановлені порушення передбачені податковим кодексом України, що призвели до ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Стрікт» у значних розмірах, на загальну суму 915 142 грн.

Як підставу для проведення обшуку слідчий зазначає, досудовим розслідуванням встановлено, що з метою умисного ухилення від сплати податків службові особи ТОВ «Стрікт» здійснили ряд безтоварних операцій з ПП «Бумакс» та ТОВ «Асгільдія».

Так, допитаний як свідок засновник та директор ПП «Бумакс» ОСОБА_6 показав, що не має відношення до реєстрації та фінансово-господарської діяльності ПП «Бумакс», а також вказав, що ніяких товарів та послуг в адресу ТОВ «Стрікт» не надавав.

Згідно акту перевірки №1197/2203/34480243 від 19.12.2012 встановлено, що засновник та директор ТОВ «Асгільдія» (код 37617576) ОСОБА_7 не має відношення до фінансово-господарської діяльності вказаного СГД.

У подальшому з метою швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування вказаного кримінального провадження 11.10.2013 допитано як свідка засновника та директора ТОВ «Стрікт» ОСОБА_4 , який показав, що у період 2011 року закуповував у ПП «Бумакс» блок бокси та датчики загазованості на загальну суму більше 5 млн. грн. Розрахунок за вказані ТМЦ здійснював через відкритий рахунок у банківській установі Укркомунбанк. Також, вказаній особі вручено запит №1890/10/26-15-09-0210 від 19.09.2013 про надання документів підтверджуючих фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ «Стрікт» з ПП «Бумакс» на що останній у протоколі допиту його як свідка вказав, що протягом 10 робочих днів зобов`язується надати необхідні документи.

25.10.2013 додатково допитаний як свідок засновник та директор ТОВ «Стрікт» ОСОБА_4 показав, що на даний час він не має можливості надати необхідні документи згідно отриманого ним запиту №1890/10/26-15-09-0210 від 19.09.2013 у зв`язку з переїздом товариства до іншого офісного приміщення. Вказані обставини викладені у листі директора ТОВ «Стрікт» від 24.10.2013. Крім того, у протоколі допиту ОСОБА_4 як свідка останній вказав, що 11.11.2013 зобов`язується надати відповідні документи ТОВ «Стрікт» підтверджуючі взаємовідносини з ПП «Бумакс» у повному обсязі згідно отриманого ним запиту слідчого.

11.11.2013 додатково допитаний як свідок засновник та директор ТОВ «Стрікт» ОСОБА_4 показав, що він не має можливості надати до СУ ФР ГУ Міндоходів у м. Києві необхідні первинні фінансово-господарські документи у зв`язку з тим що не може їх знайти.

На підставі викладеного у органа досудового розслідування виникають підстави вважати, що службова особа ТОВ «Стрікт» ОСОБА_4 перешкоджає проведенню повного та всебічного досудового розслідування кримінального провадження умисно не надаючи документи фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ «Стрікт» з ПП «Бумакс», які являються одним з основних доказів у розслідуванні кримінального правопорушення передбаченого ст. 212 КК України.

Слідчий зазначає, що необхідність проведення обшуку за вказаною у клопотанні адресою виникла з метою відшукання і вилучення первинної фінансово-господарської документації ТОВ «Стрікт» по взаємовідносинам з ПП «Бумакс», а саме: договори, специфікації до них, податкові накладні, накладні, рахунки - фактури, платіжні доручення, векселі, акти прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей, листи, доручення, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, товарно - транспортні накладні, сертифікати якості та інші документи, що підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ «Стрікт» з ПП «Бумакс», в тому числі на електронних носіях, а також чорнових записів директора ТОВ «Стрікт» ОСОБА_4 , які свідчать про взаємовідносини з «фіктивними» підприємствами, збут отриманої продукції за готівку та наміри ухилитись від сплати податків, вільні зразки підпису та почерку ОСОБА_4 , комп`ютерна техніка, на якій виготовлялись документація по взаємовідносинах з ПП «Бумакс» та грошові кошти нажиті злочинним шляхом.

Розглянувши матеріали клопотання, заслухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, що у провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у м. Києві знаходяться матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32013110000000278 від 14 листопада 2013 року.

Відповідно до наданих документів, жиле приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , на праві власності належить ОСОБА_4 у якому він зареєстрований та проживає.

Зазначені відомості в клопотанні свідчать про наявність достатніх підстав вважати, що у жилому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитись речі та документи, які вказані в клопотанні.

Враховуючи, що в клопотанні наведені докази вчинення кримінального правопорушення, можливість знаходження речей та документів, що мають значення для досудового розслідування та слідчим обґрунтована необхідність проведення обшуку з метою вилучення документів вказаних у клопотанні, , що свідчить про наявність підстав для надання дозволу на проведення обшуку у жилому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Частиною 1 статті 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у м. Києві лейтенанту податкової міліції ОСОБА_2 дозвіл на проведення обшуку у жилому приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 у якому зареєстрований та проживає засновник та директор ТОВ «Стрікт» ОСОБА_4 , з метою відшукання і вилучення:

- первинної фінансово-господарської документації ТОВ «Стрікт» по взаємовідносинам з ПП «Бумакс», а саме: договори, специфікації до них, податкові накладні, накладні, рахунки - фактури, платіжні доручення, векселі, акти прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей, листи, доручення, акти виконаних робіт, акти взаємозвірки, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, товарно - транспортні накладні, сертифікати якості та інші документи, що підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ «Стрікт» з ПП «Бумакс», в тому числі на електронних носіях, а також чорнових записів директора ТОВ «Стрікт» ОСОБА_4 , які свідчать про взаємовідносини з «фіктивними» підприємствами, збут отриманої продукції за готівку та наміри ухилитись від сплати податків, вільні зразки підпису та почерку ОСОБА_4 , комп`ютерна техніка, на якій виготовлялись документація по взаємовідносинах з ПП «Бумакс» та грошові кошти нажиті злочинним шляхом.

Строк дії ухвали складає 1 (один) місяць, тобто до 14.03.2014 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення14.02.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу53082307
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/5003/14-к

Ухвала від 14.02.2014

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Бугіль В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні