Ухвала
від 10.11.2015 по справі 569/14854/15-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 569/14854/15-к

10 листопада 2015 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_2 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області старший лейтенант міліції ОСОБА_2 , звернувся в суд з клопотанням яке погоджено прокурором прокуратури м. Рівне ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів, які знаходяться в філії Рівненське обласне управління АТ ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , та містять відомості, які можуть становити банківську таємницю.

В обґрунтування клопотання, зазначив, що службові особи приватного виробничо-комерційного підприємства ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ), зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до актів виконаних підрядних робіт форми КБ-2в при виконанні протягом 2007-2008 року робіт з Реконструкції зовнішніх теплових мереж з використанням попередньо ізольованих труб в м. Костопіль та виконанні будівельно-монтажних робіт по об`єкту Оснащення інженерних вводів багатоквартирних житлових будинків засобами обліку теплової енергії в смт. Квасилів Рівненського району на замовлення ІНФОРМАЦІЯ_3 заволоділи коштами державного бюджету у сумі 50 227 грн.

Вироком Рівненського міського суду від 21.11.2011 року винна директора ПВКП ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 у вчиненні вищезазначених злочинів передбачених ч.2 ст.191, ч.3 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України була доведена та ОСОБА_4 засуджено за вчинення даних злочинів із встановленням випробувального іспитового строку тривалістю в 1 рік.

Окрім цього, у ході проведення досудового розслідування було встановлено, що службові особи ПВКП ІНФОРМАЦІЯ_2 протягом 2007-2008 року при виконанні за бюджетні кошти вищевказаних будівельно-монтажних робіт мало господарські взаємовідносини по придбанню товарів, наданню послуг з виконання робіт із ПП ОСОБА_5 , ПП ОСОБА_6 та ПП ОСОБА_7 шляхом складання відповідних договорів, актів виконаних робіт, товарних та податкових накладних.

Згідно акту позапланової виїзної перевірки (№ 91/23-100/13981241 від 01.02.2011) проведеної працівниками ІНФОРМАЦІЯ_4 у ПВКП ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_2 ) з питань своєчасності, повноти, нарахування і сплати податків та зборів (обов`язкових платежів) при проведенні взаєморозрахунків з ПП ОСОБА_6 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) було встановлено, що протягом вищевказаного періоду часу на території Рівненської області діяв конвертаційний центр, який складався з ряду фіктивних СПД, зокрема ПП ОСОБА_5 , ППФ ІНФОРМАЦІЯ_5 , що надавали послуги по конвертації грошових коштів та мінімізації податкових платежів, в тому числі ПП „ ОСОБА_6 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), відносно посадових осіб якого була порушена кримінальна справа №1-127/10 у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.28 та ч.2 ст.205 КК України.

Рівненським міським судом 26.05.2010 року винесено вирок по справі №1-386/10, об`єднаній в одне провадження з справою №1-127/10 за обвинуваченням директора ПП ОСОБА_6 ОСОБА_8 у скоєні злочинів передбачених ч.2 ст.205 КК України. Тобто судом доказано, що діяльність ПП ОСОБА_6 носила фіктивний характер.

Слідчий вказує, що, є всі підстави вважати, що незаконно заволодівши коштами державного бюджету у господарське відання ПВКП ІНФОРМАЦІЯ_2 упродовж вересня 2007 грудня 2008 року у загальній сумі 50 227 грн., тобто незаконно набувши їх, директор ПВКП ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_4 , будучи керівником даного підприємства, використовуючи своє службове становище, перерахував вказані кошти на рахунки ПП ОСОБА_6 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ПП ОСОБА_5 та інших суб`єктів господарської діяльності (для закупівлі різних товарів, наданню послуг з виконання робіт), а також, виплати кредитів, заробітної плати та інших внесків. Таким чином, ОСОБА_4 , внаслідок вчинення протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, незаконно набувши упродовж вересня 2007 грудня 2008 року у господарське відання на користь ПВКП ІНФОРМАЦІЯ_2 кошти у загальній сумі 50 227 грн., внаслідок чого одержав у фактичне володіння вказані кошти та використав їх у сфері виробничо - господарської діяльності даного підприємства.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення: службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів передбачене ч. 1 ст. 366 КК України.

Речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати: документи, які містять відомості про рух грошових коштів із розшифровкою надходжень грошових коштів, призначень платежів та вказанням підстав проведення операцій стосовно рахунків ПВКП ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_3 , фактична адреса: АДРЕСА_2 ) АТ ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 .

Речі і документи перебувають в АТ ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 відповідно до матеріалів кримінального провадження.

Документи, що стосуються руху коштів по рахунку ПВКП ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_3 , фактична адреса: АДРЕСА_2 ) відкритих в АТ ІНФОРМАЦІЯ_1 можуть містити у собі відомості щодо нарахування грошових коштів від орендарів (суборендарів), які займають приміщення по АДРЕСА_4 .

Відомості, що містяться в документах та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачаються довести за допомогою документів, що містять охоронювану законом таємницю мають істотне значення у даному кримінальному провадженні та є джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням або спростуванням факту вчинення службовими особами ПВКП ІНФОРМАЦІЯ_2 кримінального правопорушення. На даний час, неможливо іншими способами встановити дані обставини, окрім як, отримати доступ до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в документах АТ ІНФОРМАЦІЯ_1 , просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив суд його задовольнити.

Представник АТ ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, що стверджується телефонограмою. Неприбуття за судовим, викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Заслухавши слідчого в судовому засіданні, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий поступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду,

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 60 Закону України «Про банки та банківську діяльність» інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третій особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав зважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Оскільки відомості щодо фізичної особи власника банківського рахунку та операції проведені по даному рахунку за вказаний період часу мають істотне значення для даного кримінального провадження і є банківською таємницею, слідчий суддя вважає, що дане клопотання обґрунтоване та таке, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159-166, 131, 132 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області старшому лейтенанту міліції ОСОБА_2 дозвіл на тимчасовий доступ до документів АТ ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документів, які містять охоронювану законом таємницю, знаходяться в філії Рівненське обласне управління АТ ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , та стосуються відкриття та обслуговування рахунку № НОМЕР_3 відкритого юридичною особою ПВКП ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_3 , фактична адреса: АДРЕСА_2 ), а саме пакетів документів по відкриттю рахунку, документів юридичної справи, заяв на отримання готівкових коштів з рахунку, платіжних доручень, чеків, карток зі зразками підписів, пакетів документів стосовно дистанційного банківського обслуговування через Інтернет для клієнтів даного Банку, інформації стосовно руху коштів (із розшифровками підстав надходжень коштів, призначень платежів, вказанням підстав проведення операцій /номерів та назв відповідних бухгалтерських документів, назв та кодів ЄДРПОУ контрагентів/) та залишків коштів на кінець кожного робочого дня, та інших документів, які стосуються управління вказаним рахунком, за період часу з 17.09.2007 по 31.12.2008, - шляхом надання можливості ознайомитися з даними документами, а також вилучити їх (здійснити їх виїмку).

На вимогу АТ ІНФОРМАЦІЯ_1 особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копії вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.11.2015
Оприлюднено21.03.2023

Судовий реєстр по справі —569/14854/15-к

Ухвала від 10.11.2015

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні