Постанова
від 23.10.2015 по справі 812/625/15
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

5.1.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

23 жовтня 2015 рокуСєвєродонецькСправа № 812/625/15

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Кисельової Є. О.

при секретарі судового засідання - Бутенко К.В.,

за участю представників сторін:

представника позивача - ОСОБА_1,

представники відповідача - не прибули,

третя особа - не прибула,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом ОСОБА_2 до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві, реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - товариство з обмеженою відповідальністю «НВФ «АЕРОМЕХ» про визнання дій протиправними та скасування реєстраційних дій,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 (далі-позивач) звернулася до Луганського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві (далі - відповідач 1), реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області (далі - відповідач 2), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ» про визнання дій протиправними та скасування реєстраційних дій.

В обґрунтування заявлених вимог позивачем зазначено, що ОСОБА_2 є учасником товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ». 25.06.2015 дізналася, що відповідачем 1 було внесені до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців відомості, що не відповідають дійсності, а саме: відомості щодо керівника ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ». Зокрема, замість ОСОБА_3, обраного директором на загальних зборах товариства 23.04.2015, в ЄДР було внесено в якості керівника товариства - ОСОБА_4, а замість фактичного місцезнаходження підприємства (Луганська область, м.Кремінна, вул.Інтернаціональна,37) було зазначено адресу: м.Київ, вул.Голосіївська,7, офіс 27.

Також 30.06.2015 стало відомо, що в ЄДР зазначено неправдиву інформацію щодо складу учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ». Так, в реєстрі відсутні фактичні учасники товариства, саме: ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_2, а замість них зазначено єдиного учасника - ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД».

Звертає увагу на те, що відповідно до рішення загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 04.04.2015, ОСОБА_3 був уповноважений представляти інтереси ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» під час державної реєстрації змін, що підлягають внесенню в ЄДР, а саме зміни місцезнаходження товариства.

Так, рішенням від 16.04.2015 збори визначили нове місцезнаходження товариства: Луганська область, м.Кремінна, вул.Інтернаціональна,37, що підтверджується випискою із ЄДР від 29.04.2015.

Будь-яких інших рішень щодо зміни місцезнаходження підприємства, керівника або особи, уповноваженої діяти від імені ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», загальні збори не приймали. Також позивач не здійснювала будь-яких дій, спрямованих на відчуження належної їй частки у статутному капіталі «ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», вихід з товариства, а загальні збори товариства не приймали будь-яких рішень, пов'язаних із виключенням її зі складу учасників товариства або позбавлення її належної їй частки у інший спосіб.

Оскільки з 16.04.2015 ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» фактично знаходиться у м.Кремінна, усі реєстраційні дії щодо підприємства, мають проводитися за його місцезнаходженням, тобто державним реєстратором реєстраційної служби Кремінського РУЮ Луганської області.

Відповідно до наданої відповідачем 1 реєстраційної картки форми 3 від 19.06.2015, місцем проведення державної реєстрації зазначено реєстраційну службу Кремінського районного управління юстиції Луганської області. При цьому опис документів, що надаються для проведення реєстраційної дії, датована 19.05.2015, а довіреність, якою підприємство уповноважує ОСОБА_9, датована 17.06.2015 за підписом директора ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» ОСОБА_3 Також в реєстраційній справі відсутні документи, що надавалися підприємством до реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області, зокрема, у квітні 2015 року, у зв'язку із зміною місцезнаходження товариства та переобрання директора підприємства.

Також у зазначеній реєстраційній справі містяться два протоколи загальних зборів від 17.06.2015 №4/15, зі змісту яких вбачається, що проводилися збори не ТОВ «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ», а ТОВ «Консалтингова компанія «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ». Також у вказаних протоколах зазначено, що місце проведення зборів - м. Київ, головою зборів обрано директора товариства ОСОБА_10, в той час як відповідно до відомостей, що містилися на той момент в ЄДР, місцезнаходження товариства було м. Кремінна, а директором був ОСОБА_3

В реєстраційній картці форми 4, датованій 19.06.2015 зазначено невірну дату обрання (призначення) ОСОБА_11, а саме: замість 23.04.2015 зазначено 17.06.2015.

В протоколі від 18.06.2015 № 5/15, на підставі якого було змінено директора товариства, також вказано, що проводилися збори не ТОВ «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ», а ТОВ «Консалтингова компанія «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ», а директором замість ОСОБА_3 зазначено ОСОБА_6

Також зазначає, що в документах, які містяться в реєстраційній справі № 10680073702, містяться значні недостовірні відомості щодо учасників товариства, даних щодо частики статутного капіталу, що є підтвердженням порушення приписів Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців», та внесення недостовірних відомостей відповідачем 1 до ЄДР.

Просить визнати неправомірними та скасувати дії відділу державної реєстрації Кремінського районного управління юстиції Луганської області щодо внесення до ЄДР запису про заміну місцезнаходження - м. Київ, Голосіївський район, вул. Голосіївська, 7, офіс 27; визнати неправомірними та скасувати всі дії відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві по внесенню до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців відомостей стосовно ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», вчинені з 29.04.2015 по даний момент; зобов'язати відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві передати реєстраційну справу № 106800073702 ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» до органу Державної реєстраційної служби за місцем фактичного знаходження підприємства - до відділу державної реєстрації Кремінського районного управління юстиції Луганської області; зобв'язати відділ державної реєстрації Кремінського районного управління юстиції Луганської області виключити з Єдиного державного реєстру запис щодо зміни місцезнаходження ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» - м. Київ, Голосіївський район, вул. Голосіївська,7, офіс 27, а також всі інші записи, внесені до ЄДР у період з 29.04.2015 по даний момент.

Представник позивача в судовому засіданні уточнені позовні вимоги підтримав у повному обсязі.

Представники відповідачів та третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, в судове засідання не прибули, судом вживалися заходи щодо належного повідомлення про час та місце розгляду справи. Заяв про розгляд справи за відсутністю уповноважених представників або відкладення розгляду справи на адресу суду не надходили.

Відповідно до ч.2 ст. 128 КАС України неприбуття в судове засідання без поважних причин представника сторони або третьої особи, які прибули в судове засідання, або неповідомлення ним про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду справи.

Згідно частини 4 цієї статті у разі неприбуття відповідача, належним чином повідомленого про дату, час і місце судового розгляду, без поважних причин розгляд справи може не відкладатися і справу може бути вирішено на підставі наявних у ній доказів.

Таким чином, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутністю представників відповідача та третьої особи.

Вислухавши пояснення представника позивача, перевіривши матеріали справи, розглянувши справу в межах заявлених позовних вимог і наданих сторонами доказів, оцінивши докази відповідно до вимог ст.ст. 69-72 КАС України, судом встановлено наступне.

Порядок внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців щодо зміни місцезнаходження, керівника та учасників підприємства врегульовано Законом України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних-осіб підприємців».

Відповідно до ч.1 ст. 4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних-осіб підприємців» (далі-Закон) державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру.

Згідно ч.1 ст.5 цього Закону державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців проводиться державним реєстратором за місцезнаходженням юридичної особи або за місцем проживання фізичної особи - підприємця.

Судом встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ» (код ЄДРПОУ 31594496) є юридичною особою, зареєстрованою відділом ліцензування, державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради 11.07.2001, реєстраційний № 25370169Ю0021477, що підтверджується копією статуту (т.1 а.с.28-54).

Під час розгляду даної справи судом витребувано від реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області реєстраційну справу № 1 366 000737 02 ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», копії якої для доручення до матеріалів адміністративної справи та оригінал для огляду суду надано відповідачем 2.

Дослідженням оригіналу вказаної реєстраційної справи встановлено, що 22 квітня 2015 року державним реєстратором юридичних та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області складено акт № 19, у зв'язку з тим, що реєстраційна справа ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (код ЄДРПОУ 31594496) у паперовому вигляді знаходиться у органі державної реєстрації - реєстраційній службі Луганського міського управління юстиції Луганської області (т.2 а.с.1).

14.04.2015 заявником - ОСОБА_11 державному реєстратору реєстраційної служби Луганського міського управління юстиції Луганської області надано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах», відповідно до якого надано наступні документи: реєстраційну картку на внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР; протокол позачергових зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 04.04.2015 №1, яким призначено ОСОБА_11 представником ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» та вирішено надати право вчиняти дії від імені ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» на один рік (з 04.04.2015 по 03.04.2016), та надано повноваження виступати від імені ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» у державного реєстратора реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції, з усіх питань, пов'язаних із внесенням змін до відомостей про юридичну особу (реєстраційної картки форми 4), які містяться в ЄДР з правом її підпису, а також усіх необхідних для цього документів; довіреність, що засвідчує повноваження ОСОБА_11 виступати від імені ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» у державного реєстратора реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції, з усіх питань, пов'язаних із внесенням змін до відомостей про юридичну особу (реєстраційної картки форми 4), які містяться в ЄДР з правом її підпису, а також усіх необхідних для цього документів. (т.2 а.с.2-13).

22.04.2015 заявником - ОСОБА_11 державному реєстратору реєстраційної служби Луганського міського управління юстиції Луганської області надано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи», відповідно до якого надано наступні документи: реєстраційну картку на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи; протокол позачергових зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 16.04.2015 № 2, яким постановлено перереєструвати ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» за адресою : 92900, Луганська область, Кремінський район, місто Кремінна, вул. Інтернаціональна,37, та надати ОСОБА_11 повноваження для перереєстрації ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» за вказаною адресою згідно договору оренди приміщення від 16.04.2015 № 16/04/15, та надано ОСОБА_11 повноваження щодо внесення змін до статуту; статут ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ»; копії квитанцій, виданих банком; протокол реєстрації учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» на позачергових зборах учасників товариства від 16.04.2015, які відбулися за адресою: 92900, Луганська область, Кремінський район, місто Кремінна, вул. Інтернаціональна,37; договір оренди приміщення від 16.04.2015 №16/04/15 (т.2 а.с. 15-29, 31-38).

Так, 22.04.2015 державним реєстратором реєстраційної служби Луганського міського управління юстиції Луганської області ОСОБА_12 до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців на підставі наданих документів внесено запис № 13821050023002468 щодо зміни місцезнаходження ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (92900, Луганська область, Кремінський район, місто Кремінна, вул. Інтернаціональна,37)(т.2 а.с.30).

27.04.2015 заявником - ОСОБА_11 державному реєстратору реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області надано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах», відповідно до якого надано наступні документи: реєстраційну картку на внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; протокол позачергових зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 23.04.2015 № 3, яким вирішено питання про відсторонення від обов'язків директора ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» ОСОБА_7 у зв'язку з недовірою йому учасників товариства та призначено директором ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» ОСОБА_11; наказ від 23.04.2015 № 1/1/к про призначення директором ОСОБА_11 з 23.04.2015 на підставі протоколу засідання позачергових зборів засновників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 23.04.2015 № 3 (т.2 а.с. 39-48, 50-51).

Так, 27.04.2015 державним реєстратором реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області ОСОБА_13 до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців на підставі наданих документів внесено запис № 13661070025000737 щодо зміни керівника ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (т.2 а.с.49).

17.06.2015 заявником - ОСОБА_11 державному реєстратору реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області надано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчі документи», відповідно до якого надано наступні документи: реєстраційна картка на внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР; контракт від 23.04.2015, яким визначено обов'язки директора ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» - ОСОБА_11 (т.2 а.с. 52-61, 63).

Так, 17.06.2015 державним реєстратором реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області ОСОБА_12 до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців на підставі наданих документів внесено запис № 13661070026000737 щодо відомостей про керівника ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (т.2 а.с.62).

Відповідно до ч.6 ст. 11 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» право доступу до документів, які знаходяться у відповідній реєстраційній справі, мають засновники (учасники) юридичної особи, фізична особа - підприємець, а також уповноважені ними особи та особи, які згідно з відомостями, внесеними до Єдиного державного реєстру, мають право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, на підставі письмової заяви та працівники контролюючих і правоохоронних органів на підставі відповідного письмового запиту, якщо такий запит подається у зв'язку із здійсненням ними повноважень, що визначені законом.

Судом встановлено та підтверджено матеріалами справи, що 30.06.2015 позивач звернувся до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району Реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, із заявою про надання доступу до реєстраційної справи ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (ід.код ЄДРПОУ 31594496) та надання можливості зняття копій з даної реєстраційної служби за допомогою технічних засобів (т.2 а.с. 219).

13.07.2015 відповідачем 1 надано відповідь за вих. № 05-10-22/4398, в якій повідомлено, що у відповідності до п.6 ст. 11 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» право доступу до документів, які знаходяться у відповідній реєстраційній справі, мають засновники (учасники) юридичної особи та особи, які згідно з відомостями внесення до ЄДР, мають право вчиняти юридичні дії від імені юридичної особи без довіреності, на підставі письмової заяви та працівники контролюючих та правоохоронних органів на підставі відповідного письмового запиту, якщо такий запит подається у зв'язку із здійсненням ними повноважень, що визначені законом. Крім того, державному реєстратору забороняється видавати копії документів, які знаходяться у відповідній реєстраційній справі. Відповідно до відомостей ЄДР станом на 01.07.2015 ОСОБА_2 не перебуває у складі засновників (учасників) ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (ід.код. ЄДРПОУ 31594496) та не є керівником вказаної юридичної особи. Зважаючи на вищезазначені підстави для надання доступу до реєстраційної справи ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», позивачу відмовлено (т.2 а.с.221).

Також судом в ході розгляду даної справи витребувано з відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві реєстраційну справу ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (ід.код ЄДРПОУ 31594496), оригінал якої направлено на адресу суду.

Оглядом оригіналу реєстраційної справи № 1 068 000737 02 ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (ід.код ЄДРПОУ 31594496) встановлено, що дата початку даної реєстраційної справи зазначена - 19.05.2015, а дата закінчення - 14.07.2015 (т.2 а.с.128).

Також встановлено, що 19.06.2015 заявником - ОСОБА_9 до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району Головного управління юстиції у м. Києві надано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи», відповідно до якого надано наступні документи: реєстраційна картка на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи; протоколи загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 17.06.2015 №4/15; статут ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ»; квитанції, видані банком; довіреність, що засвідчує повноваження ОСОБА_9 бути представником товариства у відділі державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Голосіївського та інших районів реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві та в інших установах з питань внесення змін до відомостей про товариство у зв'язку зі зміною місцезнаходження юридичної особи, засновників, підписанта, перехід на модельний статут, директора і видів діяльності до ЄДР, втрати установчих документів та з питань державної реєстрації нової редакції статуту товариства (т.2 а.с. 131-161).

Так, 19.06.2015 державним реєстратором ОСОБА_14 до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців на підставі наданих документів внесено запис № 13661050027000737 щодо відомостей про зміну місцезнаходження ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» за адресою : 03039, м. Київ, Голосіївський район, вул. Голосіївська, 7, офіс 27, та вказаним державним реєстратором внесено зазначений запис до ЄДР, як державним реєстратором реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області (т.2 а.с.141).

Оглядом опису документів, що були надані юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи», встановлено, що даний опис містить посилання на реєстраційний номер справи : 1 366 000737 02.

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 17.06.2015 №4/15 встановлено, що на загальних зборах присутні учасники товариства з обмеженою відповідальністю «КОСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «АЕРОМЕХ» : ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_2, якими визначено порядок денний: 1. Обрання голови та секретаря зборів; 2.Зміна місцезнаходження товариства; 3. Прийняття рішення засновників діяти на підставі модельного статуту ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», затвердженого постановою КМУ. Загальними зборами учасників вирішено: обрати головою зборів - директора ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» ОСОБА_10, покласти на нього обов'язок ведення протоколу та уповноважити підписати протокол загальних зборів, не обирати секретаря загальних зборів учасників товариства; у зв'язку з виробничою необхідністю змінити місцезнаходження товариства, внести зміни до відомостей в ЄДР, зазначивши наступне місцезнаходження : 03039, м. Київ, Голосіївський район, вул. Голосіївська,7, офіс27; прийнято рішення засновників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту.

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 17.06.2015 №4/15 встановлено, що присутні учасники товариства з обмеженою відповідальністю «КОСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «АЕРОМЕХ» : ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_2, якими визначено порядок денний: 1. Обрання голови та секретаря зборів; 2.Зміна місцезнаходження товариства. Загальними зборами учасників вирішено: обрати головою зборів - директора ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» ОСОБА_10, покласти на нього обов'язок ведення протоколу та уповноважити підписати протокол загальних зборів, не обирати секретаря загальних зборів учасників товариства; у зв'язку з виробничою необхідністю змінити місцезнаходження товариства, внести зміни до відомостей в ЄДР, зазначивши наступне місцезнаходження : 03039, м. Київ, Голосіївський район, вул. Голосіївська,7, офіс27.

Таким чином, вказані протоколи загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» містять розбіжності щодо переліку питань порядку денного та у даних протоколах зазначається, що відбулися загальні збори учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», проте на вказаних зборах були присутні учасники ТОВ «КОСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «АЕРОМЕХ» : ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_2, та рішення загальними зборами прийнято саме щодо обрання головою зборів - директора ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» ОСОБА_10 Тобто, вказані протоколи мають розбіжності щодо відомостей про учасників загальних зборів ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ».

Оглядом статуту ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» встановлено, що дане товариство створене з чинним законодавством України, зареєстроване Броварською районною державною адміністрацією та продовжує свою діяльність за новою адресою. Відповідно до п.1.3 даного статуту місцезнаходження товариства : 03039, м. Київ, Голосіївський район, вул. Голосіївська,7, офіс 27. Вказані зміни щодо місцезнаходження товариства внесені 19.06.2015 до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців, на підставі протоколу від 17.06.2015 № 4/15, державним реєстратором реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві ОСОБА_14, про що свідчить відповідний відбиток гербової печатки державного реєстратора на копії статуту ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ». Проте, згідно статуту ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», долученого позивачем до матеріалів справи та наданого оригіналу статуту в ході судового засідання для огляду суду, встановлено, що ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (код ЄДРПОУ 31594496) є юридичною особою, зареєстрованою відділом ліцензування, державної реєстрації та міського реєстру Луганської міської ради 11.07.2001, реєстраційний № 25370169Ю0021477.

Оглядом довіреності від 17.06.2015 встановлено, що дана довіреність видана 17.06.2015 в м. Ірпінь директором ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» ОСОБА_11, якою уповноважено ОСОБА_9 бути представником товариства у відділі державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Голосіївського та інших районів реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві та в інших установах з питань внесення змін до відомостей про товариство у зв'язку зі зміною місцезнаходження юридичної особи, засновників, підписанта, перехід на модельний статут, директора і видів діяльності до ЄДР, втрати установчих документів та з питань державної реєстрації нової редакції статуту товариства. Проте, із зазначених вище протоколів загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 17.06.2015 № 4/15 вбачається, що директором обрано ОСОБА_10, тобто станом на день підписання довіреності від 17.06.2015, згідно документів, наданим заявником ОСОБА_9 державному реєстратору для внесення відомостей до ЄДР, директором було обрано та призначено ОСОБА_10, який і повинен був підписувати довіреність від 17.06.2015 та надавати ОСОБА_9 повноваження, зазначені у довіреності.

Таким чином, вказані документи, що були подані ОСОБА_9 державному реєстратору для проведення реєстраційних дій щодо внесення змін до установчих документів ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», мають ряд розбіжностей щодо: зазначення номеру реєстраційної справи; учасників, які були присутні на загальних зборах ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» та переліку порядку денного, визначеного загальними зборами ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ»; відомостей, зазначених у статуті ТВО «НВФ «АЕРОМЕХ» щодо реєстрації Броварською районною державною адміністрацією без зазначення дати реєстрації та номеру запису; повноважень щодо підписання ОСОБА_15 довіреності від 17.06.2015 на представлення інтересів ОСОБА_9 від імені ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», зазначених у довіреності; повноважень щодо підписання ОСОБА_11 реєстраційної картки від 19.06.2015. Крім того з матеріалів реєстраційної справи вбачається, що внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців державним реєстратором ОСОБА_14 саме як державним реєстратором реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області, тоді як державний реєстратор, який вніс запис № 13661060028000737 до ЄДР щодо відомостей про прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту, є державним реєстратором Головного управління юстиції у м.Києві.

Також встановлено, що 19.05.2015 заявником - ОСОБА_9 до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району Головного управління юстиції у м. Києві було надано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Підтвердження відомостей про юридичну особу», відповідно до якого надано наступні документи: реєстраційна картка на підтвердження відомостей про юридичну особу; протокол загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 17.06.2015 №4/15; довіреність, що засвідчує повноваження ОСОБА_9 бути представником товариства у відділі державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Голосіївського та інших районів реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві та в інших установах з питань внесення змін до відомостей про товариство у зв'язку зі зміною місцезнаходження юридичної особи, засновників, підписанта, перехід на модельний статут, директора і видів діяльності до ЄДР, втрати установчих документів та з питань державної реєстрації нової редакції статуту товариства (т. 2 а.с. 162-166).

Так, 19.06.2015 державним реєстратором ОСОБА_14 до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців на підставі наданих документів внесено запис № 13661060028000737 щодо відомостей про прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту, та вказаним державним реєстратором внесено зазначений запис до ЄДР, як державним реєстратором реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області (т.2 а.с.164).

Оглядом опису документів, що були надані юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Підтвердження відомостей про юридичну особу», встановлено, що даний опис містить посилання на реєстраційний номер справи : 1 366 000737 02 та фактична дата формування опису - 19.06.2015.

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 17.06.2015 №4/15 встановлено, що на загальних зборах присутні учасники товариства з обмеженою відповідальністю «КОСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «АЕРОМЕХ» : ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_2, якими визначено порядок денний: 1. Обрання голови та секретаря зборів; 2.Зміна місцезнаходження товариства; 3. Прийняття рішення засновників діяти на підставі Модельного статуту ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», затвердженого постановою КМУ. Загальними зборами учасників вирішено: обрати головою зборів - директора ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» ОСОБА_6, покласти на нього обов'язок ведення протоколу та уповноважити підписати протокол загальних зборів, не обирати секретаря загальних зборів учасників товариства; у зв'язку з виробничою необхідністю змінити місцезнаходження товариства, внести зміни до відомостей в ЄДР, зазначивши наступне місцезнаходження : 03039, м. Київ, Голосіївський район, вул. Голосіївська, 7, офіс 27; прийнято рішення засновників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту.

Оглядом довіреності від 17.06.2015 встановлено, що дана довіреність видана 17.06.2015 в м. Ірпінь директором ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» ОСОБА_11, якою уповноважено ОСОБА_9 бути представником товариства у відділі державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Голосіївського та інших районів реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві та в інших установах з питань внесення змін до відомостей про товариство у зв'язку зі зміною місцезнаходження юридичної особи, засновників, підписанта, перехід на модельний статут, директора і видів діяльності до ЄДР, втрати установчих документів та з питань державної реєстрації нової редакції статуту товариства. Проте, із зазначеного вище протоколу загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 17.06.2015 № 4/15 вбачається, що директором обрано ОСОБА_10, тобто станом на день підписання довіреності від 17.06.2015, згідно документів, наданим заявником ОСОБА_9 державному реєстратору для внесення відомостей до ЄДР, директором було обрано та призначено ОСОБА_10, який і повинен був підписувати довіреність від 17.06.2015 та надавати ОСОБА_9 повноваження, зазначені у довіреності.

Таким чином, вказані документи, що були подані ОСОБА_9 державному реєстратору для проведення реєстраційних дій щодо підтвердження відомостей стосовно ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», мають ряд недостовірних відомостей та розбіжностей щодо : зазначення номеру реєстраційної справи; дати подання заявником ОСОБА_9 19.05.2015 опису документів реєстратору від імені ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», тоді як фактична дата формування опису та прийняття реєстратором документів зазначена - 19.06.2015; учасників, які були присутні на загальних зборах ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ»; повноважень щодо підписання ОСОБА_15 довіреності від 17.06.2015 на представлення інтересів ОСОБА_9 від імені ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», зазначених у довіреності; повноважень щодо підписання ОСОБА_11 реєстраційної картки від 19.06.2015. Крім того, внесення відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців здійснювалось державним реєстратором ОСОБА_14 саме як державним реєстратором реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області, тоді як державний реєстратор, який вніс запис № 13661060028000737 до ЄДР щодо відомостей про прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту, є державним реєстратором Головного управління юстиції у м.Києві.

Також судом встановлено, що 19.06.2015 заявником - ОСОБА_9 державному реєстратору відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Голосіївського управління юстиції у м. Києві надано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах», відповідно до якого надано наступні документи: реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР; протокол загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 18.06.2015 №5/15; наказ від 19.06.2015 № 3 про призначення ОСОБА_4 на посаду директора товариства з 19.06.2015 з наданням права ОСОБА_4 вчиняти дії від імені товариства без довіреності, у тому числі підписувати договори; довіреність, що засвідчує повноваження ОСОБА_9 бути представником товариства у відділі державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців Голосіївського та інших районів реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві та в інших установах з питань внесення змін до відомостей про товариство у зв'язку зі зміною місцезнаходження юридичної особи, засновників, підписанта, перехід на модельний статут, директора і видів діяльності до ЄДР, втрати установчих документів та з питань державної реєстрації нової редакції статуту товариства (т.2 а.с.167-182).

Так, 19.06.2015 державним реєстратором відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Голосіївського управління юстиції у м.Києві ОСОБА_14 внесено запис № 10681070030039989 щодо зміни керівника товариства (т.2 а.с.177).

Оглядом опису документів, що були надані юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах», встановлено, що даний опис містить посилання на реєстраційний номер справи : 1 068 039989 66.

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 18.06.2015 №5/15 встановлено, що на загальних зборах присутні учасники товариства з обмеженою відповідальністю «КОСАЛТИНГОВА КОМПАНІЯ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧА ФІРМА «АЕРОМЕХ» : ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_2, якими визначено порядок денний: 1. Обрання голови та секретаря зборів; 2.Переобрання директора товариства; 3. Прийняття рішення засновників діяти на підставі модельного статуту ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», затвердженого постановою КМУ. Загальними зборами учасників вирішено: обрати головою зборів - директора ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» ОСОБА_10, покласти на нього обов'язок ведення протоколу та уповноважити підписати протокол загальних зборів, не обирати секретаря загальних зборів учасників товариства; звільнити з посади директора товариства ОСОБА_11 з 18.06.2015 та призначити на посаду директора товариства ОСОБА_4 з 19.06.2015; звільнити з фізичну особу-платників податків, який має право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори ОСОБА_11; прийнято рішення засновників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту.

Таким чином, вказані документи, що були подані ОСОБА_9 державному реєстратору для проведення реєстраційних дій щодо підтвердження відомостей стосовно ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», мають ряд недостовірних відомостей та розбіжностей щодо : зазначення номеру реєстраційної справи; учасників, які були присутні на загальних зборах ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ». Крім того, станом на 18.06.2015 згідно відомостей зазначених у протоколі загальних зборів №5/15 директорами ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» є дві особи: ОСОБА_11 - призначений в квітні 2015 року, ОСОБА_10 - призначений загальними зборами 17 червня 2015 року, протокол №4/15. Відповідно до протоколу загальних зборів №5/15 від 18.06.2015 звільнено з посади директора Товариства ОСОБА_11 та призначено на посаду директора товариства ОСОБА_4 з 19.06.2015. При цьому ОСОБА_4, як знов обраного директора не уповноважили діяти дії від імені юридичної особи без довіреності, що мають юридичні наслідки для пред'явлення документів державному реєстратору для вчинення реєстраційних дій. Також необхідно зазначити, що приймаючи наказ №3 від 19.06.2015, щодо призначення ОСОБА_4 директором, надано право ОСОБА_4 вчиняти дії від імені Товариства без довіреності, без вирішення даного питання на загальних зборах.

Також судом встановлено, що 26.06.2015 заявником - ОСОБА_16 державному реєстратору відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Голосіївського управління юстиції у м. Києві надано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах», відповідно до якого надано наступні документи: реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР, а саме: зміни кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи, зміни складу засновників, учасників юридичної особи, яка діє на підставі модельного статуту, зміни додаткової інформації про зв'язок з юридичною особою; протокол загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 22.06.2015 №7/15, реєстр присутніх на загальних зборах учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (додаток до протоколу від 22.06.2015 №7/15); договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 22.06.2015; протокол загальних зборів учасників ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» від 22.06.2015 № 8/15; довіреність, що засвідчує повноваження ОСОБА_16 та ОСОБА_17 бути представниками ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» у будь-яких установах, організаціях та підприємствах незалежно від їх підпорядкування та форм власності, в тому числі в Реєстраційній службі ГУ Юстиції у м. Києві, районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації, Пенсійному фонді, органах статистики, фондах соціального страхування, банківських установах та інших установах з приводу проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи та внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР, підписана директором ОСОБА_18М.(т.2 а.с.182-219).

Так, 26.06.2015 державним реєстратором відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Голосіївського управління юстиції у м. Києві ОСОБА_19 внесено запис № 10681070006102999 щодо зміни кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи, зміни складу засновників, учасників юридичної особи, яка діє на підставі модельного статуту, зміну додаткової інформації про зв'язок з юридичною особою (т.2 а.с.202).

Оглядом опису документів, що були надані юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах», встановлено, що даний опис містить посилання на реєстраційний номер справи : 1 068 039989 66.

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 22.06.2015 №7/15 встановлено, що на загальних зборах учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» присутні: учасники ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» : ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_2, запрошені : ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» (код ЄДРПОУ 35143191), місцезнаходження якого : 01103, м. Київ, вул. Кіквідзе,11, в особі директора ОСОБА_20 та директор ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» - ОСОБА_4

Загальними зборами учасників визначено порядок денний: 1. Обрання голови та секретаря зборів учасників; 2. Про відступлення учасниками своєї частки у статутному капіталі товариства; 3. Про відмову від свого переважного права на придбання частки у статутному капіталі товариства; 4. Про прийняття нових учасників до товариства, затвердження складу учасників товариства та розподіл часток учасників у статутному капіталі товариства; 5. Про продовження діяльності на підставі модельного статуту; 6. Про державну реєстрацію змін складу засновників. Загальними зборами учасників вирішено: обрати головою загальних зборів -ОСОБА_10, секретарем загальних зборів -ОСОБА_4; учасників товариства ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_2, які володіли частками у статутному капіталі товариства у розмірі 20%, вважати такими, що вибули з ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», в зв'язку з відчуженням ними своєї частки згідно договорів купівлі-продажу частки у статутному капіталі від 22.06.2015; прийняти заяви ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_2 про надання згоди на відступлення ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» належної їм частки у статутному капіталі товариства та відмову від свого переважного права на купівлю даних часток в статутному капіталі товариства; у зв'язку з набуттям права власності на відповідні частки статутного капталу товариства, прийняття до складу учасників ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД», місцезнаходження якого: 01103, м. Київ, вул. Кіквідзе,11, код ЄДРПОУ 35143191, частка якого становить 100 (сто) % статутного капіталу товариства, вартість 4000000 (чотири мільйони) гривень 00 копійок; продовжити подальшу діяльність товариства на підставі модельного статуту, затвердженого постановою КМУ; уповноважити директора товариства ОСОБА_4 вчинити всі дії, пов'язані із державною реєстрацією змін відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР, з правом передоручення зазначених повноважень. Таким чином, у даному протоколі містяться розбіжності щодо набуття права власності на відповідні частки статутного капіталу товариства.

Оглядом договорів купівлі-продажу частки у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 22.06.2015 встановлено, що ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_5, ОСОБА_2 - «Продавці» уклали вказані договори з ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД», в особі директора - ОСОБА_20 - «Покупець», відповідно до умов яких продавці передають у власність покупцеві частину частки у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» у розмірі 20% статутного капіталу товариства вартістю 800 000,00 грн., а покупець приймає цю частину частки та сплачує за неї грошову суму у розмірі та порядку, визначеному договором.

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» від 22.06.2015 № 8/15 встановлено, що на загальних зборах присутні учасники ТОВ «КІНОСЕРВІС», ТОВ «Торговий дім «ДЕЛЬТАКОМ», та загальними зборами визначено порядок денний: 1.Про придбання корпоративних прав на ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ»; 2. Про надання повноважень директору ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» ОСОБА_20

Загальними зборами вирішено: придбати частки у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю «ТЕХБУДМЕХАНІКА» ( код ЄДРПОУ 32977992), що складає 100 % статутного капіталу в розмірі 9 500 000,00 грн.; уповноважити директора ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» ОСОБА_20 підписати протокол загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» про зміну складу учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ». Таким чином, загальними зборами учасників ТОВ «ПРОЕК-ЕНЕРГОБУД» включено до порядку денного питання щодо придбання корпоративних прав на ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», проте вирішено придбати частки у статутному капіталі ТОВ «ТЕХБУДМЕХАНІКА», що складає 100 % статутного капіталу в розмірі 9 500 000 грн. Таким чином, вирішені на зборах питання не співпадають з питаннями порядку денного. Тобто, зі змісту вказаного протоколу вбачається, що ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» придбало частку лише у статутному капіталі ТОВ «ТЕХБУДМЕХАНІКА», а питання щодо придбання корпоративних прав на ТОВ НВФ «АЕРОМЕХ» загальними зборами учасників ТОВ «ПОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» не вирішено, та як наслідок ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» не набув права власності на частки у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ».

Таким чином, вказані документи, що були подані ОСОБА_16 державному реєстратору для проведення реєстраційних дій щодо підтвердження відомостей стосовно ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», містять ряд недостовірних відомостей та розбіжностей щодо : зазначення номеру реєстраційної справи; права набуття права власності на частики у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», оскільки в протоколі загальних зборів від 22.06.2015 № 8/15 зазначено, що у порядку денному зазначається про придбання корпоративних прав ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», а загальними зборами вирішено придбати частки ТОВ «ТЕХБУДМЕХАНІКА» у розмірі 9 500 00 грн.

Також встановлено, що 09.07.2015 заявником - ОСОБА_16 державному реєстратору відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Голосіївського управління юстиції у м. Києві надано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах», відповідно до якого надано наступні документи: реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР щодо зміни складу засновників, учасників юридичної особи, яка діє на підставі модельного статуту; протокол загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 03.07.2015 №8/15, реєстр присутніх на загальних зборах учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ»; протокол загальних зборів учасників ТОВ «БІОФІЗИКА УКРАЇНА» від 03.07.2015 №05/15; протокол загальних зборів учасників ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» від 03.07.2015 №2/7/15; договір купівлі-продажу частини частки у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 03.07.2015; довіреність, що засвідчує повноваження ОСОБА_16 та ОСОБА_17 бути представником ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» у будь-яких установах, організаціях та підприємствах незалежно від їх підпорядкування та форм власності, в тому числі в Реєстраційній службі ГУ Юстиції у м. Києві, районній державній адміністрації, державній податковій адміністрації, Пенсійному фонді, органах статистики, фондах соціального страхування, банківських установах та інших установах з приводу проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи та внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР (т.2 а.с.222-242).

Так, 09.07.2015 державним реєстратором відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Голосіївського управління юстиції у м. Києві ОСОБА_21 внесено запис № 10681070033039989 щодо зміни складу учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», яке діє на підставі модельного статуту (т.2 а.с.233).

Оглядом опису документів, що були надані юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, які не пов'язані зі змінами в установчих документах», встановлено, що даний опис містить посилання на реєстраційний номер справи : 1 068 039989 66.

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 03.07.2015 №8/15 встановлено, що на загальних зборах учасників присутні: учасник ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» - ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД», в особі директора ОСОБА_20, запрошені ТОВ «БІОФІЗІКА УКРАЇНА», в особі директора ОСОБА_22, директор товариства ОСОБА_4, якими визначено порядок денний: 1. Обрання голови та секретаря зборів учасників; 2. Про відступлення учасниками своєї частки у статутному капіталі товариства; 3. Про прийняття нових учасників до товариства, затвердження складу учасників товариства та розподіл часток учасників у статутному капіталі товариства; 4. Про продовження діяльності на підставі модельного статуту; 5. Про продовження діяльності на підставі модельного статуту; 6. Про державну реєстрацію змін складу засновників. Загальними зборами учасників вирішено: обрати головою загальних зборів - ОСОБА_20, секретарем загальних зборів - ОСОБА_4; учасником ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД», місцезнаходження якого : 01103, м. Київ, вул. Кіквідзе,11, код ЄДРПОУ 35143191, в особі директора ОСОБА_20, було повідомлено, що він володіє часткою у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», вартістю 4 000 000 грн., що становить 100 (сто) % статутного капіталу товариства та має бажання відступити належну йому частку шляхом підписання договору купівлі-продажу частки у статутному капіталі товариства, вартістю 4 000 000 грн. на користь ТОВ «БІОФІЗИКА Україна», код ЄДРПОУ 34413533. Так, вирішено вважати ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» таким, що вибув із ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», у зв'язку з відчуженням ним своєї частки згідно договору купівлі-продажу частки в статутному капіталі товариства від 03.07.2015; в зв'язку з набуттям права власності 100 (сто) % статутного капіталу товариства, прийнято до складу учасників ТОВ «БІОФІЗИКА УКРАЇНА», код ЄДРПОУ 34413533, місцезнаходження : 01021, м. Київ, вул. Грушевського, буд.28/2, нежиле приміщення 43; вирішено продовжити подальшу фінансову господарську діяльність товариства на підставі модельного статуту, затвердженого постановою КМУ; уповноважити директора - ОСОБА_4 вчинити всі дії, пов'язані із державною реєстрацією змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР, з правом передоручення зазначених повноважень.

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «БІОФІЗИКА УКРАЇНА» від 03.07.2015 №05/15 встановлено, що запрошений та присутній учасник ЗАТ «СКЛОПАК», в особі директора ОСОБА_22 та загальними зборами визначено порядок денний: 1. Про придбання корпоративних прав на ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ»; 2. Про надання повноважень директору ТОВ «БІОФІЗИКА УКРАНА» ОСОБА_22 Загальними зборами вирішено: придбати частку у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», що складає 100 % статутного капіталу в розмірі 4 000 000,00 грн.; уповноважити директора ТОВ «БІОФІЗИКА УКРАЇНА» ОСОБА_22 підписати протокол загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» про зміну складу учасників та затвердження нової редакції статуту ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ».

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» від 03.07.2015 № 2/7/15 встановлено, що присутні учасники: ТОВ «КІНОСЕРВІС», ТОВ «Торговий дім «ДЕЛЬТАКОМ», яки визначили порядок денний: 1.Про придбання корпоративних прав на ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ»; 2. Про надання повноважень директору ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» ОСОБА_20 Загальними зборами вирішено: придбати частки у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», що складає 100 % статутного капіталу в розмірі 4 000 000,00 грн.; уповноважити директора ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» ОСОБА_20 підписати протокол загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» про зміну складу учасників та нову редакцію статуту ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ». Таким чином, даним протоколом ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» повторно вирішив питання щодо придбання корпоративних прав на ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ». Реєстраційна дія щодо "Внесення змін до відомостей про юридичну особу що не пов'язані зі змінами в установчих документах", а саме зміна засновників, кінцевих бенефіціарних власників та додаткової інформації про зв'язок з юридичною особою, була вчинена 26.06.2015.

Оглядом договору купівлі-продажу частки у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 03.07.2015, укладеного між ТОВ «ПРОЕКТ-ЕНЕРГОБУД» - «Продавець» та ТОВ «БІОФІЗИКА УКРАЇНА» - «Покупець», встановлено, що відповідно до умов цього договору продавець передає у власність покупцеві частину частки у статутному капіталі ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» у розмірі 100 % статутного капіталу товариства вартістю 4 000 000,00 грн., а покупець приймає частину частки та сплачує за неї грошову суму у розмірі та в порядку, визначеному договором.

Таким чином, вказані документи містять розбіжності щодо : реєстраційного номеру іншої справи, а саме - 106803998966.

Також встановлено, що 14.07.2015 заявник - ОСОБА_23 державному реєстратору відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Голосіївського управління юстиції у м. Києві надано опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах», відповідно до якого надано наступні документи: реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в ЄДР щодо зміни керівника або відомостей про керівника юридичної особи; протокол загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 09.07.2015 № 12/15; наказ від 10.07.2015 №9 про призначення ОСОБА_22 на посаду директора ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ»; протокол загальних зборів учасників ТОВ «БІОФІЗИКА» від 09.07.2015 № 10/15; довіреність від 10.07.2015, якою ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», в особі директора ОСОБА_22, який діє на підставі статуту, уповноважує ОСОБА_24, ОСОБА_23 бути представниками товариства та надано право : подавати, отримувати, підписувати картки ф.3, ф.4,1-ПДВ, заяви та інші необхідні для цього документи, отримувати зареєстрований статут у новій редакції, отримувати виписку з ЄДР, довідку про включення до ЄДР, свідоцтва платника податку на додану вартість, довідку за формою 4-ОПП, страхове свідоцтво Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України, повідомлення про взяття на облік в органах ПФ, мають право підписувати фінансові документи та виконувати всі необхідні дії, пов'язані з цією довіреністю (т.2 а.с.243-259).

Так, 14.07.2015 державним реєстратором відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Голосіївського управління юстиції у м. Києві ОСОБА_25 внесено запис № 10681070034039989 щодо зміни керівника ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» (т. 2 а.с. 254).

Оглядом опису документів, що були надані юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах», встановлено, що даний опис містить посилання на реєстраційний номер справи : 1 068 039989 66.

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» від 09.07.2015 №12/15 встановлено, що на загальних зборах були присутні : учасник ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» та ТОВ «БІОФІЗИКА УКРАЇНА», в особі директора ОСОБА_22, частка якого складає 100 % статутного капіталу ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», які визначили порядок денний: 1.Переобрання директора товариства. Загальні збори вирішили: звільнити з посади директора товариства ОСОБА_4 з 09.07.2015 та призначити на посаду директора товариства ОСОБА_22 з 10.07.2015 та надати ОСОБА_22 право вчиняти дії від імені товариства без довіреності.

Оглядом протоколу загальних зборів учасників ТОВ «БІОФІЗИКА УКРАЇНА» від 09.07.2015 № 10/15 встановлено, що на загальних зборах присутній запрошений учасник ЗАТ «СКЛОПАК», в особі директора ОСОБА_22, який діє на підставі статуту, якими вирішено: уповноважити директора ТОВ «БІОФІЗИКА УКРАЇНА» ОСОБА_22 підписати протокол загальних зборів учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» про переобрання директора ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ».

Крім того, судом встановлено, що на документах, поданих уповноваженими особами відповідно до довіреностей, державному реєстратору відділу державної реєстраційної служби юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району Головного управління юстиції у м. Києві для проведення реєстраційних дій у період з 19.06.2015 по 14.07.2015, містяться відбитки печатки ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» із зазначенням юридичної адреси товариства: м. Кремінна, Кремінський район, Луганська область.

Приписами ст.11 цього Закону закріплено ведення реєстраційних справ.

Частиною 1 цієї статті встановлено, що державний реєстратор після внесення до Єдиного державного реєстру запису про проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця зобов'язаний сформувати реєстраційну справу.

Частиною 2 цієї статті закріплено, що реєстраційна справа має реєстраційний номер, який присвоюється при внесенні запису про проведення державної реєстрації до Єдиного державного реєстру.

Частиною 3 цієї статті закріплений перелік документів, що зберігається в реєстраційній справі, зокрема, документи про зміну місцезнаходження реєстраційної справи.

Згідно із ч.1 ст. 14 цього Закону передача реєстраційних справ здійснюється в разі: зміни місцезнаходження юридичної особи, зміни місця проживання фізичної особи - підприємця, якщо нове місцезнаходження юридичної особи або місце проживання фізичної особи - підприємця розташоване на території іншої адміністративно-територіальної одиниці; утворення, зміни меж або ліквідації адміністративно-територіальної одиниці.

Передача реєстраційних справ у випадку, який передбачено абзацом другим частини першої цієї статті, здійснюється на підставі державної реєстрації відповідних змін до установчих документів юридичної особи або державної реєстрації зміни місця проживання фізичної особи - підприємця.

Відповідно до ч.4 цієї статті за наявності підстави, що передбачена абзацом другим частини першої цієї статті, державний реєстратор протягом десяти робочих днів з дати державної реєстрації зміни місцезнаходження юридичної особи, зміни місця проживання фізичної особи - підприємця зобов'язаний надіслати поштовим відправленням за описом реєстраційну справу державному реєстратору за новим місцезнаходженням юридичної особи або за новим місцем проживання фізичної особи - підприємця.

Згідно із ч.1 ст. 18 цього Закону якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

Відповідно до ч.2 ст.19 цього Закону якщо зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, пов'язані із зміною керівника або осіб, що обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори, крім документів, передбачених частиною першою цієї статті, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), додатково подає примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміну зазначених осіб та/або примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) розпорядчого документа про їх призначення.

Якщо зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, вносяться у зв'язку із зміною складу засновників (учасників) юридичної особи, утвореної на підставі модельного статуту, крім документів, передбачених частиною першою цієї статті, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу),додатково подає примірник оригіналу або нотаріально засвідчену копію рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про внесення змін до складу засновників (учасників) та один з документів, передбачених частиною третьою статті 29 цього Закону.

При зміні кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) та/або власників істотної участі юридичної особи, у тому числі кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) та/або власників істотної участі її засновника, якщо засновник - юридична особа, подаються документи, передбачені частиною першою цієї статті.

Якщо зміни до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, вносяться у зв'язку із зміною місцезнаходження та/або найменування юридичної особи, утвореної на підставі модельного статуту, крім документів, передбачених частиною першою цієї статті, особа, уповноважена діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), додатково подає примірник оригіналу або нотаріально засвідчену копію рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про внесення таких змін.

Згідно із ч.5 цієї статті документи, подані для внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, приймаються згідно з описом, копія якого видається (надсилається поштовим відправленням з описом вкладення) в день надходження документів заявнику з відміткою про дату їх надходження.

Дата надходження документів про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі, вноситься до журналу обліку реєстраційних дій.

Стаття 29 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців» визначає перелік документів, необхідних для подання реєстратору для проведення державної реєстрації змін до установчих документів.

Відповідно до ч. 1 цієї статті для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридична особа повинна подати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) такі документи: заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи; примірник оригіналу (ксерокопію, нотаріально засвідчену копію) рішення про внесення змін до установчих документів. Документ, що підтверджує правомочність прийняття рішення про внесення змін до установчих документів; оригінали установчих документів юридичної особи з відміткою про їх державну реєстрацію з усіма змінами, чинними на дату подачі документів, або інформація про оприлюднення повідомлення про втрату всіх або частини зазначених оригіналів установчих документів;два примірники змін до установчих документів юридичної особи у вигляді окремих додатків або два примірники установчих документів у новій редакції; документ, що підтверджує внесення адміністративного збору за проведення державної реєстрації змін до установчих документів, якщо інше не встановлено цим Законом.

Згідно із ч.2 цієї статті у разі внесення змін до статуту, які пов'язані із зменшенням статутного капіталу (статутного або складеного капіталу), зміною найменування або місцезнаходження юридичної особи, крім документів, які передбачені частиною першою цієї статті, додатково подається документ, що підтверджує внесення плати за оприлюднення відповідного повідомлення на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до ч.3 цієї статті у разі внесення змін до установчих документів, які пов'язані із зміною складу засновників (учасників) юридичної особи, крім документів, які передбачені частиною першою цієї статті, додатково подається примірник оригіналу (ксерокопія, нотаріально засвідчена копія) одного із таких документів: рішення про вихід юридичної особи із складу засновників (учасників); заяви фізичної особи про вихід із складу засновників (учасників); заяви, договору, іншого документа про перехід чи передачу частки учасника у статутному капіталі товариства; рішення уповноваженого органу юридичної особи про примусове виключення засновника (учасника) із складу засновників (учасників) юридичної особи, якщо це передбачено законом або установчими документами юридичної особи.

Отже, із системного аналізу вказаних норм слідує, що реєстраційна справа має реєстраційний номер, який присвоюється при внесенні запису про проведення державної реєстрації до Єдиного державного реєстру, та даним Законом чітко визначено перелік документів, необхідних для подання реєстратору для проведення реєстраційних дій щодо зміни до установчих документів, а також визначено порядок передачі реєстраційних справ у разі зміни місцезнаходження юридичної особи.

Відповідно до ч.11 ст. 29 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» державний реєстратор зобов'язаний залишити без розгляду документи, які подані для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, якщо документи подані за неналежним місцем проведення державної реєстрації.

Оскільки в судовому засіданні достовірно встановлено, що документи, які надавалися уповноваженими особами по довіреностях від імені ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», державному реєстратору відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району Головного управління юстиції у м. Києві, відповідно до опису, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій, подані не за місцем реєстрації ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» та містять ряд розбіжностей щодо зазначення відомостей стосовно керівників товариства, місцезнаходження товариства, тощо, а відтак документи, що подавалися державному реєстратору для проведення реєстраційних дій, повинні були у відповідності до ч.11 ст. 29 «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» бути залишені державним реєстратором без розгляду, оскільки були подані не за останнім місцем державної реєстрації товариства. Крім того, документи щодо зміни відомостей про керівника товариства, підписані та подані до державного реєстратора 19.06.2015 не уповноваженою особою - ОСОБА_9, оскільки довіреність від 19.06.2015 підписано директором ОСОБА_4, який не уповноважений загальними зборами учасників товариства вчиняти дії від імені товариства без довіреності.

Крім того, ухвалою суду від 18.08.2015 за клопотанням представника позивача було призначено комплексну судово-почеркознавчу та технічну експертизу документів, що містяться в реєстраційній справі товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича фірма "АЕРОМЕХ", яка була надана суду відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві та на вирішення якої було поставлено перелік питань, зазначених в ухвалі суду.

Так, 21.09.2015 за вих. № 63/18/1508 на адресу суду надійшов висновок експерта від 18.09.2015 № 36, відповідно до якого судові експерти, начальник зонального експертного сектору ІСТЕ СБ України в Управління СБ України в Луганській області підполковник ОСОБА_26, що має вищу юридичну освіту, кваліфікацію експерта з правом проведення почеркознавчих експертиз, спеціальну криміналістичну підготовку, стаж експертної роботи за спеціальністю «Дослідження почерку та підписів» з 2004 року (свідоцтво від 25.06.2003 № 171 ЕКК СБУ), за спеціальністю «Дослідження реквізитів документів» та «Дослідження друкарських форм та інших засобів виготовлення документів» з 2004 року (свідоцтво від 23.04.2014 № 549 ЕКК СБУ, свідоцтво від 23.04.2014 №550 ЕКК СБУ) та головний спеціаліст зонального експертного сектору ІСТЕ СБ України в Управлінні СБ України в Луганській області майор ОСОБА_27, що має вищу юридичну освіту, кваліфікацію експерта з правом проведення почеркознавчих експертиз, спеціальну криміналістичну підготовку, стаж експертної роботи за спеціальністю «Дослідження почерку та підписів» з 2004 року (свідоцтво від 26.04.2012 № 459 ЕКК СБУ), за спеціальністю «Дослідження реквізитів документів» та «Дослідження друкарських форм та інших засобів виготовлення документів» з 2005 року (свідоцтво від 26.04.2012 № 460 ЕКК СБУ, свідоцтво від 26.04.2012 № 461 ЕКК СБУ), на підставі ухвали суду за матеріалами адміністративної справи № 812/625/15, провели комплексну експертизу та надали висновок на поставлені в ухвалі питання стосовно того, що підписи, виконані не ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_2, ОСОБА_5, ОСОБА_11, а іншою особою, також відбитки круглої печатки ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» в документах, що містяться в реєстраційній справі № 1 068 000737 02, наданих для проведення експертизи, нанесені не круглою печаткою ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», а іншою печаткою (т.2 а.с.68-108).

Таким чином, судом встановлено та підтверджено матеріалами справи, що відповідачем 1 під час прийняття документів від заявників відповідно до опису документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії були прийняті в порушення вимог ч.11 ст. 29 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та як наслідок неправомірно внесені відомості до ЄДР щодо зміни місцезнаходження ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», щодо прийняття рішення засновників (учасників) ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту, щодо зміни керівника ТОВ В«НВФ В«АЕРОМЕХВ» , щодо зміни кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), зміни складу засновників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», зміни додаткової інформації про зв'язок з ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ».

Оскільки у судовому засіданні достовірно встановлено, що реєстраційні дії, вчиненні 19.06.2015 щодо внесення змін юридичної адреси товариства проведенні з порушенням ч.11 ст. 29 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", що потягли за собою неправомірність вчинення наступних реєстраційних дій державними реєстраторами відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві, та підтверджено висновками комплексної судово-почеркознавчої та технічної експертизи документів, що підписи учасників ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» на документах, які знаходяться в реєстраційній справі №1 068 000737 02, виконані не ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_10, ОСОБА_2, ОСОБА_5, ОСОБА_11, а іншою особою, також відбитки круглої печатки ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» в документах, що містяться в реєстраційній справі № 1 068 000737 02, наданих для проведення експертизи, нанесені не круглою печаткою ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», а іншою печаткою, суд дійшов висновку про протиправність дій відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відносно товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ».

За приписами частини другої статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд може вийти за межі позовних вимог тільки в разі, якщо це необхідно для повного захисту прав, свобод та інтересів сторін чи третіх осіб, про захист яких вони просять.

Враховуючи, що позивач просив суд визнати неправомірними та скасувати всі дії відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві по внесенню до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців відомостей стосовно ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», вчинені з 29.04.2015 по даний момент, проте позивачем та його представником ані в адміністративному позові, ані в ході розгляду справи чітко не зазначено які саме дії відповідача 1 по внесенню відомостей до ЄДР стосовно ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» необхідно визнати неправомірними та скасувати, а тому з метою повного захисту прав, свобод та інтересів позивача, з урахуванням встановленим судом порушень прав позивача, суд вважає за необхідне вийти за межі позовних вимог та визнати протиправними дії відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві щодо внесення 19.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про місцезнаходження товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; щодо внесення 19.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про прийняття рішення засновників (учасників) товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту; щодо внесення 19.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; щодо внесення 26.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), зміну складу засновників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , учасників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , зміну додаткової інформації про зв'язок з товариством з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; щодо внесення 09.07.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну складу засновників, учасників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , яке діє на підставі модельного статуту; щодо внесення 14.07.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; скасувати наступні записи, внесені відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві, до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців : запис від 19.06.2015 № 13661050027000737 про місцезнаходження товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» за адресою : 03039, м.Київ, Голосіївський район, вул.Голосіївська,7, офіс 27; запис від 19.06.2015 № 13661060028000737 про прийняття рішення засновників (учасників) товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту; запис від 19.06.2015 № 10681070030039989 про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; запис від 26.06.2015 № 10681070006102999 про зміну кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , зміну складу засновників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , учасників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , зміну додаткової інформації про зв'язок з товариством з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; запис від 09.07.2015 № 10681070033039989 про зміну складу засновників, учасників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , яке діє на підставі модельного статуту; запис від 14.07.2015 № 10681070034039989 про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» .

Що стосується позовних вимог про визнання неправомірними та скасування дій відділу державної реєстрації Кремінського районного управління юстиції Луганської області щодо внесення до ЄДР запису про заміну місцезнаходження - м. Київ, Голосіївський район, вул. Голосіївська, 7, офіс 27, суд не знаходить підстав для задоволення, з огляду на наступне.

В ході розгляду справи відповідачем 2 на адресу суду було направлено копії реєстраційної справи № 1 366 000737 02 для доручення до матеріалів адміністративної справи та оригінал для огляду в судовому засіданні ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», оглядом якої не встановлено порушень з боку відділу державної реєстрації Кремінського районного управління юстиції Луганської області щодо внесення відомостей до ЄДР запису про заміну місцезнаходження товариства, зміни керівника товариства порядку зберігання вказаної реєстраційної справи за місцезнаходженням ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ», оскільки судом достовірно встановлено, що вказані реєстраційні дії були вчинені відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району Головного управління юстиції у м. Києві, а відтак у задоволенні позовних вимог в цій частині слід відмовити.

Що стосується позовних вимог про зобов'язання відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві передати реєстраційну справу № 1 068 000737 02 ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» до органу Державної реєстраційної служби за місцем знаходження підприємства - до відділу державної реєстрації Кремінського районного управління юстиції Луганської області, суд не знаходить підстав для їх задоволення, оскільки постанова суду станом на день винесення рішення за наслідками розгляду даної адміністративної справи не набрала законної сили, тому відсутні підстави зобов'язувати відповідача 1 вчиняти дії щодо передачі реєстраційної справи № 1 068 000737 02 ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» за місцезнаходженням товариства, а відтак у задоволенні позовних вимог в цій частині слід відмовити.

Що стосується позовних вимог про зобов'язання відділу державної реєстрації Кремінського районного управління юстиції Луганської області виключити з ЄДР запис щодо зміни місцезнаходження ТОВ «НВФ «АЕРОМЕХ» - м. Київ, Голосіївський район, вул. Голосіївська,7, офіс 27, а також всі інші записи, внесені до ЄДР у період з 29.04.2015 по даний момент, суд також не знаходить підстав для задоволення, оскільки зазначені вище відомості та записи про вчинення реєстраційних дій вносились до ЄДР відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві, та з урахуванням визнання протиправними дій відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м. Києві щодо внесення 19.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про місцезнаходження товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; щодо внесення 19.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про прийняття рішення засновників (учасників) товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту; щодо внесення 19.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; щодо внесення 26.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), зміну складу засновників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , учасників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , зміну додаткової інформації про зв'язок з товариством з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; щодо внесення 09.07.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну складу засновників, учасників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , яке діє на підставі модельного статуту; щодо внесення 14.07.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» та скасовано наступні записи, внесені відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві, до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців : запис від 19.06.2015 № 13661050027000737 про місцезнаходження товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» за адресою : 03039, м.Київ, Голосіївський район, вул.Голосіївська,7, офіс 27; запис від 19.06.2015 № 13661060028000737 про прийняття рішення засновників (учасників) товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту; запис від 19.06.2015 № 10681070030039989 про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; запис від 26.06.2015 № 10681070006102999 про зміну кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , зміну складу засновників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , учасників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , зміну додаткової інформації про зв'язок з товариством з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» ; запис від 09.07.2015 № 10681070033039989 про зміну складу засновників, учасників товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , яке діє на підставі модельного статуту; запис від 14.07.2015 № 10681070034039989 про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю В«Науково-виробнича фірма В«АЕРОМЕХВ» , судом вжиті заходи щодо повного захисту прав позивача, а відтак в задоволенні позовних вимог в цій частині слід відмовити.

Вирішуючи питання про розподіл судових витрат, суд керується положеннями статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України та Закону України В«Про судовий збірВ» у редакції, що діяла на час звернення позивача до суду. У зв'язку з частковим задоволенням позовних вимог суд дійшов висновку про стягнення з Державного бюджету України на користь позивача судових витрат відповідно до задоволеної частини вимог - у сумі 36,54 грн.

Керуючись статтями 9, 10, 11, 17, 18, 71, 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов ОСОБА_2 до відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві, реєстраційної служби Кремінського районного управління юстиції Луганської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - товариство з обмеженою відповідальністю «НВФ «АЕРОМЕХ» про визнання дій протиправними та скасування реєстраційних дій задовольнити частково.

Визнати протиправними дії відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві щодо внесення 19.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про місцезнаходження товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ»; щодо внесення 19.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про прийняття рішення засновників (учасників) товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ» продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту; щодо внесення 19.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ»; щодо внесення 26.06.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну кінцевих бенефіціарних власників (контролерів), зміну складу засновників товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ», учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ», зміну додаткової інформації про зв'язок з товариством з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ»; щодо внесення 09.07.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну складу засновників, учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ», яке діє на підставі модельного статуту; щодо внесення 14.07.2015 відомостей до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ».

Скасувати наступні записи, внесені відділом державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Голосіївського району реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції у м.Києві, до Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців : запис від 19.06.2015 № 13661050027000737 про місцезнаходження товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ» за адресою : 03039, м.Київ, Голосіївський район, вул.Голосіївська,7, офіс 27; запис від 19.06.2015 № 13661060028000737 про прийняття рішення засновників (учасників) товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ» продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту; запис від 19.06.2015 № 10681070030039989 про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ»; запис від 26.06.2015 № 10681070006102999 про зміну кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ», зміну складу засновників товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ», учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ», зміну додаткової інформації про зв'язок з товариством з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ»; запис від 09.07.2015 № 10681070033039989 про зміну складу засновників, учасників товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ», яке діє на підставі модельного статуту; запис від 14.07.2015 № 10681070034039989 про зміну керівника товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича фірма «АЕРОМЕХ».

У задоволенні решти позовних вимог відмовити.

Стягнути з Державного бюджету України на користь товариства з обмеженою відповідальністю В«НВФ «АЕРОМЕХ» судові витрати в сумі 36 грн. 54 коп. (тридцять шість грн. 54 коп.).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст постанови складено та підписано 28 жовтня 2015 року.

Суддя ОСОБА_28

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.10.2015
Оприлюднено16.11.2015
Номер документу53360985
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/625/15

Постанова від 23.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 20.07.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 04.11.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 04.11.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 23.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 15.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 15.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 24.09.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.08.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні