Ухвала
від 18.10.2010 по справі 2а-14651/10/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01025, м. Київ, вул. Десятинна, 4/6

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

18.10.2010 № 2а-14651/10/2670 Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Кочан В.М., ознайомившись з позовною заявою

ОСОБА_1 доДеснянської районної у м. Києві державної адміністрації Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Лісова пісня" провизнання недійсними установчих документів та скасування державної реєстрації, В С Т А НО В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Деснянської районної у м. Києві державної адміністрації, Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Лісова пісня" з вимогами про визнання недійсними установчих документів та скасування державної реєстрації.

Згідно з ч. 1 ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України до компетенції адміністративних судів відносяться спори фізичних і юридичних осіб із суб`єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень, дій чи бездіяльності, спори з приводу прийняття громадян на публічну службу, її проходження, звільнення з публічної служби, спори між суб`єктами владних повноважень з приводу реалізації їхньої компетенції у сфері управління, у тому числі делегованих повноважень, а також спори, які виникають з приводу укладання та виконання адміністративних договорів, спори за зверненням суб`єкта владних повноважень у випадках, встановлених законом, спори щодо правовідносин, пов`язаних з виборчим процесом чи процесом референдуму.

Відповідно до ч. 4 ст. 50 КАС України громадяни України, іноземці чи особи без громадянства, їх об'єднання, юридичні особи, які не є суб'єктами владних повноважень, можуть бути відповідачами лише за адміністративним позовом суб'єкта владних повноважень: 1) про тимчасову заборону (зупинення) окремих видів або всієї діяльності об'єднання громадян; 2) про примусовий розпуск (ліквідацію) об'єднання громадян; 3) про примусове видворення іноземця чи особи без громадянства з України; 4) про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання (збори, мітинги, походи, демонстрації тощо); 5) в інших випадках, встановлених законом.

Нормами п. 7 ч. 1 ст. 3 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суб'єктом владних повноважень є орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, інший суб'єкт при здійсненні ним владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Як вбачається з позовної заяви позивач, як фізична особа, серед інших, ставить вимогу до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Лісова пісня", яке не може бути відповідачем у даному позові.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 109 Кодексу адміністративного судочинства України суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі, якщо заяву не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

На підставі викладеного, слід відмовити у відкритті провадження в адміністративній справі в частині позовних вимог до відповідача - Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Лісова пісня" про визнання недійсними установчих документів та скасування державної реєстрації.

Позивачі є особами, які мають адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогами ст.ст. 105, 106 КАС України.

Підстав, встановлених ст.ст. 100, 108, 109 КАС України, для залишення адміністративного позову без розгляду, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі щодо частини позовних вимог немає.

Позовну заяву щодо частини позовних вимог до Деснянської районної у м. Києві державної адміністрації про визнання недійсними установчих документів та скасування державної реєстрації належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Справа в цій частині позовних вимог підсудна Окружному адміністративному суду міста Києва.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 104-107, п. 1 ч. 1 ст. 109 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті провадження в адміністративній справі в частині позовних вимог до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Лісова пісня" про визнання недійсними установчих документів та скасування державної реєстрації.

Відкрити провадження в адміністративній справі в частині позовних вимог до Деснянської районної у м. Києві державної адміністрації про визнання недійсними установчих документів та скасування державної реєстрації.

Провести підготовче провадження у справі до 21.10.2010р.

Копію ухвали направити сторонам.

Суддя Кочан В.М.

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.10.2010
Оприлюднено10.11.2015
Номер документу53158515
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-14651/10/2670

Ухвала від 21.10.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кочан В.М.

Ухвала від 18.10.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кочан В.М.

Ухвала від 23.12.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аверкова В.В.

Ухвала від 09.02.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шарпакова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні