Вирок
від 06.02.2007 по справі 1-4/2007
ВІЙСЬКОВИЙ МІСЦЕВИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОГО ГАРНІЗОНУ

Справа 1-4 /2007р.

ВИРОК

ІМ'ЯМ УКРАЇНИ

"6" лютого 2007 року військовий місцевий суд Львівського га рнізону у складі:

ГОЛОВУЮЧОГО - підполковник а юстиції БЕЛЕНИ А.В., при секр етарі - МЕДВЕДЄВІЙ Л.І.,

за участю державного обвин увача - заступника військово го прокурора

Тернопільського гарнізону майора юстиції КУЛЯША P.M., поте рпілого

ОСОБА_2.,

у відкритому судовому засі данні в м. Львові

розглянув кримінальну спр аву за обвинуваченням військ овослужбовця військової

частини 3007 старшого лейтена нта

ОСОБА_1, який народився

ІНФОРМАЦІЯ_1 в с Чернилів ка Підволочиського району Те рнопільської області, україн ця, громадянина України, з вищ ою освітою, одруженого, маючо го на утриманні малолітню ди тину, раніше не судимого, на ві йськовій службі з 1998 року, в том у числі в якості офіцера з 2002 ро ку, командира взводу,

у вчиненні злочину, передб аченого ст. 424 ч. 2 КК України. Суд овим слідством військовий мі сцевий суд

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1, проходячи військ ову службу у військовій част ині 3007 та являючись заступник ом командира 7-ї навчальної ро ти з виховної роботи, тобто ві йськовою службовою особою, 1 г рудня 2006 року близько 13 години в світлиці вказаної роти зас тосував насильство до підлег лого йому за військовим зван ням рядового ОСОБА_2 за те , що останній на думку ОСОБА _1 був виписаний з військово го госпіталю (військової час тини 3080, де ОСОБА_2 перебува в на лікуванні) у зв'язку з пор ушенням військової дисциплі ни, а саме - наніс удар правою р укою е обличчя ОСОБА_2 в об ласть правого ока та один уда р кулаком правої руки в підло паткову ділянку зліва.

В результаті застосованог о ОСОБА_1 до ОСОБА_2 нас ильства потерпілому було зап одіяно синець в підлопаткові й ділянці зліва та підшкірни й крововилив в ділянці верхн ьої повіки правого ока, тобто легкі тілесні ушкодження.

Допитаний в судовому засід анні підсудний ОСОБА_1 сво ю вину в пред'явленому звинув аченні визнав повністю, про о бставини вчиненого злочину д ав покази, аналогічні виклад еному в описовій частині вир оку. При цьому він пояснив, що застосував насильство до під леглого ОСОБА_2 через хибн о зрозумілі ним інтереси вій ськової служби та тому, що не с тримався після того, як під ча с бесіди з приводу поганої по ведінки ОСОБА_2 в госпітал і, останній на його зауваженн я відреагував посмішкою.

(Відповідно до ч.3 ст. 299 КПК Укр аїни в судовому засіданні до слідження фактичних обстави н справи було обмежено допит ом підсудного).

Таким чином, в судовому засі данні встановлено, що ОСОБА _1, являючись військовою пос адовою особою, застосував на сильство щодо свого підлегло го ОСОБА_2 і заподіяв тому легкі тілесні ушкодження. Ці дії ОСОБА_1 суд кваліфіку є за ст. 424 ч. 2 КК України.

Призначаючи підсудному ви д і розмір покарання, суд врах овує, що він активно сприяв ро зкриттю злочину, свою вину ви знав повністю і у вчиненому щ иро розкаявся, до кримінальн ої відповідальності притягу ється вперше, характеризуєть ся позитивно, має державну на городу, на утриманні знаходи ться малолітня дитина, бажає служити в армії.

Суд приймає до уваги і позиц ію потерпілого ОСОБА_2, дл я якого від дій ОСОБА_1 нія ких тяжких наслідків не наст ало, потерпілий пробачив під судного і просить пом'якшити йому міру покарання.

Враховуючи конкретні обст авини вчиненого ОСОБА_1 зл очину, наведені вище обстави ни, що пом'якшують покарання т а істотно знижують ступінь т яжкості вчиненого ОСОБА_1 злочину, враховуючи особу ви нного, суд знаходить можливи м застосувати до ОСОБА_1 с т. 69 КК України, відповідно до я кої призначити йому покаранн я нижче від найнижчої межі, пе редбаченої санкцією ст. 424 ч. 2 К К України.

Крім того суд, враховуючи об ставини справи та особу підс удного, вважає за можливе зас тосувати до ОСОБА_1 ст. 58 КК України, відповідно до якої з амість позбавлення волі приз начити йому службове обмежен ня на той самий строк.

Керуючись ст. ст. 323, 324 КПК Укр аїни, суд

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у в чиненні злочину, передбачено го ст. 424 ч. 2 КК України, на підста ві якої, із застосуванням ст. 6 9 КК України, позбавити його во лі строком на 1 (один) рік.

Застосувати до ОСОБА_1 с т. 58 КК України, відповідно до я кої замість позбавлення волі призначити йому службове об меження на той самий строк - од ин рік.

Із суми грошового забезпеч ення ОСОБА_1 проводити від рахування в дохід держави у р озмірі десяти відсотків грош ового забезпечення. Під час в ідбування цього покарання ОСОБА_1 не може бути підвище ний за посадою, у військовому званні, а строк покарання не з араховується йому в строк ви слуги років для присвоєння ч ергового військового звання .

Запобіжний захід відносно ОСОБА_1 - підписку про неви їзд - до набрання вироком зако нної сили залишити без зміни .

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до ві йськовою апеляційного суду Ц ентрального рщщу через війсь ковий місцевий суд Львівсько го гарнізону протягом п'ятна дцяти діб з моменту його прог олошення.

СудВійськовий місцевий суд Львівського гарнізону
Дата ухвалення рішення06.02.2007
Оприлюднено08.12.2009
Номер документу5313293
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-4/2007

Ухвала від 22.01.2019

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 29.10.2018

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 29.10.2018

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Вирок від 06.02.2007

Кримінальне

Військовий місцевий суд Львівського гарнізону

Белена А.В.

Постанова від 16.06.2007

Кримінальне

Ренійський районний суд Одеської області

Бешлієва Т.А.

Постанова від 17.01.2007

Кримінальне

Військовий місцевий суд Хмельницького гарнізону

Трачук P.M.

Вирок від 15.10.2007

Кримінальне

Млинівський районний суд Рівненської області

Бандура А.П.

Вирок від 04.09.2007

Кримінальне

Краматорський міський суд Донецької області

Літовка В.В.

Вирок від 04.10.2007

Кримінальне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Охременко В.А.

Вирок від 16.07.2007

Кримінальне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні