Рішення
від 14.08.2009 по справі 3566-2009
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

Автономна Республіка Крим, 95003, м.Сімферополь, вул.Р.Л юксембург/Речна, 29/11, к. 309

РІШЕННЯ

Іменем України

14.08.2009 Справа №2-22/3566-2009

За позовом - ОСОБА_2, 9740 0, АДРЕСА_1

до відповідачів - 1. Спільн ого підприємства в формі Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Південний Хрест», 97400, м. Євпаторія, вул. Некрасо ва, 43, кв. 102

2. Приватного підприємства « Дюнар», 01000, м. Київ, Деснянськ ий район, вул. Радунська, 38, кв. 78

про визнання недійсним ріш ення загальних зборів учасни ків та визнання недійсним до говору купівлі - продажу

Суддя Калініченко А.А.

представники:

від позивача - ОСОБА_2, паспорт

від відповідачів - не з' яв ились

Обставини справи:

Позивач - ОСОБА_2 зверн увся до Господарського суду АР Крим з позовною заявою до в ідповідачів - Спільного підп риємства в формі Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Південний Хрест», Приватн ого підприємства «Дюнар», пр осить суд визнати недійсним рішення загальних зборів уча сників Спільного підприємст ва в формі Товариства з обмеж еною відповідальністю «Півд енний Хрест» від 14.09.2007 року в ча стині продажу Приватному під приємству «Дюнар» торгово - розважального комплексу з р естораном, який знаходиться за адресою: АР Крим, м. Євпатор ія, вул. Горького, 5, та уповнова ження президента Спільного підприємства в формі Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Південний Хрест» Шевк опляс С.Г. укласти від імені Сп ільного підприємства в формі Товариства з обмеженою відп овідальністю «Південний Хре ст» договір купівлі - прода жу.

Крім того, позивач просить с уд визнати недійсним договір купівлі - продажу нерухомо го майна від 15.09.2007 року, укладен ий між Спільним підприємство м в формі Товариства з обмеже ною відповідальністю «Півде нний Хрест» та Приватним під приємством «Дюнар» про перед ачу у власність Приватного п ідприємства «Дюнар» торгов о - розважального комплексу з рестораном, який знаходить ся за адресою: АР Крим. м. Євпат орія, вул. Горького, будинок 5-Г , загальною площею 1245,8 кв.м., який складається з: літери «Е, Е2, Е3» загальною площею 1245,8 кв.м.; наві с літера «Ж1» площею 1068,8 кв.м.; на віс літера «Ж4» площею забудо ви 72 кв.м.; навіс літера «Ж3» пло щею забудови 34 кв.м., зареєстро ваний в реєстрі за № 9415 та нотар іально посвідчений нотаріус ом Київського нотаріального округа Тесленко Ю.П.

Позовні вимоги мотивовані тим, що оспорюване рішення за гальних зборів учасників Спі льного підприємства в формі Товариства з обмеженою відпо відальністю «Південний Хрес т» від 14.09.2007 року в частині прод ажу Приватному підприємству «Дюнар» торгово - розважал ьного комплексу з рестораном , який знаходиться за адресою : АР Крим, м. Євпаторія, вул. Горь кого, 5 прийняте у порушення но рм чинного законодавства Укр аїни, на підставі чого догові р купівлі - продажу нерухом ого майна від 15.09.2007 року, укладе ний між Спільним підприємств ом в формі Товариства з обмеж еною відповідальністю «Півд енний Хрест» та Приватним пі дприємством «Дюнар» про пере дачу у власність Приватного підприємства «Дюнар» торго во - розважального комплекс у з рестораном, який знаходит ься за адресою: АР Крим. м. Євпа торія, вул. Горького, будинок 5 -Г підлягає визнанню недійсн им в судовому порядку.

23.07.2009 року до Господарського суду АР Крим надійшли запере чення ПП «Дюнар», відповідно до яких відповідач просить с уд винести поставну у справі відповідно до вимог чинного законодавства України, розг лянути справу у відсутність представника ПП «Дюнар». Але , відповідач у запереченнях з азначив, що ним на законних пі дставах укладено з Спільним підприємством в формі Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Південний Хрест» оспо рюваний договір купівлі - п родажу торгово - розважальн ого комплексу з рестораном, т а, відповідно правомірно при дбало у власність вказане не рухоме майно.

28.07.2009 року до суду надійшов ві дзив Спільного підприємства в формі Товариства з обмежен ою відповідальністю «Півден ний Хрест» на позовну заяву, в ідповідно до якого відповіда ч зазначив, що вважає укладен ий спірний договір купівлі - продажу недійсним, а позовні вимоги обґрунтованими.

За розпорядженням Голови Г осподарського суду АР Крим Луцяка М.І. від 06.08.2009 року, у зв' язку з відпусткою судді Госп одарського суду АР Крим Ловя гіной Ю.Ю., з метою дотримання строків розгляду спору, пере дано справу № 2-30/3566-2009 на розгляд судді Господарського суду АР Крим Калініченко А.А.

Ухвалою Господарського су ду АР Крим від 06.08.2009 року справу № 2-30/3566-2009 прийнято до провадженн я судді Господарського суду АР Крим Калініченко А.А. із при власненням справі № 2-22/3566-2009. спра ву призначено до розгляду.

В судовому засіданні, 13.08.2009 ро ку було оголошено перерву до 14.08.2009 року до 11 години 00 хвилин, пр о що сторони повідомлені під розпис в бланку перерви в суд овому засіданні.

14.08.2009 року, після перерви, розг ляд справи продовжено. Відпо відачі в судове засідання не з' явились, про причини від сутності представників в суд овому засіданні суду не пові домили.

Розгляд справи відкладавс я в порядку ст. 77 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення по зивача, суд -

встановив:

04.12.1996 року учасниками догово ру - ОСОБА_1., ОСОБА_6 т а ОСОБА_2 був укладений та підписаний засновницький до говір про створення та діяль ність Спільного підприємств а у формі Товариства з обмеже ною відпоідальнвстю «Півден ний Хрест», а.с. 20-24.

Даний договір посвідчений 04.12.1996 року приватним нотаріусо м Євпаторійського міського н отаріального округу Сокол овою Л.Н. та зареєстрований в реєстрі за № 3260.

Рішенням Виконавчого комі тету Євпаторійської міської ради від 10.12.1996 року за № 663п-р заре єстрований Статут Спільного підприємства у формі Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Південний Хрест», зат верджений загальним збором у часників Спільного підпри ємства у формі Товариства з о бмеженою відповідальністю « Південний Хрест» відповідно до протоколу № 1 від 04.12.1996 року.

Відповідно до п. 7.1. Розділу 7 С татуту, для забезпечення дія льності товариства засновни ки створили статутний фонд у розмірі 10950,00 грн., який складаєт ься з рівних внесків кожного з учасників товариства у роз мірі 3650,00 грн., що еквівалентно 33 ,3% голосів у кожного.

Згідно до п. 11.2. Розділу 11 Стат уту вищим органом управлінн я Товариством є Рада засновн иків.

Пунктом 11.3. Розділу 11 Статуту встановлено, що до виключної компетенції вищого органу у правління товариства віднес ено, зокрема, затвердження до говорів, укладених на суму, як а перевищує розмір Статутног о капіталу.

Спільне підприємство у фор мі Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Південний Х рест», відповідно до свідоцт ва про право власності на нер ухоме майно №156822 серії САА від 14.04.2006 року було власником торго во-розважального комплексу з рестораном, який знаходитьс я за адресою: АР Крим, м. Євпато рія, вул. Горького, будинок 5 -Г.

14.09.2007 року відбулися загальні збори Спільного підприємств а у формі Товариства з обмеже ною відповідальністю «Півде нний Хрест», оформлені прото колом, а.с. 27-28.

Відповідно до протоколу на зборах були присутні заснов ники: ОСОБА_1., Компанія «Censin Limited» в інтересах ОСОБА_6 в особі ОСОБА_9 та ОСОБА _2

За результатами проведени х зборів учасників Спільного підприємства у формі Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Південний Хрест», офо рмлених протоколом від 14.09.2007 ро ку, було прийнято рішення про виключення зі складу заснов ників ОСОБА_2

Приводом для виключення ОСОБА_2 з учасників товарис тва, як вказано в протоколі, бу ло те, що ОСОБА_2 системати чно не виконує або неналежни м чином виконує обов' язки у часника товариства, перешкод жає своїми діями досягненню цілей товариства.

Але, слід звернути увагу на те, що рішенням Господарсько го суду АР Крим від 12.02.2009 року у с праві № 2-5/16532-2007 за позовом ОСОБ А_2, м. Євпаторія; до відповід ачів: ОСОБА_1, ОСОБА_9, Сп ільного підприємства в формі товариства з обмеженою відп овідальністю «Південний хре ст», Державного реєстратора Виконавчого комітету Євпато рійської міської ради, ОСО БА_6, про визнання недійсним рішення - позов задоволено, ви знано недійсним рішення збор ів засновників (учасників) Сп ільного підприємства в формі товариства з обмеженою відп овідальністю «Південний хре ст» від 14.09.2007 року про виключенн я ОСОБА_2 зі складу заснов ників Спільного підприємств а в формі товариства з обмеже ною відповідальністю «Півде нний хрест» та про затвердже ння в новій редакції Статуту Спільного підприємства в фо рмі товариства з обмеженою в ідповідальністю «Південний хрест»; скасовано рішення зб орів засновників (учасників) Спільного підприємства в фо рмі товариства з обмеженою в ідповідальністю «Південний хрест»від 14 вересня 2007 року пр о виключення ОСОБА_2 зі ск ладу засновників Спільного п ідприємства в формі товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Південний хрест» та про затвердження у новій редакц ії Статуту Спільного підприє мства в формі товариства з об меженою відповідальністю «П івденний хрест»; визнано нез аконними дії Державного реєс тратора Виконавчого комітет у Євпаторійської міської рад и при реєстрації статуту у но вій редакції Спільного підпр иємства в формі товариства з обмеженою відповідальністю «Південний хрест»; зобов'яза но Державного реєстратора Ви конавчого комітету Євпаторі йської міської ради внести в єдиний державний реєстр юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про скасу вання державної реєстрації з мін в засновницькі документи Спільного підприємства в фо рмі товариства з обмеженою в ідповідальністю «Південний хрест», пов' язані з виключе нням ОСОБА_2 зі складу зас новників Спільного підприєм ства в формі товариства з обм еженою відповідальністю «Пі вденний хрест».

Постановою Севастопольськ ого апеляційного господарсь кого суду від 14.04.2009 року у справ і № 2-22/16532-2007 апеляційну скаргу Де ржавного реєстратора Викона вчого комітету Євпаторійськ ої міської ради задоволено ч астково, рішення Господарськ ого суду АР Крим від 12.02.2009 року у справі № 2-5/16532-2007 частково скасов ано. Резолютивну частину ріш ення викладено у наступній р едакції: «Позов задовольнити частково. Визнати недійсним и рішення загальних зборів з асновників (учасників) Спіль ного підприємства в формі то вариства з обмеженою відпові дальністю «Південний хрест» (код ЄДРПОУ 24505584) від 14 вересня 2007 року про виключення ОСОБА _2 зі складу засновників Спі льного підприємства в формі товариства з обмеженою відпо відальністю «Південний хрес т» (код ЄДРПОУ 24505584) та про затве рдження у новій редакції Ста туту Спільного підприємства в формі товариства з обмежен ою відповідальністю «Півден ний хрест» (код ЄДРПОУ 24505584). Зоб ов' язати державного реєстр атора Виконавчого комітету Є впаторійської міської ради в нести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців запи с про скасування державної р еєстрації змін в засновницьк і документи Спільного підпри ємства в формі товариства з о бмеженою відповідальністю « Південний хрест» (код ЄДРПОУ 24505584), пов' язані з виключенням ОСОБА_2 зі складу засновн иків Спільного підприємства в формі товариства з обмежен ою відповідальністю «Півден ний хрест» (код ЄДРПОУ 24505584). У ре шті частини позовних вимог в ідмовити».

Відповідно до протоколу № 2/ 07 загальних зборів учасників (засновників) Спільного підп риємства в формі Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Південний Хрест» від 14.09.2007 ро ку, а.с. 30-31, було прийнято рішенн я продати торгівельно - роз важальний комплекс з рестора ном, який належить Спільному підприємству в формі товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Південний хрест» та з находиться за адресою: АР Кри м, м. Євпаторія, вул. Горького, 5- Г Приватному підприємству «Д юнар» за ціною та на умовах, ви значених президентом Спільн ого підприємства в формі тов ариства з обмеженою відповід альністю «Південний хрест» Шевкоплясом С.Г.; наданий д озвіл на укладення від імені Спільного підприємства в фо рмі товариства з обмеженою в ідповідальністю «Південний хрест» президентом товарист ва Шевкоплясом С.Г. з ПП «Д юнар» договору купівлі - пр одажу торгово - розважально го комплексу з рестораном, як ий належить Спільному підпри ємству в формі товариства з о бмеженою відповідальністю « Південний хрест» та знаходит ься за адресою: АР Крим, м. Євпа торія, вул. Горького, 5-Г.

Так, при проведення загальн их зборів 14.09.2007 року, які оформл ені протоколом № 2/07 були прису тні ОСОБА_1., «Censin Limited» в інтер есах ОСОБА_6 в особі ОСОБ А_9 та ОСОБА_2

У протоколі № 2/07 від 14.09.2007 року в казано, що рішення були ухвал ені більшістю голосів. У голо суванні брали участь засновн ики Спільного підприємства в формі товариства з обмежено ю відповідальністю «Південн ий хрест», ОСОБА_1 і «Censin Limited» в інтересах ОСОБА_6 в особ і ОСОБА_9 Учасник Спільног о підприємства в формі товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Південний хрест» О СОБА_2 в голосуванні не брав участь у зв'язку з виключення м з складу засновників товар иства.

Але, суд вважає, що рішення з агального збору учасників Сп ільного підприємства в формі Товариства з обмеженою відп овідальністю «Південний Хре ст» від 14.09.2007 року в частині про дажу Приватному підприємств у «Дюнар» торгово - розважа льного комплексу з ресторано м, який знаходиться за адресо ю: АР Крим, м. Євпаторія, вул. Гор ького, 5, та уповноваження през идента Спільного підприємс тва в формі Товариства з обме женою відповідальністю «Пів денний Хрест» Шевкопляс С.Г. у класти від імені Спільного п ідприємства в формі Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «Південний Хрест» догові р купівлі - продажу - таким , що прийняте з порушенням Ста туту та норм чинного законод авства України з огляду на на ступне.

Так, відповідно до постанов и Севастопольського апеляці йного господарського суду ві д 14.04.2009 року у справі № 2-22/16532-2007, коле гією суддів було встановлено наступне.

14.09.2007 року засновник Спільног о підприємства у формі товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Південний хрест» О СОБА_6 безпосередньо у зага льних зборах участь не прийм ав.

Встановлено, що 05.07.2007 року О СОБА_6 (громадянин України) н ібито уклав з компанією GENSIN LIMIT ED договір на управління корп оративними правами учасника Спільного підприємства у фо рмі товариства з обмеженою в ідповідальністю «Південний хрест».

Вказаний договір не засвід чений належним чином.

Так у договорі вказано, що ОСОБА_6 є громадянином Укра їни, але вказане суперечить о фіційному повідомленню орга нів внутрішніх справ про те, що ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянином України не був .

Матеріали справи № 2-5/16532-2007 міс тять нотаріально засвідчену заяву з боку ОСОБА_6 про ви хід зі складу засновників.

Таким чином, на час укладенн я договору з компанією GENSIN LIMITED н а управління корпоративним и правами учасника Спільного підприємства у формі товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Південний хрест», ОС ОБА_6 юридично вийшов зі скл аду учасників товариства.

Далі Компанія GENSIN LIMITED (Сейше льські острови) уповноважила ОСОБА_9 бути дійсним пов іреним та агентом компанії і діяти в якості такого повіре ного в будь-якій частині світ у. Компанія GENSIN LIMITED має печат ку за № 035780.

Але на запит адвоката ОСО БА_10 є повідомлення, що за № 035 780 існує зовсім інша компанія , а саме BRAMA TELEKOM LIMITED (республіка Се йшельські острови).

У сукупності наданих доказ ів, судовою колегією Севасто польського апеляційного гос подарського суду було встано влено відсутність повноваже нь у компанії GENSIN LIMITED представл яти інтереси ОСОБА_6 та, у с вою чергу, про відсутність п овноважень ОСОБА_9 через компанію GENSIN LIMITED представляти фізичну особу ОСОБА_6

Таким чином, приймаючи до ув аги той факт, що Компанія GENSIN LIMITED в інтересах ОСОБА_6 в особі ОСОБА_9 не мала прав а приймати участь у зборах, а у часник ОСОБА_11 на зборах н е був присутній, рішення зага льних зборів засновників Спі льного підприємства у формі Товариства з обмеженою відп овідальністю «Південний Хре ст» про продаж торгово-розва жального комплексу з рестора ном ухвалене тільки 33,3% голосі в (учасник ОСОБА_1. володіє 33,3% голосів).

Як вказувалось вище, розмір статутного фонду Товариства складав 10950,00 грн.

Отже, для прийняття правомо чного рішення про продаж тор гово-розважальний комплекс з а 204700,00 грн. необхідне було рішен ня загальних зборів засновни ків товариства прийняте біль шістю голосів, тобто 66,6% голосі в.

Відповідно до ст. 58 Закону Ук раїни «Про господарські това риства» вищим органом товар иства з обмеженою відповід альністю є загальні збори у часників. Вони складаються з учасників товариства або пр изначених ними представникі в.

Статтею 60 Закону України «П ро господарські товариства» встановлено, що Загальні з бори учасників вважаються по вноважними, якщо на них прису тні учасники (представники учасників), що володіють у с укупності більш як 60 відсотк ами голосів.

Слід підкреслити, що пункто м 11.3. Розділу 11 Статуту встанов лено, що до виключної компете нції вищого органу управлінн я товариства віднесено, зокр ема, затвердження договорів, укладених на суму, яка переви щує розмір Статутного капіта лу.

Згідно до ч. 2 ст. 98 Цивільного кодексу України рішення заг альних зборів приймаються пр остою більшістю від числа пр исутніх учасників, якщо інш е не встановлено установчими документами або законом.

Відповідно до п. 5. ст. 98 Цивіль ного кодексу України рішення загальних зборів може бути оскаржене учасником товари ства до суду.

Крім того, слід зауважити, щ о пунктом 2.11. Рекомендації Вищ ий господарський суд від 28.12.2007 р оку № 04-5/14 «Про практику застос ування законодавства у розгл яді справ, що виникають з корп оративних відносин» встанов лено, що під час вирішення спо рів про визнання недійсними рішень загальних зборів неді йсними суду слід з'ясовувати , чи відповідає оспорюване рі шення вимогам чинного законо давства та/або компетенції о ргану, що прийняв це рішення, ч и були загальні збори правом очними, чи було дотримано виз наченого законом порядку скл икання і проведення загальни х зборів. Зокрема, підставами недійсності рішень загальни х зборів є такі: рішення загал ьних зборів не відповідає но рмам чинного законодавства; рішення прийнято неправомоч ними загальними зборами або правомочність загальних збо рів встановити неможливо; рі шення з питання, яке відповід но до закону вирішується біл ьшістю у 3/4 голосів присутніх на загальних зборах акціонер ів, було прийнято простою біл ьшістю голосів; рішення прий нято з питання, не включеного до порядку денного загальни х зборів; рішення з питань змі ни розміру статутного капіта лу акціонерних товариств при йнято з порушенням обов'язку з надання акціонерам у встан овленому законом порядку інф ормації, передбаченої статте ю 40 Закону України «Про господ арські товариства», або акці онерам було надано недостові рну чи неповну інформацію; рі шення прийнято загальними зб орами акціонерів, під час скл икання і проведення яких не б уло дотримано вимог законода вства або статуту акціонерно го товариства, якщо це призве ло до істотного порушення пр ав позивача; відсутність про токолу загальних зборів, під писаного відповідно до части ни дев'ятої статі 41 Закону Укр аїни «Про господарські товар иства» головою і секретарем зборів.

Отже, суд дійшов висновку пр о те, що рішення загального зб ору учасників Спільного підп риємства в формі Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Південний Хрест» від 14.09.2007 ро ку щодо продажу торгово - ро зважального комплексу з рест ораном та надання повноважен ь президента укласти даний д оговір прийнято неправомочн ими загальними зборами.

15.09.2007 року між Спільного підп риємства в формі Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Південний Хрест» (продаве ць) та ПП «Дюнар» (покупець) бу в укладений договір купівлі - продажу нерухомого майна, відповідно до п. 1 якого прода вець передав у власність пок упця торгово - розважальний комплекс з рестораном, який з находиться за адресою: АР Кри м, м. Євпаторія, вул. Горького, 5- Г, загальною площею 1245,8 кв.м.

Так, правовою підставою для продажу Спільним підприємст вом в формі Товариства з обме женою відповідальністю «Пів денний Хрест» належного йому на праві приватної власност і торгово - розважального ком плексу з рестораном, було ріш ення загальних зборів учасни ків Товариства від 14.09.2007 року, о формлене протоколом № 2/07 від 14. 09.2007 року.

Враховуючи, що рішення зага льних зборів учасників Товар иства від 14.09.2007, оформлене прото колом № 2/07 від 14.09.2007 року, є недійс ним у зв'язку з ухваленням ріш ення 33,3 % голосів, тобто, неправ омочними зборами, у Спільног о підприємства в формі Товар иства з обмеженою відповідал ьністю «Південний Хрест», на момент укладення договору к упівлі-продажу були відсутні правові підстави продажу, та відповідно, відсутні обґрун товані підстави для укладенн я договору купівлі-продажу т оргово - розважального компл ексу з рестораном.

Статтею 203 Цивільного кодек су України встановлено, що зм іст правочину не може супере чити цьому Кодексу, іншим акт ам цивільного законодавств а, а також моральним засад ам суспільства.

Особа, яка вчиняє правочин , повинна мати необхідний обс яг цивільної дієздатності.

Отже, при укладенні спірног о договору, продавець не мав н еобхідного обсягу дієздатно сті для укладення угоди на су му, яка перевищує розмір стат утного капіталу, відповідно до п. 11.3. Розділу 11 Статуту Товар иства.

Статтею 215 Цивільного кодек су України встановлено, що пі дставою недійсності правочи ну є недодержання в момент в чинення правочину стороною (сторонами) вимог, які встано влені частинами першою - трет ьою, п'ятою та шостою статті 203 цього Кодексу.

Якщо недійсність правочи ну прямо не встановлена зако ном, але одна із сторін або інш а заінтересована особа запе речує його дійсність на підс тавах, встановлених законом , такий правочин може бути виз наний судом недійсним (оспор юваний правочин).

Згідно до приписів ст. 15 Циві льного кодексу України кожна особа має право на захист св ого цивільного права у разі й ого порушення, невизнання аб о оспорювання.

Кожна особа має право на зах ист свого інтересу, який не суперечить загальним засада м цивільного законодавства.

Статтею 16 Цивільного кодекс у України встановлено, що кож на особа має право звернутис я до суду за захистом свого ос обистого немайнового або май нового права та інтересу.

Способами захисту цивільн их прав та інтересів можуть б ути, зокрема, визнання правоч ину недійсним.

Таким чином, суд вважає позо вні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задово ленню у повному обсязі.

Згідно ст. 44, 49 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни оплата держмита та інфо рмаційно-технічного забезпе чення судового процесу підля гає покладанню на відповіда ча.

В судовому засіданні були о голошені вступна та резолюти вна частини рішення згідно с татті 85 Господарського проце суального кодексу України.

Повний текст рішення склад ений та підписаний відповідн о до вимог статті 84 Господарсь кого процесуального кодексу України 25 серпня 2009 року.

На підставі викладеного, ке руючись 82-84, 85 Господарського п роцесуального Кодексу Украї ни, суд

вирішив:

1. Позов задовольнити.

2. Визнати недійсним рі шення загального збору учасн иків Спільного підприємства в формі Товариства з обмежен ою відповідальністю «Півден ний Хрест» (97400, м. Євпаторія, в ул. Некрасова, 43, кв. 102, ЄДРПОУ 2 4505584) від 14.09.2007 року в частині прод ажу Приватному підприємству «Дюнар» (01000, м. Київ, Деснянсь кий район, вул. Радунська, 38, кв. 78, ЄДРПОУ 16461938) торгово - розв ажального комплексу з рестор аном, який знаходиться за адр есою: АР Крим, м. Євпаторія, вул . Горького, 5, та уповноваження президента Спільного підпр иємства в формі Товариства з обмеженою відповідальністю «Південний Хрест» Шевкопляс С.Г. укласти від імені Спільно го підприємства в формі Това риства з обмеженою відповіда льністю «Південний Хрест» до говір купівлі - продажу.

3. Визнати недійсним до говір купівлі - продажу нер ухомого майна від 15.09.2007 року, ук ладений між Спільним підприє мством в формі Товариства з о бмеженою відповідальністю « Південний Хрест» (97400, м. Євпат орія, вул. Некрасова, 43, кв. 102, Є ДРПОУ 24505584) та Приватним підпри ємством «Дюнар» про передачу у власність Приватного підп риємства «Дюнар» (01000, м. Київ , Деснянський район, вул. Радун ська, 38, кв. 78, ЄДРПОУ 16461938) торгов о - розважального комплексу з рестораном, який знаходить ся за адресою: АР Крим. м. Євпат орія, вул. Горького, будинок 5-Г , загальною площею 1245,8 кв.м., який складається з: літери «Е, Е2, Е3» загальною площею 1245,8 кв.м.; наві с літера «Ж1» площею 1068,8 кв.м.; на віс літера «Ж4» площею забудо ви 72 кв.м.; навіс літера «Ж3» пло щею забудови 34 кв.м., зареєстро ваний в реєстрі за № 9415 та нотар іально посвідчений нотаріус ом Київського нотаріального округа Тесленко Ю.П.

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Крим Ловягіна Ю.Ю.

Дата ухвалення рішення14.08.2009
Оприлюднено23.06.2010
Номер документу5326973
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним ріш ення загальних зборів учасни ків та визнання недійсним до говору купівлі - продажу

Судовий реєстр по справі —3566-2009

Рішення від 14.08.2009

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Калініченко А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні