Ухвала
від 01.10.2014 по справі 569/15104/14-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 569/15104/14-к

01 жовтня 2014 року м.Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 ,з участю старшого прокурора прокуратури м.Рівне ОСОБА_2 , розглянувши клопотання про проведення позапланової перевірки,-

в с т а н о в и в:

Старший прокурор прокуратури м.Рівне ОСОБА_2 звернувся в суд із клопотанням про надання дозволу Державній інспекції сільського господарства у Рівненській області в період з 08 жовтня 2014 року по 21 жовтня 2014 року провести позапланову перевірку ТзОВ «Хліб-Пром» (код ЄДРПОУ 39161214) з питань дотримання вимог земельного законодавства, під час використання земельної ділянки за адресою: м.Рівне, вул. Кіквідзе, 66.

В обґрунтування клопотання зазначив, що в ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Хліб-пром» на земельній ділянці по вул. Кіквідзе, 66 у м. Рівне, проводиться будівництво житлових будинків та офісних приміщень, за відсутності дозвільних документів на таке будівництво.

Відповідно до інформації Інспекції ДАБК у Рівненській області за № 01-21/1702 від 28.05.2014, документ, який надає право на виконання будівельних робіт на вул. Кіквідзе, 66 у м. Рівне, інспекцією ДАБК у Рівненській області не видавався. В результаті спільної перевірки поведеної представниками інспекції ДАБК у Рівненській області, управління містобудування та архітектури Рівненського міськвиконкому та Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області встановлено, що на момент проведення перевірки суб`єкт містобудування, який проводить роботи за вищевказаною адресою не встановлений.

ТОВ «Хліб-пром» Управлінням містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради для надано містобудівні умови і обмеження щодо забудови земельної ділянки м. Рівне, вул. Кіквідзе, 66 лише в частині реконструкції приміщення прохідної з надбудовою 3-го поверху.

У ході обшуку на території будівельного майданчику виявлено будівельну техніку, на яку відповідні дозволи на проведення робіт із підвищеною небезпекою Територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Рівненській області не видавалися, що порушує встановленні законом правила, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд та може створити загрозу загибелі людей або настання інших тяжких наслідків.

Згідно договору оренди №040758300076 від 23.05.2007, який укладений ВАТ «Концерн Хлібпром» з Рівненською міською радою, земельна ділянка загальною площею 8637 кв. метрів, яка знаходиться в м. Рівне на вул. Кіквідзе, 66, передана для обслуговування хлібзаводу №1, побутових приміщень, будівель лабораторії.

Вказане свідчить про грубе порушення цільового призначення земельної ділянки.

06.06.2014 ДАБК України зареєстровано декларацію про початок будівельних робі з реконструкції приміщення будівлі хлібокомбінату №1 Літ. А-3 під офісні приміщення по вул. Кіквідзе, 66 у м. Рівне. Замовник будівництва ТОВ «Хліб-пром».

Крім того, житлово-будівельний кооператив «Набережний квартал - 1» (м.Хмельницький, Львівське шосе, буд. 20/1, код ЄДРПОУ 39180504) та «Набережний квартал 2» (м. Хмельницький, Львівське шосе, буд. 20/1, код ЄДРПОУ 39180441), здійснює відчуження квартир у багатоквартирному житловому будинку, що будується по вул. Кіквідзе у місті Рівне по ринкових цінах під виглядом укладених договорів про сплату пайових внесків. Вказаний суб`єкт господарювання має статус неприбуткової організації та подає податковий звіт про використання коштів неприбуткових установ та організацій. Такими діями суб`єкт господарювання фактично вводить в оману покупців нерухомого майна та отримує незаконні прибутки.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: порушення ТОВ «Хлібпром» під час будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд особою, яка зобов`язана дотримуватись таких правил, що створює загрозу загибелі людей та настання інших тяжких наслідків та зловживання повноваженнями ЖБК «Набережний квартал-1» та «Набережний квартал 2» , що спричинило тяжкі наслідки за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 275, ч.2 ст. 364-2 КК України.

Згідно договору оренди №040758300076 від 23.05.2007, який укладений ВАТ «Концерн Хлібпром» з Рівненською міською радою, земельна ділянка загальною площею 8637 кв. метрів, яка знаходиться в м. Рівне на вул. Кіквідзе, 66, передана для обслуговування хлібзаводу №1, побутових приміщень, будівель лабораторії.

Проте, фактично земельна ділянка використовується ТзОВ «Хліб-Пром».

Вказане свідчить про грубе порушення цільового призначення земельної ділянки.

Враховуючи, що необхідно провести перевірку Державною інспекцією сільського господарства у Рівненській області з питань дотримання вимог земельного законодавства при використанні земельної ділянки за адресою: м. Рівне, вул. Кіквідзе, 66.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

У відповідності до ст.31 Закону України Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет на 2014 рік» перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснюються протягом серпня - грудня 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб`єкта господарювання щодо його перевірки.

Згідно із п.2 ч.1 Постанови КМУ «Про питання запровадження обмеження на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» №408 від 13.08.2014, надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

Враховуючи вищенаведене,слідчий суддя вважає,що наявні всі підстав для задоволення клопотання

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.91,309 КПК України, слідчий суддя,-

У х в а л и в :

Клопотання старшого прокурора прокуратури м.Рівне ОСОБА_2 , розглянувши клопотання про проведення позапланової перевірки задовольнити.

Надати дозвіл Державній інспекції сільського господарства у Рівненській області в період з 08 жовтня 2014 року по 21 жовтня 2014 року провести позапланову перевірку ТзОВ «Хліб-Пром» (код ЄДРПОУ 39161214) з питань дотримання вимог земельного законодавства, під час використання земельної ділянки за адресою: м.Рівне, вул. Кіквідзе, 66.

Ухвала не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.10.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу53371812
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення позапланової перевірки

Судовий реєстр по справі —569/15104/14-к

Ухвала від 01.10.2014

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні