Ухвала
від 04.11.2015 по справі 907/491/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"04" листопада 2015 р. Справа № 907/491/15

за позовом прокурора міста Ужгорода, м. Ужгород

до відповідача 1 Ужгородської міської ради, м. Ужгород

до відповідача 2 товариства з обмеженою відповідальністю „МІК", с. Нижнє Солотвино, Ужгородський район

за участі третьої особи, яка

не заявляє самостійних вимог

на предмет спору на стороні

відповідача 2 Закарпатської обласної федерації з тенісу, м. Ужгород

громадянина ОСОБА_1, м.Київ

про визнання недійсним та скасування рішення, визнання недійсним договору купівлі - продажу земельної

Колегія суддів у складі: головуючого судді - Васьковського О.В., суддів - Мокану В.В., Якимчук Л.М.

Представники:

прокурор - Ярош Р.І. - прокурор відділу прокуратури Закарпатської області

від відповідача 1 - Мінєєва І.І. (дов. №03-17/355 від 30.12.14)

від відповідача 2 - не з'явився

від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні

відповідача 2 (Закарпатська обласна федерація з тенісу) - Алексій В.М. - Президент Закарпатської обласної федерації з тенісу, Гулянич І.М. - виконавчий директор, Пильник С.Ю. (дов. №315 від 05.06.15), Шуфрич І.М.- заступник голови Федерації

від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні

відповідача 2 (гр. ОСОБА_1) - ОСОБА_2.(дов. від 18.09.15)

від Закарпатської обласної ради ФСТ "України" - Кушнірчук В.П. - голова, керівник

від Управління Держземагентства в Ужгородському районі Закарпатської області - не з'явився

СУТЬ СПОРУ: про визнання недійсним рішення 4 сесії 5 скликання Ужгородської міської ради від 15.03.2007 року №260 "Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу"; визнання недійсним договору купівлі - продажу земельної ділянки за кадастровим номером НОМЕР_1 від 16.07.2009 року укладений між Ужгородською міською радою від імені якої діяв начальник управління майном міста Галас Т.Ю. та товариством з обмеженою відповідальністю „МІК" (з урахуванням заяви про зменшення позовних вимог від 22.10.15).

02.11.15 прокурор подав до суду клопотання №05/2-2344-15 про витребування з Ужгородської міської ради документації, на підставі якої 4 сесією 5 скликання Ужгородської міської ради було прийнято рішення від 15.03.2007 року №260 "Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу", в порядку ст.38 Господарського процесуального кодексу України.

03.11.15 прокурором на виконання вимог ухвали суду від 29.10.15 подано відзив щодо поданих Управлінням Держземагентства в Ужгородському районі Закарпатської області пояснень від 29.10.15. У вказаному відзиві прокурор вказує, що позиція Управління Держземагентства в Ужгородському районі Закарпатської області суперечить діючому станом на 21.06.2000 року законодавству, документам і матеріалам, наявним у матеріалах господарської справи.

Станом на день судового засідання прокурором подано письмові обґрунтування щодо клопотання третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 2 (гр. ОСОБА_1) про застосування строків позовної давності, в яких заперечує проти вказаного клопотання та вважає, що прокурором при зверненні до суду з позовом у даній справі строк позовної давності не пропущено, у зв'язку з чим просить суд залишити вказане клопотання без задоволення.

Відповідач 2 участь уповноваженого представника у судовому засіданні не забезпечив.

Присутні у судовому засіданні уповноважені представники третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 2 (Закарпатська обласна федерація з тенісу) усно підтримали клопотання прокурора про витребування доказів.

Розглянувши у судовому засіданні клопотання прокурора про витребування доказів колегією суддів встановлено наступне.

Клопотання прокурора про витребування доказів з Ужгородської міської ради вмотивоване тим, що для повного і всебічного розгляду справи, прийняття обґрунтованого рішення необхідно витребувати документацію, на підставі якої 4 сесією 5 скликання Ужгородської міської ради було прийнято рішення від 15.03.2007 року №260 "Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу". Вказана документація повинна містити відомості про категорію та цільове призначення спірної земельної ділянки до її відчуження відповідачу 2, що надасть змогу підтвердити доводи прокурора щодо зміни її цільового призначення.

Відсутність відомостей щодо категорії та цільового призначення спірної земельної ділянки до моменту відчуження її відповідачу 2 та документації на підставі якої було прийнято спірне рішення, перешкоджає розгляду справи по суті.

Отже, колегія суддів дійшла висновку, що подане клопотання прокурора про витребування доказів з Ужгородської міської ради, в порядку ст.38 Господарського процесуального кодексу України належить задовольнити повністю.

Відповідно до ст.38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів.

Колегія суддів у порядку ст.65 Господарського процесуального кодексу України вважає за необхідне витребувати у відповідача 1 та Управління Держземагентства в Ужгородському районі Закарпатської області та подати господарському суду землевпорядну документацію, на підставі якої видано Державний акт на право постійного користування землею серії ІІ-ЗК №001069, зареєстрований в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею №310 від 16.01.2001 року щодо земельної ділянки, яка знаходиться за адресою: вул.Електрозаводська,2, м.Ужгород; землевпорядну документацію, на підставі якої видано Державний акт на право власності на земельну ділянку - кадастровий номер НОМЕР_1 від 01.10.2007 року серія НОМЕР_2; документацію з моменту формування земельної ділянки, на підставі якої внесено відомості до Державного земельного кадастру України щодо земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_1 та до статистичної форми звітності №6-зем «Звіт про наявність земель та розподіл їх за власниками землі, землекористувачами, угіддями та видами економічної діяльності».

Управління Держземагентства в Ужгородському районі Закарпатської області на вимогу ухвали суду від 29.10.15 уповноважену та компетентну посадову особу для дачі пояснень щодо обставин викладених в справі не направило.

У зв'язку з цим, колегія суддів вважає за необхідне у порядку ст.30 Господарського процесуального кодексу України викликати уповноважену та компетентну посадову особу Управління Держземагентства в Ужгородському районі Закарпатської області для дачі додаткових обґрунтувань по суті справи та уточнення поданих пояснень.

У зв'язку з наведеним та забезпеченням сторонам прав, наданих ст. 22 Господарського процесуального кодексу України, з метою всебічного, повного й об'єктивного вирішення спору, колегія суддів задовольняє клопотання прокурора про витребування доказів та відкладає розгляд клопотання відповідача 1 та третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 2 (гр. ОСОБА_1) про застосування строків позовної давності, клопотання прокурора про застосування заходів до забезпечення позову та розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 4 6 , 22, 27, 29, 30, 38, 65, 66, 67, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, судова колегія

УХВАЛИЛА:

клопотання прокурора про витребування доказів з Ужгородської міської ради задоволити повністю.

Розгляд клопотання відповідача 1 та третьої особи , яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 2 (гр. ОСОБА_1) про застосування строків позовної давності, клопотання прокурора про застосування заходів до забезпечення позову та розгляд справи відкласти.

Наступне засідання призначити на "23" листопада 2015 р. о 14:30 год., що відбудеться у приміщенні господарського суду Закарпатської області за адресою: 88000, м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а, к. 305.

Зобов'язати прокурора подати господарському суду письмові обґрунтування щодо клопотання про застосування заходів до забезпечення позову відповідно до ст. 66, 67 ГПК України.

Зобов'язати відповідача 1 подати господарському суду землевпорядну документацію, на підставі якої видано Державний акт на право постійного користування землею серії ІІ-ЗК №001069, зареєстрований в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею №310 від 16.01.2001 року щодо земельної ділянки, яка знаходиться за адресою: вул.Електрозаводська,2, м.Ужгород; землевпорядну документацію, на підставі якої 4 сесією 5 скликання Ужгородської міської ради було прийнято рішення від 15.03.2007 року №260 "Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу"; землевпорядну документацію, на підставі якої видано Державний акт на право власності на земельну ділянку - кадастровий номер НОМЕР_1 від 01.10.2007 року серія НОМЕР_2; документацію з моменту формування земельної ділянки, на підставі якої внесено відомості до Державного земельного кадастру України щодо земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_1 та до статистичної форми звітності №6-зем «Звіт про наявність земель та розподіл їх за власниками землі, землекористувачами, угіддями та видами економічної діяльності».

Зобов'язати Управління Держземагентства в Ужгородському районі Закарпатської області подати господарському суду землевпорядну документацію, на підставі якої видано Державний акт на право постійного користування землею серії ІІ-ЗК №001069, зареєстрований в Книзі записів державних актів на право постійного користування землею №310 від 16.01.2001 року щодо земельної ділянки, яка знаходиться за адресою: вул.Електрозаводська,2, м.Ужгород; землевпорядну документацію, на підставі якої 4 сесією 5 скликання Ужгородської міської ради було прийнято рішення від 15.03.2007 року №260 "Про приватизацію земельної ділянки несільськогосподарського призначення шляхом викупу"; землевпорядну документацію, на підставі якої видано Державний акт на право власності на земельну ділянку - кадастровий номер НОМЕР_1 від 01.10.2007 року серія НОМЕР_2; землевпорядну документацію з моменту формування земельної ділянки, на підставі якої внесено відомості до Державного земельного кадастру України щодо земельної ділянки кадастровий номер НОМЕР_1 та до статистичної форми звітності №6-зем «Звіт про наявність земель та розподіл їх за власниками землі, землекористувачами, угіддями та видами економічної діяльності».

Уповноважити прокурора одержати витребувані даною ухвалою докази та документи з описом витребуваних документів.

Зобов'язати Управління Держземагентства в Ужгородському районі Закарпатської області направити в судове засідання уповноважену та компетентну посадову особу для дачі пояснень щодо обставин викладених в справі

Явку прокурора, представників сторін, третіх сторін та уповноваженої посадової особи Управління Держземагентства в Ужгородському районі Закарпатської області у судове засідання визнати ОБОВ'ЯЗКОВОЮ.

Головуючий суддя Васьковський О.В.

Суддя Мокану В.В.

Суддя Якимчук Л.М.

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення04.11.2015
Оприлюднено12.11.2015
Номер документу53273215
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/491/15

Ухвала від 21.12.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Костів Т.С.

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 04.11.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 04.09.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 29.07.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 22.07.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

Ухвала від 02.07.2015

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Васьковський О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні