Постанова
від 19.04.2011 по справі 2а-0870/1529/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2011 року Справа № 2а-0870/1529/11

Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Калашник Ю.В.,

при секретарі судового засідання Баланчук І.М.,

за участю представників:

позивача - на з'явився ;

відповідача - не з'явився,

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовною заявою Новомиколаївського районного центру зайнятості

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Терса - Агро»

про стягнення недоїмки зі сплати страхових внесків,

ВСТАНОВИВ:

17 березня 2011 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Новомиколаївського районного центру зайнятості (далі - позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Терса - Агро» (далі - відповідач) про стягнення недоїмки по сплаті страхових внесків у розмірі 200грн.00 коп.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що ТОВ «Терса - Агро» є платником внесків на соціальне страхування на випадок безробіття, зареєстровано в Новомиколаївському районному центрі зайнятості за №88200473. Згідно ст. 35 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» роботодавець зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування на випадок безробіття і згідно ст.38 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» несе відповідальність за несвоєчасну сплату страхових внесків.

Згідно поданого підприємством звіту за 2010 рік завіреною керівником та бухгалтером ТОВ «Терса - Агро» станом на 20.01.2011 року недоїмка становить 200грн.00 коп.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, проте 30.03.2011 надав до суду клопотання про розгляду справи без його участі.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про причин неявки суду не повідомив, заяви про розгляд справи без його участі не надходило. Про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

За таких обставин суд вважає за можливе розглянути справу по суті без участі представників сторін.

У зв'язку із неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, на підставі приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглянувши подані документи і матеріали судом встановлені наступні обставини.

Відповідно до ст. 12 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» № 1533-ІІІ від 02.03.2003 р., Новомиколаївський районний центр зайнятості є робочим органом виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, одним з основних завдань якого є реалізація в регіоні державної політики в сфері страхування на випадок безробіття.

Пунктом 2 ст.4 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» встановлено, що роботодавець набуває статусу платника страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття з дня реєстрації у Фонді.

Відповідно до ст.4 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» відповідач є платником внесків на соціальне страхування на випадок безробіття.

Згідно із ст.8 Закону № 1533, Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття створюється для управління страхуванням на випадок безробіття, провадження збору та акумуляції страхових внесків, контролю за використанням коштів, виплати забезпечення та надання соціальних послуг, здійснення інших функцій згідно із цим Законом і статутом Фонду.

Відповідно до ч.3 ст. 17 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» , роботодавці та застраховані особи сплачують страхові внески один раз на місяць в день одержання роботодавцями в установах банків коштів на оплату праці.

Як встановлено абз.11 ч.2 ст.19 Закону України «Про зайнятість населення» Державна служба зайнятості має право стягувати з підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, суми прихованих або занижених обов'язкових зборів та недоїмок до Фонду загальнообов'язкового державного страхування на випадок безробіття.

Згідно із п.2 ч.2 ст.35 зазначеного Закону роботодавець зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування на випадок безробіття.

Згідно із ч.3 ст.35 зазначеного Закону роботодавець несе відповідальність відповідно до законодавства за шкоду, заподіяну застрахованим особам внаслідок невиконання або неналежного виконання обов'язків, визначених статті, в тому числі спричинених несвоєчасною або не в повному розмірі сплатою страхових внесків.

В ході судового розгляду встановлено, що згідно поданого ТОВ «Терса - Агро» звіту за 2010 рік завіреною керівником та бухгалтером ТОВ «Терса - Агро» станом на 20.01.2011 року недоїмка становить 200грн.00 коп.

Станом на 10.03.2011 року відповідач добровільно вказану суму страхових внесків у встановленому законодавством порядку не сплатив.

На момент розгляду спору оплату страхових внесків відповідач не здійснив, у зв'язку з чим позовні вимоги про стягнення недоїмки по сплаті страхових внесків у сумі 200 грн. 00коп.,обґрунтовані, документально підтверджені і підлягають задоволенню.

Відповідно до приписів п. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2,4,7-12, 94, 158- 163 КАС України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «Терса - Агро» (ЄДРПОУ 31322137) недоїмку по сплаті страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у розмірі 200(двісті)грн. 00 коп., пререрахувавши її на рахунок №37176301900196 код платежу НОМЕР_1 ГУДКУ у Запорізькій області, МФО 813015, код ЄДРПОУ 20524047. Видати виконавчий лист.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня отримання такої постанови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених ч.4 ст.167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова в повному обсязі у відповідності до вимог ст. 160 КАС України оформлена і підписана 20.04.2011.

Суддя (підпис) Ю.В.Калашник

Дата ухвалення рішення19.04.2011
Оприлюднено17.11.2015
Номер документу53403761
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/1529/11

Постанова від 19.04.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 30.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

Ухвала від 21.03.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні