Ухвала
від 26.10.2015 по справі 753/20084/15-к
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/20084/15-к

провадження № 1-кс/753/3365/15

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"26" жовтня 2015 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання начальника другого відділу КР СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві майора податкової міліції ОСОБА_2 , про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню №32015100020000090 від 25.05.2015 року, за ознаками складу злочину передбаченого ч. 5 ст. 27, ч.3 ст.212, ч.2 ст. 205 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Начальник другого відділу КР СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором прокуратури Дарницького району м. Києва ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за матеріалами досудового розслідування №32015100020000090 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.05.2015р., за ознаками складу злочину передбаченого ч. 5 ст. 27, ч.3 ст.212, ч.2 ст.205 КК України.

Розгляд клопотання здійснювався без виклику особи у володіння якої знаходяться речі та документи, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує загроза зміни чи знищення вказаних документів.

Статтею 159 КПК України передбачено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Частиною 1 статті 160 КПК України встановлено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до статті 62 Закону України «Про банки та банківську діяльність» інформація щодо юридичних або фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду.

Як вбачається з матеріалів клопотання встановлено, що на території м. Києва в період 2012 року по теперішній час функціонує «конвертаційний центр», функціонування якого забезпечується групою осіб: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та інші невстановленими особами, які за попередньою змовою з службовими особами підприємств імпортерів, а саме: ПП " ОСОБА_6 " ( код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ); ПП " ОСОБА_7 " (код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 ), ПП " ОСОБА_8 " (код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 ), ПП " ОСОБА_9 " (код ЄДРПОУ: НОМЕР_4 ), ПП " ОСОБА_10 " (код ЄДРПОУ: НОМЕР_5 ), ПП " ОСОБА_11 " (код ЄДРПОУ: НОМЕР_6 ), ПП " ОСОБА_12 " (код ЄДРПОУ: НОМЕР_7 ), ПП « ОСОБА_13 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_9 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код ЄДРПОУ: НОМЕР_10 ), які здійснюють завезення та подальше митне оформлення ТМЦ (продуктів харчування) на територію України створили незаконний механізм діяльності, який діє наступним чином, а саме: шляхом маніпулюванням податковим кредитом та відображенням мнимих договорів поставки вказаної продукції в адресу: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " ( код НОМЕР_12 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " (код НОМЕР_13 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 " (код НОМЕР_14 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 "(код НОМЕР_15 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код НОМЕР_16 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код НОМЕР_17 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 "(код НОМЕР_18 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код НОМЕР_19 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код НОМЕР_20 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код НОМЕР_21 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код НОМЕР_22 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код НОМЕР_23 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_16 " (код НОМЕР_24 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_17 " (код НОМЕР_25 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_18 " ( код НОМЕР_26 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_19 " (код НОМЕР_27 ) підприємствам - фіктивного податкового кредиту, який у подальшому використовується зазначеними підприємствами (підконтрольних ОСОБА_4 та ОСОБА_5 та іншим) для надання можливості живому сектору економіки ухилятися від сплати податків.

Так відповідно до інформаційної бази ДФС України встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_26 ) належать рахунки відкритті в ПУАТ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код МФО НОМЕР_28 ), а саме: № НОМЕР_29 (українська гривня).

Дослідивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає клопотання частково обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що слідчим та прокурором у клопотанні доведено наявність достатніх підстав для отримання вказаної інформації, оскільки згадана інформація як сама по собі так і у сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження буде мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, крім того суду доведено, те, що витребовувані відомості можуть бути використані як докази, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Керуючись ст.ст. 159, 161-164 КПК України,-

УХВАЛИВ:

Клопотання начальника другого відділу КР СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 задовольнити частково.

Зобов`язати службових осіб ПУАТ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (МФО НОМЕР_28 ) надати начальнику 2-го відділу СУ ФР ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 або оперативним співробітникам ОУ ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 тимчасовий доступ до речей та документів, які містять банківську таємницюта провести виїмку в ПУАТ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (МФО НОМЕР_28 ), з метою вилучення завірених належним чином копій документів, які свідчать про відкриття, функціонування та про рух коштів по рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_26 ), а саме: № НОМЕР_29 (українська гривня) відкриті в ПУАТ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (МФО НОМЕР_28 ) за період з 07.04.15 р. по дату оголошення ухвали суду, а саме:

-Відомостей на паперових та електронних носіях про рух коштів з розшифровкою без скорочень контрагентів, їх статистичних кодів, в тому числі реквізитів їх рахунків (номер рахунку, МФО банківської установи) призначенням платежу, датою та часом здійснення платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, сумою платежу, з зазначенням суми податку на додану вартість - окремо, а також із зазначенням вхідного та вихідного залишків коштів на рахунках на початок і кінець кожного дня, відомостей щодо документів, на підставі яких здійснені такі платежі, номерів референсів кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції) по вищевказаним рахункам за період з 07.04.15. по дату оголошення ухвали суду.

-Інформації, що міститься в справі з юридичного оформлення вищевказаних рахунків, а саме документів передбачених «Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах», затвердженою Постановою Правління Національного банку України від 12 листопада 2003 року №492, які були надані на відкриття рахунків, додавалися до справ під час функціонування вказаних рахунків, та інших документів, що знаходяться у вказаних справах з юридичного оформлення рахунків.

-Первинних документів, що свідчать про зарахування на вищевказані банківські рахунки та зняття з них грошових коштів (платіжні доручення, заяви на видачу готівки, чеки та інші документи, якими оформлювалось отримання готівкових коштів) за період з 07.04.14. по дату оголошення ухвали суду.

-Договорів на отримання кредиту або відкриття кредитних ліній та матеріалів кредитних справ про надання та обслуговування кредитів.

-Документів щодо придбання та реалізації векселів, укладання угод доміциляції, документів на виконання вказаних угод.

-Надати інформацію про пластикові (розрахункові) картки прив`язані до вищевказаних рахунків із зазначення номерів карток, договорів на їх використання та інших документів, які містять відомості про осіб які мають право користування та які використовували пластикові (розрахункові) картки, а також надати відеозаписи під час здійснення операцій зі зняття готівкових коштів з банкоматів та кас відділень;

-Надати ІР-адреси з яких здійснюється з`єднання користувача під час проведення електронних операцій (платежів) з банківською установою;

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.10.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу53347342
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню №32015100020000090 від 25.05.2015 року, за ознаками складу злочину передбаченого ч. 5 ст. 27, ч.3 ст.212, ч.2 ст. 205 КК України

Судовий реєстр по справі —753/20084/15-к

Ухвала від 26.10.2015

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Домарєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні