Постанова
від 11.11.2015 по справі 808/7011/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 листопада 2015 року 10:00 Справа № 808/7011/15 м.Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Бойченко Ю.П., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом          Мелітопольської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області

до           Приватного підприємства «КПРОЕКТ»

про                    припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

10 вересня 2015 року Мелітопольська об'єднана Державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Запорізькій області звернулась до Запорізького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Приватного підприємства «КПРОЕКТ», в якій просить суд припинити юридичну особу відповідача.

Ухвалою суду від 11 вересня 2015 року відкрито скорочене провадження у справі.

Зазначена ухвала направлена на адресу відповідача, проте, 22.10.2015 повернута на адресу суду з відміткою поштового відділення зв'язку: «за закінченням терміну зберігання».

Адреса відповідача, як юридичної особи, підтверджується документами, які містяться в матеріалах справи, в тому числі Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Відповідно до ч.4 ст.33 КАС України у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються, зокрема, юридичними особами – за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

За приписами ч.11 ст.35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

З аналізу наведених норм КАС України, суд вважає, що ухвала про відкриття скороченого провадження від 11 вересня 2015 року вручена відповідачу належним чином.

Станом на 11 листопада 2015 року заперечення проти позову від відповідача до суду не надходили.

За правилами частин 1, 6 ст. 71 КАС України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, якщо особа, яка бере участь у справі, без поважних причин не надасть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вона посилається, суд вирішує справу на основі наявних доказів.

Суддя, оцінивши повідомлені позивачем обставини та наявні у справі докази у їх сукупності, вирішив продовжити розгляд справи у порядку скороченого провадження і встановив наявність достатніх підстав для прийняття законного та обґрунтованого рішення.

Як вбачається з матеріалів справи, Приватне підприємство «КПРОЕКТ» (код ЄДРПОУ 35324455) зареєстроване в якості юридичної особи - 02 жовтня 2007 року.

Згідно довідки Мелітопольської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області від 17.08.2015, відповідачем податкова звітність не надавалась з 08 листопада 2013 року.

Відповідно до довідки позивача від 17.08.2015, заборгованість по податковим платежам та зборам перед бюджетом та державними цільовими фондами у відповідача відсутня.

Згідно п. 15.1 ст. 15 Податкового кодексу України платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України, контролюючі органи мають право, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Судом встановлено, що відповідачем податкова звітність не надавалась з 08 листопада 2013 року.

Таким чином суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню в повному обсязі.

Враховуючи зазначене, керуючись ст.ст. 2, 4, 7 –12, 14, 86, 158 –162, 183-2 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Мелітопольської об'єднаної Державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області до Приватного підприємства «КПРОЕКТ» про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - Приватне підприємство «КПРОЕКТ» (код ЄДРПОУ 35324455).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                             Ю.П.Бойченко

Дата ухвалення рішення11.11.2015
Оприлюднено16.11.2015
Номер документу53360232
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/7011/15

Постанова від 11.11.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні