Ухвала
від 21.03.2012 по справі 2а-2886/12/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

У Х В А Л А

21 березня 2012 року                                                                                № 2а-2886/12/2670

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Савченко А.І., ознайомившись із позовною заявою і доданими до неї матеріалами

за позовомУправління Пенсійного фонду України в м. Глухові та Глухівському районі

доДочірнього підприємства «Укрторфвидобування»Державного концерну «Укрторф»

простягнення заборгованості у розмірі 2948, 16 грн.,

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фонду України в м. Глухові та Глухівському районі (далі по тексту –позивач) звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Дочірнього підприємства «Укрторфвидобування»Державного концерну «Укрторф»(далі по тексту –відповідач) про стягнення заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за грудень 2011 року в сумі 2948,16 грн.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 29 лютого 2012 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі та зобов'язано позивача до 16 березня 2012 року подати картку особового рахунку платника єдиного внеску-відповідача, а відповідача, протягом 10 днів з дня отримання ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі подати заперечення проти позову або заяву про визнання позову.

7 березня 2012 року на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва на виконання ухвали від 29 лютого 2012 року у справі № 2а-2886/12/2670 позивачем було надіслано додаткові докази по справі.

Згідно з частиною 4 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України, суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Суд звертає увагу, що відповідно до абзацу 1 частини 4 статті 25 Закону України від 08.07.2010 № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.

Також, згідно з абзацем 5, 6 частини 4 статті 25 Закону України від 08.07.2010 №2464-VI, у разі якщо платник єдиного внеску протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з органом Пенсійного фонду, не оскаржив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів з дня надходження узгодженої вимоги, територіальний орган Пенсійного фонду має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

Судом встановлено, що у матеріалах справи відсутня вимога Управління Пенсійного фонду України в м. Глухові та Глухівському районі до Дочірнього підприємства «Укрторфвидобування»Державного концерну «Укрторф»про сплату недоїмки з єдиного внеску за грудень 2011 року, відсутні докази надіслання та одержання такої вимоги відповідачем (уповноваженою особою відповідача), або інформація щодо причин ненадіслання такої вимоги відповідачу.

З урахуванням змісту статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України та з метою забезпечення повного і всебічного з'ясування обставин в адміністративній справі, суд вважає за необхідне витребувати у позивача додаткові докази по справі.

На підставі вищенаведеного, керуючись статтями 71, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

                                         У Х В А Л И В:

1.          Витребувати від Управління Пенсійного фонду України в м. Глухові та Глухівському районі вимогу про сплату недоїмки з єдиного внеску Дочірнім підприємством «Укрторфвидобування»Державного концерну «Укрторф»за грудень 2011 року.

2.          Витребувати в Управління Пенсійного фонду України в м. Глухові та Глухівському районі докази направлення та одержання Дочірнім підприємством «Укрторфвидобування»Державного концерну «Укрторф»вимоги про сплату недоїмки з єдиного внеску за грудень 2011 року або інформацію щодо причин ненадіслання такої вимоги.

3.          Встановити строк для виконання вимог ухвали до 4 квітня 2012 року.

4.          Попередити начальника Управління Пенсійного фонду України в м. Глухові та Глухівському районі про можливість застосування заходів, передбачених статтею 166 КАС України у разі невиконання вимог суду, а також про адміністративну відповідальність відповідно до статті 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення дій, які свідчать про явну зневагу до суду та про кримінальну відповідальність за невиконанню судового рішення згідно статті 382 Кримінального кодексу України.          

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Савченко

Дата ухвалення рішення21.03.2012
Оприлюднено16.11.2015
Номер документу53362895
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2886/12/2670

Ухвала від 21.03.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Савченко А.І.

Постанова від 06.04.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Савченко А.І.

Ухвала від 29.02.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Савченко А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні