Ухвала
від 15.12.2014 по справі 757/37278/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

справа № 757/37278/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 грудня 2014 року

слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва:ОСОБА_1 ,при секретарі:ОСОБА_2 ,за участю: слідчого:ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням Старшого слідчого в особливо важливих справах п`ятого слідчого управління Генеральної прокуратури України молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про арешт майна в межах кримінального провадження №42014000000000375, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.05.2014 року,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в особливо важливих справах п`ятого слідчого управління Генеральної прокуратури України молодшого радник юстиції ОСОБА_3 (далі слідчий) за погодженням з Старшим прокурором другого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України молодшим радником юстиції О.Навозенком, звернувся до слідчого судді з клопотанням про накладення арешту на виявлені та вилучені в ході проведення обшуку за адресою: м. Київ, вул. Народна 29, речі та грошові кошти.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42014000000000375, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.05.2014 року, за матеріалами ГУБОЗ МВС України щодо привласнення грошових коштів службовими особами ПАТ «Укргазвидобування» упродовж 2010-2014 років. В ході досудового розслідування на виконання ухвали слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку за адресою м. Київ, вул. Народна, 29, були виявлені та вилучені речі та грошові кошти, що є тимчасово вилученим майном. З метою перевірки законності походження вилученого майна необхідно накласти на нього арешт.

Проаналізувавши клопотання слідчого, слідчий суддя вважає за доцільне розглянути його без повідомлення власників майна, згідно ч. 3 ст. 172 КПК України.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий підтримав клопотання про арешт майна з викладених у ньому підстав та просив його задовольнити.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, зважаючи на наступне.

Слідчим суддею встановлено, що Генеральною прокуратурою України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42014000000000375, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.05.2014 року, за матеріалами ГУБОЗ МВС України щодо привласнення грошових коштів службовими особами ПАТ «Укргазвидобування» упродовж 2010-2014 років.

На виконання ухвали слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку за адресою м. Київ, вул. Народна, 29, були виявлені та вилучені речі та грошові кошти, які є тимчасово вилученим майном.

Вилучені речі та грошові кошти, є предметом кримінального правопорушення в розумінні ч. 2 ст. 167 КПК України.

В ході проведеного обшуку не встановлено походження та власників виявлених та вилучених речей та грошових коштів, разом з тим вони виявленні за адресою де здійснювали свою діяльність Повне товариство «ЛОМБАРД-СКАРБНИЦЯ» ЗА УЧАСТЮ «ТРЕЖЕ ШЕАЗ ІНВЕСТМЕНТ ЛЛП», «ЛАКІ ОЗ КАПІТАЛ ЛЛП» (код ЄДРПОУ 25277731), Повне товариства «ЗАСТАВНЕ ТОВАРИСТВО «СКАРБНИЦЯ-ЛОМБАРД» ЗА УЧАСТЮ «ФРЕШ КЕШ ПАУН ЛЛП», «ФІРСТ КОІНС ПАУН ЛЛП» (код ЄДРПОУ 19244756), ТОВ «Торгівельний союз» (код ЄДРПОУ 35633114), ТОВ «Євроювеліртрейд» (код ЄДРПОУ 34350442) та ТОВ «Мій дім» Фортеця» (код ЄДРПОУ 24738584).

Як визначено у ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, а також юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, у разі якщо до такої юридичної особи може бути застосовано захід кримінально-правового характеру у вигляді конфіскації майна, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку. Відповідно до вимог цього Кодексу арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

Згідно ч. 3 ст. 170 КПК України, арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності у підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, і перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб, а також які перебувають у власності юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, з метою забезпечення можливої конфіскації майна, спеціальної конфіскації або цивільного позову.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України, слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 цього Кодексу. Крім того, у випадку задоволення цивільного позову суд за клопотанням прокурора, цивільного позивача може вирішити питання про накладення арешту на майно для забезпечення цивільного позову до набрання судовим рішенням законної сили, якщо таких заходів не було вжито раніше.

Згідно ч. 2 ст. 167 КПК України, тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та/або матеріального забезпечення кримінального правопорушення або винагороди за його вчинення; є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом; одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від них, а також майно, в яке їх було повністю або частково перетворено.

Враховуючи, що речі та грошові кошти на які просить накласти арешт слідчий відповідають критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України, слідчий суддя вважає за необхідне з метою забезпечення можливої конфіскації майна накласти арешт на речі та грошові кошти, які були вилучені під час обшуку за адресою: м. Київ, вул. Народна 29.

За таких обставин, клопотання слідчого є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

При цьому, слідчий суддя роз`яснює, що згідно ч. 1 та ч. 2 ст. 174 КПК України, що підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 107, 167, 170, 172, 173, 174, 309, 372, 392, 532 Кримінального процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання Старшого слідчого в особливо важливих справах п`ятого слідчого управління Генеральної прокуратури України молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про арешт майна в межах кримінального провадження №42014000000000375, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.05.2014 року, задовольнити.

Накласти арешт на виявлені та вилучені в ході проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , речі та грошові кошти, а саме:

пристрій для знищення паперу, який опечатаний в синій пакет, скріплений печаткою та підписами понятих і присутнього ОСОБА_4 ;

грошові кошти в сумі 30000 грн., які поміщено в файл кожен з яких пронумерований та скріплений печаткою та підписами понятих і присутнього ОСОБА_4 ;

мобільні телефони та стартові пакети, які знаходяться в опечатаних 9 пакетах (нумерація з №50 по №58), кожен з яких пронумерований та скріплений печаткою та підписами понятих і присутнього ОСОБА_4 ;

грошові кошти в сумі 36791 грн., які поміщено в файл кожен з яких пронумерований та скріплений печаткою та підписами понятих і присутнього ОСОБА_4 ;

вироби з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №1», загальною масою 390,14 грам;

вироби з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №2», загальною масою 390,76 грам;

вироби з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №3», загальною масою 390,56 грам;

вироби з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №4», загальною масою 399,33 грам;

вироби з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №5», загальною масою 399,31 грам;

вироби з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №6», загальною масою 397,29 грам;

вироби з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №7», загальною масою 429,65 грам;

вироби з металу комбінованого жовто-білого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №8», загальною масою 462,29 грам;

вироби з металу білого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №9», загальною масою 150,47 грам;

вироби з металу жовтого кольору зі вставками каміння невідомого походження, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №10», загальною масою 399,30 грам;

вироби з металу жовтого кольору зі вставками каміння невідомого походження, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №11», загальною масою 278,08 грам;

вироби з металу білого кольору зі вставками каміння невідомого походження, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №12», загальною масою 139,44 грам;

вироби з металу жовтого кольору схожі на зубні коронки, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №13», загальною масою 176,10 грам;

різноманітне каміння невідомого походження, упаковане в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №14», загальною масою 460,73 грам;

різноманітне каміння невідомого походження, упаковане в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №15», загальною масою 437,85 грам;

різноманітне каміння невідомого походження, упаковане в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №16», загальною масою 439,60 грам;

різноманітні предмети з металу жовтого та білого кольору упаковані в поліетиленові пакети з паперовими бірочками (зі слів присутнього зазначені предмети залишені під викуп клієнтів), упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №17», загальною масою 138,39 грам;

мішок інкасаторський опломбований, упакований з надписом «Пакет №18», з биркою з записом «ЛО№30 10.12.14»;

монети різного номіналу виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №19», загальною масою 417,50 грам;

монети різного номіналу виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №20», загальною масою 418,59 грам;

монети різного номіналу виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №21», загальною масою 447,48 грам;

монети різного номіналу виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №22», загальною масою 454,36 грам;

монети різного номіналу виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №23», загальною масою 434,51 грам;

монети різного номіналу виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №24», загальною масою 437,55 грам;

монети різного номіналу виготовлені з металу білого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №25», загальною масою 19,87 грам;

монети різного номіналу виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в пластикові футляри кожна, в поліетиленовому пакеті з надписом «Пакет №26», загальною масою 467,47 грам;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №27», загальною масою 422,41 грам; годинник з металу жовтого кольору, упакований в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №28», загальною масою 250,59 грам;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №29», загальною масою 150,60 грам;

вироби виготовлені з металу білого кольору з камінням, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №30», загальною масою 241,32 грам;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №31», загальною масою 487,26 грам;

пластина сірого кольору з написом «Одна гривня» в футлярі упакована в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №32», загальною масою 180,38 грам;

різноманітні предмети з металу жовтого та білого кольору упаковані в поліетиленові пакети з паперовими бірками (зі слів присутнього зазначені предмети залишені під викуп клієнтів), упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №33», загальною масою 199,82 грам;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №34», загальною масою 240,9 грам; монета сірого кольору у футлярі упакована в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №35», загальною масою 20,46 грам;

вироби виготовлені з металу білого кольору з камінням, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №30», загальною масою 45,6 грам;

ікона в дерев`яній рамці упакована в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №37»;

різноманітне каміння невідомого походження, упаковане в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №38», загальною масою 3,7 грам;

різноманітне каміння невідомого походження, упаковане в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №46»;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №1», загальною масою 2475,82 грам;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору з камінням і вставками, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №2», загальною масою 2612,88 грам;

монети різного номіналу виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №3», загальною масою 244,50 грам;

монети різного номіналу виготовлені з металу жовтого кольору в пластикових футлярах, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №4», загальною масою 586,33 грам;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору з вставками, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №5», загальною масою 834,72 грам;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору з вставками, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №6», загальною масою 1832,82 грам;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №7», загальною масою 342,07 грам;

вироби виготовлені з металу білого кольору, упаковані в поліетиленовий пакет з надписом «Пакет №8», загальною масою 435,28 грам;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору в кількості 10 шт. кожний упакований в окремий поліетиленовий пакетик, їх упаковано в поліетиленовий пакет, який скріплено печатками та підписами понятих і присутнього ОСОБА_4 ;

грошові кошти в сумі 27900,00 грн. в поліетиленовому пакеті, який пронумерований та скріплений печаткою та підписами понятих і присутнього ОСОБА_4 ;

грошові кошти в сумі 438259,52 грн. (чотириста тридцять вісім тисяч двісті п`ятдесят дев`ять гривень), опечатані в інкасаторський мішок який прошито та скріплено печаткою та підписами понятих і присутнього ОСОБА_4 ;

грошові кошти в розмірі 51816 гривень, які скріплено печатками та підписами понятих і присутнього ОСОБА_4 ;

вироби виготовлені з металу жовтого кольору індивідуально поміщені в поліетиленові пакети, загальною кількістю 106 шт., упаковані в поліетиленовий пакет, який скріплено печатками та підписами понятих і присутнього ОСОБА_4 .

Роз`яснити власникам майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором та в частині накладення арешту може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.12.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу53127611
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна в межах кримінального провадження №42014000000000375, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07.05.2014 року

Судовий реєстр по справі —757/37278/14-к

Ухвала від 15.12.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Кирилюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні