Ухвала
від 04.11.2015 по справі 336/8035/15-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

№ 336/8035/15-к

пр.1-кс/336/753/2015

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2015 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Шевченківського РВ ЗМУ ГУ МВС України в Запорізькій області ОСОБА_2 за погодженням з прокурором прокуратури Шевченківського району м. Запоріжжя ОСОБА_3 , про дозвіл на обшук в нежилому приміщенні за матеріалами кримінального провадження № 12015080080004644 від 03.11.2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.203-2 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Шевченківського РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області ОСОБА_2 звернувся до судуі із клопотанням про дозвіл на обшук в нежилому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить на праві власності ТОВ «МЕД-СЕРВІС».

В обгрунтування клопотання зазначив, 03.11.2015 до Шевченківського РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області надійшов рапорт співробітника СДІМ Шевченківського РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області про те, що в ході проведення профілактичних заходів з правопорушень у сфері грального бізнесу, було встановлено, що на території АДРЕСА_1 , у нежитловому приміщенні розташований зал, у якому в супереч ЗУ «Про заборону грального бізнесу в Україні», надають послуги у сфері грального бізнесу.

03 листопада 2015 року було розпочато розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно нежитлове приміщення по АДРЕСА_1 , на праві власності належить ТОВ «МЕД-СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 31449415).

Допитані у якості свідків гр. ОСОБА_4 та гр. ОСОБА_5 , пояснили, що вони 02.11.2015 року заходили до нежилого приміщення за адресою: АДРЕСА_1 та підтвердили знаходження за вказаною адресою працюючого залу гральних автоматів.

Крім того 02.09.2015 року за вказаною адресою співробітниками Шевченківського РВ ЗМУ на основі ухвали Шевченківського РС м. Запоріжжя від 28.08.2015 був проведений обшук в ході якого були виявлені та вилучені ігрові автомати у кількості 5-ти штук. Однак з кінця жовтня 2015 року від громадян України знову почали надходити скарги про наявність незаконного грального бізнесу за адресою: АДРЕСА_1 .

З метою виявлення та відшукання речових доказів, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку зазначеного приміщення (магазину), яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , де можуть знаходитись ігрові автомати, документація, комп`ютерна техніка та відеоматеріали підтверджуючі надання послуг грального бізнесу, які мають безпосереднє значення для встановлення істини у справі, з метою всебічного, повного і об`єктивного розслідування обставин цього кримінального провадження.

Заслухавши слідчого, перевіривши копії матеріалів, якими обгрунтовується необхідність проведення обшуку, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ст. 13 КПК України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Згідно ч.1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьої цієї статті.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Враховуючи наявність підстав, слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на проведення обшуку зазначеного приміщення.

Керуючись ст. 234 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Шевченківського РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області ОСОБА_2 задовольнити.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а саме ігрові автомати, грошові кошти, чорнові записи, комп`ютерне обладнання, засоби відео фіксації, а також інших предметів й документів, що мають значення для встановлення істини по досудовому розслідуванню, надати дозвіл на обшук в нежилому приміщенні, яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить на праві власності ТОВ «МЕД-СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 31449415).

Строк дії ухвали закінчується 03.12.2015 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

.

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення04.11.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу53145491
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —336/8035/15-к

Ухвала від 04.11.2015

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Наумов О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні