Постанова
від 27.03.2007 по справі 8/115-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/115-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"27" березня 2007 р.                                                           Справа № 8/115-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Хом'якової В.В. при секретарі Зибцевій А. В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом прокурора Генічеського району Херсонської області в особі Управління пенсійного фонду України у Генічеському районі Херсонської області

до Державного підприємства "Генічеський солезавод"  

про  стягнення 6859 грн. 94 коп.

за участю представників сторін:

прокурор Павленко І.В.

від  позивача - гол. спец. - ю/к Сівак Н.С., дов. №31/08 від 05.01.07.

від  відповідача - не прибув

          Згідно п. 4 ч. 1 ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України спори за зверненнями Управління Пенсійного фонду України про стягнення простроченої заборгованості зі сплати страхових внесків підвідомчі адміністративним судам. До початку діяльності адміністративних судів, адміністративні справи вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Прокурор Генічеського району Херсонської області в особі Управління Пенсійного фонду України у Генічеському районі Херсонської області (позивач) звернувся до суду з позовом про стягнення з Державного підприємства "Генічеський солезавод" (відповідач) 6859 грн. 94 коп. заборгованості по сплаті страхових внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування.

          Відповідач проти позовних вимог не заперечує. Представник відповідача у судове засідання не прибув, хоч був належним чином проінформований про час та місце судового розгляду. Суд вважає, що неявка представника відповідача не перешкоджає розгляду справи по суті.          

              Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника позивача, суд -

в  с т а н о в и в :

Державне підприємство "Генічеський солезавод" є юридичною особою й, відповідно ст.1 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", платником страхових внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування.  Перебуває на обліку  Управління ПФУ у Генічеському районі Херсонської області.

Згідно п.6 ст.20 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування" страхувальники повинні сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період,  не пізніше ніж через 20 календарних днів з дня закінчення цього періоду.

Відповідачем надавались до управління ПФУ розрахунки сум страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, але внески сплачувались не в повному обсязі та несвоєчасно. В листопаді 2006 року заборгованість відповідача по сплаті страхових внесків склала 6859 грн. 94 коп. (станом на 07 лютого 2007 року), що підтверджується  відомостями картки особового рахунку страхувальника.

Доказів сплати боргу за вказаний період суду не надано. Позовні вимоги підтверджені належними доказами задовольняються у повному обсязі. Судовий збір не стягується згідно зі ст. 94 КАС України.

     На підставі ст. 106 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та керуючись ст. ст.  159 - 163, 167 Кодексу адміністративного судочинства  України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

          1. Позов задовольнити у повному обсязі. Стягнути з Державного підприємства "Генічеський солезавод" (Херсонська область, Генічеський район, село Приозерне, р/рах. 26007301343 в 3141 відділенні ХОУ ВАТ "ДОБУ", МФО 342092, код ЄДРПОУ 00383596) 6859 грн. 94 коп. заборгованості по внескам на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування на користь Управління Пенсійного фонду України у Генічеському районі Херсонської області (Херсонська область, м. Генічеськ, проспект Миру, 51, р/рах. 25609301418 в 3141 відділенні ХОУ ВАТ "ДОБУ", МФО 342092, код ЄДРПОУ 21295011), виконавчий лист після набрання постановою законної сили направити позивачу.

          2. Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.  

          3. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

         Суддя                                                                  В.В. Хом'якова

Постанову підписано 02 квітня 2007 року.

Дата ухвалення рішення27.03.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу532241
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/115-ап-07

Ухвала від 12.04.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 30.05.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Ухвала від 27.12.2016

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Варняк С.О.

Постанова від 27.03.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні