Ухвала
від 26.10.2015 по справі 753/20072/15-к
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/20072/15-к

провадження № 1-кс/753/3356/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" жовтня 2015 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 за участю слідчого ОСОБА_2 , розглянувши клопотання начальника другого відділу СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів, які становлять банківську таємницю, у кримінальному провадженні № 32015100020000090,

В С Т А Н О В И В:

Начальник другого відділу СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 за погодженням з процесуальним керівником звернувся до суду з клопотанням про доступ та вилучення (виїмку) документів, які перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) і містять банківську таємницю щодо клієнта вказаної банківської установи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

З клопотання та доданих до нього документів вбачається, що групою слідчих СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві розслідується кримінальне провадження № 32015100020000090, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12 жовтня 2015 р. за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території м. Києва з 2012 р. функціонує конвертаційний центр діяльність якого забезпечується групою осіб: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та іншими невстановленими особами, які за попередньою змовою з службовими особами підприємств-імпортерів, а саме: ПП « ОСОБА_5 », ПП « ОСОБА_6 », ПП « ОСОБА_7 », ПП « ОСОБА_8 », ПП « ОСОБА_9 », ПП « ОСОБА_10 », ПП « ОСОБА_11 », ПП « ОСОБА_12 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » створили незаконний механізм діяльності. Шляхом маніпулюванням податковим кредитом та відображенням мнимих договорів поставки продукції в адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 », вказані особи формують фіктивний податковий кредит, який у подальшому використовується зазначеними підприємствами для надання можливості живому сектору економіки ухилятися від сплати податків.

Клопотання мотивоване тим, що у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) знаходяться документи, які містять інформацію про відкриття, функціонування та рух коштів по рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 , яка має доказове значення у кримінальному провадженні.

З огляду на те, що існує загроза знищення або зміни документів, представник ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до суду не викликався.

Заслухавши слідчого та дослідивши копії матеріалів кримінального провадження, вважаю клопотання обґрунтованим.

Так оглядом податкових накладних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) встановлено, що це підприємство відображає в податковій звітності придбання дитячих товарів, продуктів харчування та автотоварів на загальну суму 2771344,46 грн.

Водночас ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) здійснює документальне оформлення реалізації підприємствам автотоварів та сантехніки на загальну суму 8164405,39 грн.

Наведене дає підстави припускати, що на вказаному підприємстві відбувається перелом купівлі-продажу товару, та він використовує для неправомірного формування податкового кредиту з ПДВ підприємствами реального сектору економіки.

Згідно даних інформаційної бази Державної фіскальної служби ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) має рахунок № НОМЕР_3 , відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ).

З огляду на встановлені досудовим розслідуванням обставини вважаю обґрунтованими доводи слідчого про те, що документи, які містять інформацію про відкриття та функціонування банківського рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, та можуть бути використані як докази, а іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних документів, неможливо.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 162, 163, 164 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання начальника другого відділу СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 задовольнити.

Зобов`язати службових осіб ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) надати начальнику ІНФОРМАЦІЯ_21 ОСОБА_2 або оперативним співробітникам за його дорученням тимчасовий доступ до документів, які містять банківську таємницю щодо клієнта вказаної банківської установи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Надати начальнику другого відділу СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 або оперативним співробітникам за його дорученням можливість вилучити (здійснити виїмку) у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 ) документи, які свідчать про відкриття, функціонування та рух коштів по рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) № НОМЕР_3 за період з 29 квітня 2014 р. по 26 жовтня 2015 р., а саме:

-відомостей на паперових та електронних носіях про рух коштів з розшифровкою без скорочень контрагентів, їх статистичних кодів, в тому числі реквізитів їх рахунків (номер рахунку, МФО банківської установи) призначенням платежу, датою та часом здійснення платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, з зазначенням суми податку на додану вартість - окремо, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, відомостей щодо документів, на підставі яких здійснені такі платежі, номерів референсів кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції)по вищевказаному рахунку за період з 29 квітня 2014 р. по 26 жовтня 2015 р.;

-інформації, що міститься в справі з юридичного оформлення рахунку, а саме документів передбачених „Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12 листопада 2003 року №492, які були надані на відкриття рахунку, додавалися до справи під час функціонування вказаного рахунку, та інших документів, що знаходяться у вказаній справі з юридичного оформлення рахунків;

-первинних документів, що свідчать про зарахування на вищевказаний банківський рахунокта зняття з них грошових коштів (платіжні доручення, заяви на видачу готівки, чеки та інші документи, якими оформлювалось отримання готівкових коштів) за період з 29 квітня 2014 р. по 26 жовтня 2015 р.;

-договорів на отримання кредиту або відкриття кредитних ліній та матеріалів кредитних справ про надання та обслуговування кредитів;

-документів щодо придбання та реалізації векселів, укладання угод доміциляції, документів на виконання вказаних угод;

-інформацію про пластикові (розрахункові) картки прив`язані до вищезазначеного рахунку із зазначенням номерів карток, договорів на їх використання та інших документів, які містять відомості про осіб, які мають право користування та які використовували пластикові (розрахункові) картки;

-ІР-адреси з яких здійснюється з`єднання користувача під час проведення електронних операцій (платежів) з банківською установою.

Попередити службових осіб ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про те, що невиконання ухвали суду тягне за собою кримінальну відповідальність, передбачену ст. 382 КК України.

Роз`яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Строк дії даної ухвали складає один місяць з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення26.10.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу53211823
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, які становлять банківську таємницю, у кримінальному провадженні № 32015100020000090

Судовий реєстр по справі —753/20072/15-к

Ухвала від 26.10.2015

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Трусова Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні