Постанова
від 24.09.2009 по справі б24/371-09     
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.09.09 р. Справа № Б24/371-09

Суддя господарського суд у Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового за сідання Потапенко А.О.

за участю представників ст орін:

від кредитора - ОСОБА_1 , фізична особа-підприємець

від боржника - не з'явив ся

розглянувши справу

за заявою Фізичної особ и - підприємця ОСОБА_1 м. Дні пропетровськ

до боржника Товариств а з обмеженою відповідальн істю " Тантарій " м. Дніпропетр овськ ( 49000,

м. Дніпропетровськ, вул. Шев ченко, б.59 ) (ідентифікаційний код 32868127)

про визнання банкрутом

встановив:

Провадження у справі п ро банкрутство Товариства з обмеженою відповідальні стю "Тантарій", м . Дніпропетровськ порушено 18.0 9.09 року за заявою кредитора ві дповідно до процедури, перед баченої статтею 52 Закону Укра їни "Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом" (далі - З акон).

Підставою для зверне ння до суду із заявою про пору шення провадження у справі в казано те, що боржник має пере д кредитором безспірну забор гованість у розмірі 14 000,00грн, як а не сплачена. За даними креди тора боржник за юридичною ад ресою не знаходиться.

Представник боржника у судове засідання не з' яви вся, відзиву на заяву та витре буваних документів не подав.

Вивчивши матеріали справ и, господарський суд встанов ив наступне.

Згідно зі ст.52 Закону у разі , якщо громадянин-підприємец ь-боржник або керівні органи боржника-юридичної особи ві дсутні за її місцезнаходженн ям, або у разі ненадання боржн иком протягом року до органі в державної податкової служб и згідно із законодавством п одаткових декларацій, докуме нтів бухгалтерської звітнос ті, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсут ність підприємницької діяль ності боржника, заява про пор ушення справи про банкрутств о відсутнього боржника може бути подана кредитором незал ежно від його вимог до боржни ка та строку виконання зобов ' язань.

Господарський суд у двотиж невий строк з дня винесення у хвали про порушення провадже ння у справі про банкрутство відсутнього боржника виноси ть постанову про визнання ві дсутнього боржника банкруто м, відкриває ліквідаційну пр оцедуру і призначає ліквідат ором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Заборгованість боржника п еред кредитором підтверджує ться матеріалами справи, док азів її погашення боржником не надано.

В підтвердження відсутнос ті керівних органів боржника - юридичної особи за місцезн аходженням кредитором подан а довідка з Єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 684289 станом на 09.09.09р..

Свою згоду на призначення л іквідатором у даній справі н адав ініціюючий кредитор, як у суд вважає за можливе задов ольнити.

Враховуючи викладене, госп одарський суд прийшов до вис новку про необхідність визна ння боржника банкрутом, відк риття ліквідаційної процеду ри строком на 1 рік, призначенн я ліквідатором ініціюючого к редитора - Фізичну особу - підп риємця ОСОБА_1, м . Дніпропетровськ.

З метою виявлення кредитор ів, перевірки наявності грош ових коштів на всіх рахунках , відкритих банкрутом, у банкі вських установах, слід зобов ' язати Державну податкову і нспекцію у Бабушкінському ра йоні м.Дніпропетровська у ст рок до 26.10.09 р. надати господарсь кому суду та ліквідатору дан і про рахунки, відкриті банкр утом, та наявність податково го боргу.

Ліквідатора слід зобов' я зати:

- письмово повідомити про визнання відсутнього боржни ка банкрутом господарським с удом всіх відомих йому кре диторів відсутнього боржник а, які в місячний строк з дня о держання повідомлення мож уть направити ліквідатору за яви з вимогами до банкрута;

- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та поверн ення майна банкрута, що зн аходиться у третіх осіб;

- у випадку виявлення майна , його реалізацію та задоволе ння вимог кредиторів провест и з дотриманням положень ст.с т. 26-31 Закону.

Після завершення заходів ліквідаційної процедури лі квідатор має подати на затве рдження до господарського су ду звіт ліквідатора та лікві даційний баланс.

Виходячи із положень статт і 11-1 Закону України “Про держа вну податкову службу в Украї ні” копію цієї постанови нап равити до органу державної п одаткової служби за місцезна ходженням банкрута для розгл яду питання щодо проведення позапланової перевірки сво єчасності, достовірності, по вноти нарахування та сплати податків та зборів (обов' яз кових платежів). Матеріали за результатами перевірки напр авити для долучення до справ и про банкрутство.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом”, гос подарський суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Товариств о з обмеженою відповідальн істю " Тантарій " м. Дніпропетр овськ ( 49000,м. Дніпро петровськ, вул. Шевченко, б.59 ) (ідентифікаційний код 32868127) - банкрутом.

Відкрити ліквідаційн у процедуру у справі строком на 1 рік, до 24.09.10р..

Ліквідатором Тов ариства з обмеженою відпов ідальністю " Тантарій " м. Дніп ропетровськ призначити ініціюючого кредитора - Ф ізичну особу - підприємця О СОБА_1, м. Дніпропетро вськ (49000, АДРЕСА_1, іденти фікаційний номер НОМЕР_1).

З метою виявлення креди торів, перевірки наявності г рошових коштів на всіх рахун ках, відкритих банкрутом, у ба нківських установах, слід зо бов' язати Державну подат кову інспекцію у Бабушкінськ ому районі м.Дніпропетровськ а у строк до 26.10.09 р. надати го сподарському суду та ліквіда тору дані про рахунки, відкри ті банкрутом, та наявність по даткового боргу.

Зобов' язати ліквіда тора:

- письмово повідомити п ро визнання відсутнього борж ника банкрутом господарськи м судом всіх відомих йому к редиторів банкрута, які в міс ячний строк з дня одержання п овідомлення можуть направит и ліквідатору заяви з вимога ми до банкрута;

- вжити заходів, спрямовани х на пошук, виявлення та повер нення майна банкрута, що знах одиться у третіх осіб;

- у випадку виявлення майна, його реалізацію та задоволе ння вимог кредиторів провест и з дотриманням положень ст.с т. 26-31 Закону;

- після завершення заходів л іквідаційної процедури пода ти на затвердження в строк до 24.09.10р. до господарського суду звіт ліквідатора та лік відаційний баланс.

Копію цієї постанови нап равити до органу державної п одаткової служби за місцезна ходженням банкрута для розгл яду питання щодо проведення позапланової перевірки сво єчасності, достовірності, по вноти нарахування та сплати податків та зборів (обов' яз кових платежів). Матеріали за результатами перевірки напр авити для долучення до справ и про банкрутство.

Суддя Л.М. Калиничен ко

Дата ухвалення рішення24.09.2009
Оприлюднено24.06.2010
Номер документу5329445
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б24/371-09     

Ухвала від 18.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Постанова від 24.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні