Постанова
від 04.10.2011 по справі 8092/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія< >

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

"04" жовтня 2011 р. Справа № 2а-8092/11/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді - Мельникова Р.В.,

за участю: секретаря судового засідання - Міщенко А.П.,

представника позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовом Красноградської міжрайонної державної податкової інспекції Харківської області до товариства з обмеженою відповідальністю "Сетка Днепр", третя особа - державний реєстратор юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців Зачепилівської районної державної адміністрації Харківської області, про скасування державної реєстрації змін до установчих документів, -

В С Т А Н О В И В:

Красноградська міжрайонна державна податкова інспекція Харківської області (далі - позивач або Красноградська МДПІ) звернулась до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Сетка Днепр" (дал - відповідач або ТОВ "Сетка Днепр"), третя особа - державний реєстратор юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців Зачепилівської районної державної адміністрації Харківської області, в якому просить суд скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів товариства з обмеженою відповідальністю "Сетка Днепр" (код ЄДРПОУ 32464743) щодо внесення даних до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію даного підприємства на громадянина ОСОБА_2.

В обґрунтування позовних вимог Красноградська МДПІ повідомила наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю «СЕТКА ДНЕПР» 11.10.2003 року було зареєстровано Зачепилівською районною державною адміністрацією Харківської області за юридичною адресою: 64408, Харківська обл., Зачепилівський р-н, с.Кочетівка,вул. Харківська, 62, про що свідчить відповідний запис у довідці з Єдиного державного реєстру від 29.03.11 №01-16/1197.

Підприємством були внесені зміни до установчих документів, а саме було здійснено перереєстрацію підприємства на громадянина ОСОБА_3, про що було внесено відповідний запис державним реєстратором в Єдиному державному реєстру від 25.11.2009 року за номером 1457170011000057.

Позивач повідомив, що відповідно до рішення від 19.10.2009 року частку в розмірі 100% статутного капіталу ТОВ "Сетка Днепр" передано громадяну ОСОБА_2, тому всі установчі документи були перереєстровані на дану особу. Але громадянин ОСОБА_2 надав пояснення, що ніякого відношення до діяльності даного підприємства не має, а також пояснив, що паспорт він загубив, що перед цим давав паспорт знайомому, який обіцяв працевлаштувати ОСОБА_2 на роботу, той паспорт так йому і не повернув і він його жодного разу більше не бачив.

Позивач вважає, що державна реєстрація змін до установчих документів не відповідає фактичним обставинам, а саме: зареєстровані на особу, яка не має жодного відношення до діяльності дані підприємства, на загублений паспорт, за зазначеною адресою офіс підприємства не розташований, щоденне керування діяльністю відповідача не здійснюється, керівництво підприємства за цією адресою не знаходиться, що є підставою для скасування державної реєстрації таких змін у судовому порядку.

У судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги у повному обсязі та просив їх задовольнити.

Відповідач належним чином повідомлявся про час, дату та місце розгляду справи за адресою, вказаною у Спеціальному витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (а.с.42-44), проте до суду повернувся конверт із судовими документами з поміткою "за зазначеною адресою не знаходиться".

Відповідно до ч.11 ст.35 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Від третьої особи - державного реєстратора юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців Зачепилівської районної державної адміністрації Харківської області до суду надійшов лист (а.с.32), у якому третя особа просить розглядати справу без її участі.

Враховуючи зазначене, суд вважає можливим розглянути справу за відсутності представника відповідача та третьої особи.

Суд, заслухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, оцінивши докази у їх сукупності, встановив наступне.

Згідно зі Спеціальним витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (а.с.42-44), відповідач - ТОВ "Сетка Днепр" - зареєстрований як юридична особа 11.10.2003.

26.11.2009 до Красноградської МДПІ надійшли відомості із ЄДР щодо ТОВ "Сетка Днепр" (а.с.48-49) про внесення до ЄДР 25.11.2009 запису №14571070011000057 щодо зміни керівника юридичної особи на ОСОБА_3.

Відповідно до рішення учасників ТОВ "Сетка Днепр", посвідченого нотаріусом 19.10.2009 та зареєстрованого в реєстрі за №3114, (а.с.17) ОСОБА_4 та ОСОБА_5 вирішили передати належну їм як учасникам частку в розмірі 100% статутного капіталу ТОВ "Сетка Днепр" громадянину України ОСОБА_3; статут викласти в новій редакції.

Із наданих до суду копій Статутів ТОВ "Сетка Днепр", зареєстрованих Зачепилівською районною державною адміністрацією Харківської області 11.10.2003 (а.с.51-64) та 25.11.2009 (а.с.72-84), вбачається зміна керівника ТОВ "Сетка Днепр" на ОСОБА_3.

Згідно з копією пояснень ОСОБА_3 від 14.05.2010 (а.с.40-41), ОСОБА_3 не є ні директором, ні засновником ТОВ "Сетка Днепр", взагалі ніякого відношення до цього підприємства не має. ОСОБА_3 повідомив, що паспорт дав своєму знайомому на ім'я Ігор, який обіцяв влаштувати ОСОБА_3 на роботу. Однак, паспорт власникові повернуто не було. Також ОСОБА_3 пояснив, що жодних наказів, актів приймання-передачі та інших документів ТОВ "Сетка Днепр" він не підписував, не визнає дійсним статут, статутні та інші документи ТОВ "Сетка Днепр".

Відповідно до п.67.2 ст.67 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів.

Частиною 1 ст.82 Господарського кодексу України передбачено, що установчим документом товариства з обмеженою відповідальністю є статут.

З положень ч.2 ст.19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» вбачається, що державній реєстрації підлягають зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, пов'язані із зміною керівника або осіб, що обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори.

Враховуючи встановлені у судовому засіданні обставини та наведені положення нормативно-правових актів, оскільки ОСОБА_3 фактично ніколи не був керівником та не має жодного відношення до ТОВ "Сетка Днепр", суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст.2, 11, 71, 86, 159-163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Красноградської міжрайонної державної податкової інспекції Харківської області до товариства з обмеженою відповідальністю "Сетка Днепр", третя особа - державний реєстратор юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців Зачепилівської районної державної адміністрації Харківської області, про скасування державної реєстрації змін до установчих документів - задовольнити у повному обсязі.

Скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів товариства з обмеженою відповідальністю "Сетка Днепр" (код ЄДРПОУ 32464743; вул.Харківська,62, с.Кочетівка, Зачепилівський район, Харківська область,64408) щодо внесення даних до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про перереєстрацію даного підприємства на громадянина ОСОБА_2.

Копію постанови, після набрання нею законної сили, надіслати державному реєстратору юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців Зачепилівської районної державної адміністрації Харківської області.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

У повному обсязі постанову складено 11 жовтня 2011 року.

Суддя (підпис)< > ОСОБА_6

З оригіналом згідно. Оригінал постанови знаходиться в матеріалах справи.< >

Суддя< > ОСОБА_6< >

Дата ухвалення рішення04.10.2011
Оприлюднено13.11.2015
Номер документу53324202
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —8092/11/2070

Постанова від 04.10.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 28.09.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 30.06.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні