Ухвала
від 13.02.2013 по справі 757/3288/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/3288/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 лютого 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Крижанівська Г.В., при секретарі Пацалі А.В., за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах ГСУ МВС України Чорнобая Юрія Теодозійовича, розглянувши у судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах ГСУ МВС України Чорнобая Ю.Т. про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В :

13 лютого 2013 року в провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва Крижанівської Г.В. надійшло клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах ГСУ МВС України Чорнобая Ю.Т., погоджене старшим прокурором Третього відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України Ілюха Р.М., про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів ТОВ «Сілоджик» щодо фінансово-господарських взаємовідносин із ТОВ «Сістем Трейд Україна» у період з 01.01.2008 року по 31.01.2013 року та можливість їх вилучення, а саме на вилучення договорів, угод, контрактів із указаними підприємствами з додатками та специфікаціями, виписок банку з додатками, платіжних доручень, рахунків-фактур, актів, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, прибуткових і видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, векселів, доручень на отримання товарно-матеріальних цінностей, журналів доручень, довідок про дебіторську та кредиторську заборгованість, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, реєстрів бухгалтерського обліку (оборотно-сальдових відомостей) по рахунках: 10, 11, 20, 22, 23, 26, 28, 30, 31, 32, 33, 36, 37, 40, 63, 64, 67, 68, 70, 74, 79, документів щодо внутрішнього обігу товарів (робіт, послуг) на склад та зі складу, листів, заяв та інших документів залежно від специфіки товарів (робіт, послуг); а також документів, що підтверджують факт подальшої реалізації придбаних у ТОВ «Сістем Трейд Україна» товарів (робіт, послуг) або документів щодо обставин використання ТОВ «Сілоджик», поставлених ТОВ «Сістем Трейд Україна», (згідно господарських документів) товарів (робіт, послуг) у фінансово- господарській діяльності.

В судовому засіданні слідчий Чорнобай Ю.Т. посилався на достатність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення необхідних документів.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, з огляду на наявність достатніх підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення таких документів.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 р. фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України розслідується кримінальне провадження № 12012000000000077 за фактом умисного вбивства голови правління ПрАТ «Нафтогазвидобування» ОСОБА_3 за ч.1 ст.115 КК України.

Слідчий вказує, що 03.02.2012 близько о 19 год. 30 хв. ОСОБА_3, який пересувався автомобілем «Toyota Camry» номерний знак НОМЕР_1, із застосуванням насильства було викрадено невстановленими особами біля приватного будинку по вулиці Генерала Доватора, 9 в м. Києві.

Однією з версій вчинення вказаного злочину є діяльність ОСОБА_3 на посаді голови правління ПрАТ «Нафтогазвидобування».

Слідчий вказав, що в ході проведення досудового розслідування було встановлено обставини, які дають підстави вважати, що відомості, що містяться у первинних та інших документах ТОВ «Сілоджик» використовуватимуться в якості доказу, а саме факту здійснення господарських операцій з ТОВ «Сістем Трейд Україна».

За таких обставин є достатньо підстав вважати, що викрадення ОСОБА_3 здійснено з метою заволодіння переведеними у готівку коштами ПрАТ «Нафтогазвидобування», у зв'язку з чим виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, що знаходяться у володінні та розпорядженні підприємства ТОВ «Сілоджик» - контрагента ТОВ «Сістем Трейд Україна».

Таким чином, оригінали фінансово-господарських документів щодо взаємовідносин ТОВ «Сілоджик» та ТОВ «Сістем Трейд Україна» мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень, тобто мають значення речових доказів, що необхідні для досягнення мети кримінального провадження, тому виникла необхідність в отриманні до них тимчасового доступу та їх вилученні.

Оригінали вказаних документів підлягають вилученню у ТОВ «Сілоджик», оскільки вони необхідні для використання у ході проведення ревізій, інвентаризацій, податкових та інших перевірок, а також судово-експертних досліджень.

Як вбачається зі змісту п.п. 4, 5 ч. 1 ст. 162 КПК України 2012 р. до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємниці, а також відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України 2012 р. слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах ГСУ МВС України Чорнобая Ю.Т., дійшов висновку про наявність підстав для надання тимчасового доступу до документів ТОВ «Сілоджик» щодо фінансово-господарських взаємовідносин із ТОВ «Сістем Трейд Україна» у період з 01.01.2008 року по 31.01.2013 року та можливості їх вилучення, з метою встановлення факту здійснення господарських операцій ТОВ «Сілоджик» з ТОВ «Сістем Трейд Україна», що можливо лише шляхом надання тимчасового доступу до документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. 107, ст.ст.160, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України 2012 р. слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання сторони кримінального провадження старшого слідчого в особливо важливих справах ГСУ МВС України Чорнобая Ю.Т., погоджене старшим прокурором Третього відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України Ілюха Р.М., про тимчасовий доступ до документів та їх вилучення - задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Чорнобаю Юрію Теодозійовичу, старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Поліщуку Андрію Михайловичу, оперуповноваженому УДСБЕЗ ГУМВС України в м. Києві Андріюку Андрію Андрійовичу та старшому оперуповноваженому УДСБЕЗ ГУМВС України в м. Києві Алейнікову Артему Сергійовичу тимчасовий доступ до документів ТОВ «Сілоджик», код ЄДРПОУ 34695269, яке розташоване за адресою: м.Київ, вул.Виборзька, 104, щодо фінансово-господарських взаємовідносин із ТОВ «Сістем Трейд Україна», код ЄДРПОУ 34818779, у період з 01.01.2008 по 31.01.2013 та можливість їх вилучити, а саме:

- договорів, угод, контрактів із указаними підприємствами з додатками та специфікаціями, виписок банку з додатками, платіжних доручень, рахунків-фактур, актів, актів прийому-передачі, актів виконаних робіт, прибуткових і видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, векселів, доручень на отримання товарно-матеріальних цінностей, журналів доручень, довідок про дебіторську та кредиторську заборгованість, реєстрів отриманих та виданих податкових накладних, реєстрів бухгалтерського обліку (оборотно-сальдових відомостей) по рахунках: 10, 11, 20, 22, 23, 26, 28, 30, 31, 32, 33, 36, 37, 40, 63, 64, 67, 68, 70, 74, 79, документів щодо внутрішнього обігу товарів (робіт, послуг) на склад та зі складу, листів, заяв та інших документів залежно від специфіки товарів (робіт, послуг);

- документів, що підтверджують факт подальшої реалізації придбаних у ТОВ «Сістем Трейд Україна», код ЄДРПОУ 34818779, товарів (робіт, послуг) або документів щодо обставин використання ТОВ «Сілоджик», код ЄДРПОУ 34695269, поставлених ТОВ «Сістем Трейд Україна», код ЄДРПОУ 34818779, (згідно господарських документів) товарів (робіт, послуг) у фінансово- господарській діяльності.

Визначити строк дії ухвали тривалістю чотирнадцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

На ухвалу слідчого судді може бути подана апеляційна скарга протягом п`яти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Слідчий суддя Крижанівська Г.В.

Дата ухвалення рішення13.02.2013
Оприлюднено13.11.2015

Судовий реєстр по справі —757/3288/13-к

Ухвала від 13.02.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Крижанівська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні